אז מה אחרי טיגוני החג?

אז מה אחרי טיגוני החג?

סיר מלא ירקות חתוכים גדול- כרוב סגול, כרובית, גזר, ברוקולי, קישואים. עם זרעי כמו , מלח פלפל שחור ומעט שמן זית. פריף ומענג עם טעמי ירקות נוכחים.

בתנור תבנית של פסטה לזניה אורז,מעל שכבת טופו קדיתא פרוס, מעל תערובת טחונה של בצל שמרי בירה מלח חלב קוקוס ופרמז'אן טבעונית ומעל זה פרוסות עגבניות מגי משובחות.

אורז בסמטי עם עלי תרד תורכי, סלרי למכביר, עלי סלק ופטרוזיליה

תענוג
 
אני מתמקדת בתבשילים מהירי הכנה בסיר אחד...

אתמול vegan richa פרסמה מתכון מעולה
למין מרק עדשים ואורז עם ירקות, חמש דקות בסיר לחץ! מתכון כלבבי. שלי לא יצא יפה כמו שלה אבל היה טעים כל כך!
בתכנון - מרק עגבניות עם אורז, והשאר פתוח ולא ידוע.
עוד לא לגמרי "פיצחתי" את עניין האוכל ללימודים, אני עדיין עם כריכים וירקות חתוכים.
 
למה לא תקחי מהמרק שלך

בכוס טרמית?
תכיני לך קציצות שניתן לאכול עם טחינה או חומוס או ממרח טופו ותביאי ליד הירקות.
תכיני סלט במקום סתם ירקות חתוכים. כזה שלעמוד כמה שעות מיטיב איתו, כמו כרוב עם זרעים, גזר ותפוחי עץ עם פלפל חריף . הפתעות כאלה.
 
הרעיונות מעולים

ואני בעייתית...
יש לי חצי שעה בין שיעור לשיעור, ואין לי ממש מקום מסודר לשבת ולאכול בו (אני יודעת שיש מקומות כאלו בקמפוס, אבל עוד לא מצאתי אותם..) ואז אני רוצה כמה שיותר פינגר פוד בלי רטבים והתלכלכויות! בשבוע שעבר נשאר בורקס תפ״א שהכנתי, וזה היה מעולה.
במקביל אני מתחבטת עם התיק של הלימודים, מחברות, מאמרים, מקראות.... ותיק אוכל כמה שיותר רזה!
כוס תרמית באמת יש לי, עוד לא ניסיתי אותה. בינתיים אצלנו עדיין קיץ!
 

RSPA

New member
קולורבי צ'יפס. פשוט להכנה ונוח לנישנושים של סטודנטים


במיוחד כשכעת זו העונה של הקולורבי ויש הרבה יפים וטובים (ובמחיר מצחיק) בשוק.
 
אוכל ללימודים: ראפ?

אפשר להכניס די הרבה ירקות סלט בטורטייה מגולגלת עם חומוס / טחינה / אבוקדו. אתמול הכנסתי לתוכו גם כמה לביבות בטטה שנשארו לנו. אפשר לגלגל פנימה פול, נבטים וכו' ולקבל מנה משביעה שלא נוזלת.
&nbsp
לפעמים אני לוקחת סלט בקופסה ורוטב בבקבוק קטן נפרד שלא נשפך בדרך (אבל אצלנו באוניברסיטה יש מטבח קטן שאפשר לשטוף בו את הקופסה אחרי שגומרים לאכול). אפשר גם סלט פסטה.
&nbsp
נדמה לי שכבר הצעתי אבל ליתר ביטחון, פרש רולז הם פתרון שעובד אצלנו די טוב ולא מלכלך בכלל וגם טעים קר.
&nbsp
 
תודה! נשמע מעולה

אני חושבת שאני קצת מתוסכלת מזה שאני תמיד אוכלת בעבודה סלט ממש טעים שאני מביאה מהבית ויש לי מטבחון לרחוץ וכו.
ופתאום אני קצת אבודה במרחב לא מוכר ומתבאסת מזה שברירת המחדל היא פחממות.בכל אופן יותר פחממות מאשר ברגיל
 
ארוחת שישי: קדירת סייטן

סוף סוף אחרי המון זמן שתכננתי והתעצלתי, הגיע הרגע - קדירת סייטן ממש טעימה וגם לא מאוד קשה להכנה. השתמשתי ברצועות סייטן מוכנות.
חוץ מסייטן, יש בצלי רק דברים שיש בבית שלנו פחות או יותר תמיד:

שני בצלים קצוצים דק מאוד
שני גזרים חתוכים לעיגולים דקים
חופן גדול של פטריות טחונות במעבד מזון
3 שיני שום כתושות
כוס יין אדום
תבלינים (טימין, רוזמרין, פפריקה, פלפל שחור, מלח, קצת רוטב סויה)
4 תפוחי אדמה קטנים חתוכים לרבעים
3 כוסות ציר ירקות
וקצת קורנפלור מעורבב עם מעט מים להסמכה בסוף.

בסיר גדול ורחב הזהבתי את הבצלים,
הוספתי את הפטריות הטחונות והשום
ואז את הגזרים, היין והתבלינים
בישלתי עד שהיין הצטמצם לגמרי
והוספתי את תפוחי האדמה וכוסות הציר.
בינתיים הקפצתי את קוביות הסייטן.
כשתפוחי האדמה כבר היו די רכים (אבל לא מדי), הוספתי את הסייטן ובערך רבע כוס מים עם רבע כוס קורנפלור וקצת רסק עגבניות, ובישלתי עוד חמש דקות להסמכה.

מן הסתם לא חייבים לטחון את הפטריות, אבל הבת שלי סרבנית פטריות בצורתן השלמה, ולכן לא יכולתי לגלות לה שהרוטב הסמיך שהיה לה ממש טעים עשוי בעיקר מפטריות! ומצד שני, זה באמת הסמיך את הרוטב ודווקא היה מוצלח.
 
למעלה