רעיונות לאוכל מבושל בלי ירקות סולניים?

רעיונות לאוכל מבושל בלי ירקות סולניים?

אני לא יכולה לדמיין את החיים בלי עגבניות, פלפלים, תפוחי אדמה וחצילים. אבל לאמא שלי אסור לאכול אותם, והיא תבוא לשהות אצלנו זמן ממושך לרגל הלידה.
למי יש רעיונות טובים לתבשילי חורף יחסית קלים להכנה ובלי סולניים?
תודה!
 
באמת אתגר

שומר, פארסניפ (את איפשהו באירופה, נכון?), סלק! ביחד או לחוד בתנור לריכוך
עם עשבי תיבול ו/או מעט מיץ לימון או גרידת לימום
או בתבשיל - עם ג'ינג'ר ושום ותבלינים הודיים - אולי איזה חופן עדשים להסמכה
מה עם כרוב, כרובית וכרוב ניצנים? כרוב מבושל בסיר אטי עם תפוח עץ וג'וניפר? או שעדיף לא אחרי הלידה?
שיעבור בשלום! ושיפנקו אותך היטב!
 

ו אולי

New member
כמה רעיונות

- ברוקולי, מש, ורוטב משמן זית, שום, לימון, פסטו (בד"כ מוסיפה ממרח קנוי של מוטי שף או אוליביה), ואגוזי מלך קצוצים דק
- שעועית ירוקה עם התרמילים מבושלת קלות (נגיסה לא סמרטוטית), עם גרגרי חומוס ורוטב משמן זית, לימון, שום, מלח, פלפל ואפשר גם כורכום
- הכרובית של אייל שני
- כרובית, בצל, גרגרי חומוס ו/או אפונה. מבשלת את הכרובית קלות במים עם שקדיה, מקרמלת בצל פרוס בשמן זית ושקדיה ומוסיפה את כל הנ"ל
- תבשילי קישואים למיניהם?
&nbsp
ביחד עם קינואה/אורז/אטריות מדגנים מלאים
 

Tangirl

New member
תבשילים

שניים מהמתכונים שהפכו לקבועים אצלי במטבח:
בולונז עדשים
קארי
הקארי, כמו שהוא אומר שם הולך פשוט עם כל מה שאת יכולה לחשוב עליו. אני מגוונת בד"כ שעושית ירוקה, ברוקולי, כרובית, אספרקוס, זוקיני (יותר מתאים מקישואים) וטופו. פחות זורם לי להוסיף לשם קטניות אבל גם זה אפשרי. זה גם אחד המתכונים שאני מביאה לארוחות חג למינהן - אנשים עפים על זה הרבה לפני המנות הלא טבעוניות:)

את שני המתכונים אני מכינה בכמות גדולה ומקפיאה, על אף שההכנה היא פשוטה ומהירה (ה"בולונז" לוקח יותר זמן מבחינת בישול אבל לא מבחינת עבודה).

אגב, השכלתי בכל מה שקשור לסולניים (הייתי צריכה לגגל:)) והופתעתי לגלות שתפוח אדמה ובטטה הם לא מאותה משפחה. בטטה מותר? כי זה פותח הרבה אפשרויות..

נ.ב מזל טוב ובהצלחה עם הלידה:)
 
קישואים וזוקיני

גזר דלעת בצל כרשה סלרי שורש וגבעולים, תרד, מנגולד,סלק, שעועית לצבעיה השונים... קציצות מכל אחד או כמה ביחד מודבקות בקמח חומוס או עדשים אדומים. מטוגנות או מבושלות או אפויות ...
אתמול הכנתי קישואים עגולים ממולאים באורז שחור עדשים שחורים תוך הקישואים שורש סלרי בצל. על מצע גבעולי סלרי כרשה ובצל ברוטב ריבת מישמש וחרדל.

ממה שנשאר מהמלית הכנתי קציצות והוספתי לסיר.
בכלל ממולאים בצל, קלרבי, סלק, קישואים, דלעת ערמונים...

סיר של שעועית צהובה, ירוקה, בצל ושום עם זרעי כמון. הגשתי עם אורז בסמטי ועדשים חומים קטנטנים.

בולונז שבבי סויה עם פסטה, אורז...

מרק מכרשה, עלי תרד, בצל, סלרי על כל חלקיו. בישלתי במים. טחנתי והוספתי קוביות גזר קטנטנות וקרם קוקוס. אפשר להוסיף שקדים פרוסים קלויים. יצא קטיפתי, ירוק חי כזה ומאד מאד טעים.

מאפה שכבות עם פסטה ללזניה. גזר, קישואים, בצל, עשבי תיבול קצוצים דק עם שקדים או אגוזים, טופו מגורר על פומפיה מעורבב עם מעט עמילן טפיוקה תבלינים ונוזל...

תבשיל סייטן עם פטריות ממגוון סוגים , יין ועשבי תיבול...
 
וכמובן

מלכת המטבח הכרובית
פשטידת כרובית או סתם פרחי כרובית עם פרורי לחם שמנ"ז מלח כזה

ברוקולי מאודה מוגש עם פרוסות שקדים שמנ"ז שום

קוביות דלעת גדולות מבושלות עם מעט מאד שמן וצרור נדיב של עשבי תיבול. דלורית נותנת אפקט עמילני משביע.

סלק אפוי עד צליה בתנור, אחר כך או בקוביות לתבשיל חם עם כמון ליד אורז או פרוס דק עם מיצלימון ועשבי תיבול- מעדן

פרוסות או קוביות טופו ברוטב .אפויות או בסיר לפי הנוחות.בבלנדר-קרם קוקוס צרור כוסברה פלפל שחור בצל ירוק חתיכת שורש ג'ינג'ר טרי שתי כפות שטוחות עמילן תירס כמה שיני שום. אפשר ללכת לכיוון התאי עם רוטב סויה וסילאן או להודי עם קארי. או בלי אפחד מהם.
 
תודה רבה!

נראה איך נצליח ליישב בין הצרכים הבריאותיים של אמא לחיך המפונק של הילדים (אחד לא אוהב קישואים ובטטה, שניהם לא אוהבים סלק)!
 
לא יודעת איפה את בחול

אבל בארהב למשל יש בחנויות סלק צהוב. אין לו אותה ארומה ובצבע הם וודאי לא ידעו. שוס. שווה נסיון אם יש
 
תודה :)

אני ממשיכה לנסות ומבינה כמה עגבניות הן רכיב מרכזי בבישול שלי. אתמול אכלנו פסטה עם כל מיני ירוקים (תרד, ברוקולי, אפונה ואפונת שלג) ברוטב שמנתי של קשיו וצנוברים טחונים עם מלח, אבקת שום ושבבי בצל וקצת נוזלי בישול של התרד. בדר"כ אני מוסיפה שמרי בירה אבל נגמרו לי ודווקא יצא ממש טעים וקרמי גם בלעדיהם.
(אבל שלשום כן הכנתי תבשיל קדרה שהיו בו בין השאר גם תפוחי אדמה שאמא פשוט שלתה החוצה!)
 
אגב, במרוצת השבוע נזכרתי שהמטבח האסיאתי תפור על הדיאטה הזאת

ירקות מוקפצים, מרקי דלועים, אורז מוקפץ עם ירקות, אגרולים אפויים... בכולם אין סולניים בכלל! (כלומר, אם לא משתמשים בפלפלים)
 
לגמרי

במטבח היפני נדיר למצוא סולניים לעיתים פוגשים חצילים אבל זה בערך זהו
עם עגבניות יש לי תקופות. לעיתים אני לא משתמשת בהן כלל, בפרט בעונת הדלעות
אבל לא רק
לימדתי את בני הבית לחבב מאד ריזוטו פטריות , ריזוטו מאורז בר עם הרבה עשבי תיבול , תבשילי ערמונים במקום תפוחי אדמה, שקדים קלוופים בקדירות במקום תפוחי אדמה.

בחורף כשיש שפע של ירקות כמו כרובית, סלק, שומר, כרובים למינהם, שורש סלרי ופטרוזיליה דלעות מהסתיו ...אין לי צורך בעגבניות כמעט
 
למעלה