מבקש עזרה בפתרון תעלומה. מרירות בגבינת סויה.

  • פותח הנושא RSPA
  • פורסם בתאריך

RSPA

New member
מבקש עזרה בפתרון תעלומה. מרירות בגבינת סויה.

לא מצליח לפענח את הסיבה לכך שגבינת סויה שהכנתי קיבלה לאחר יום במקרר מרירות בולטת.
רקע: הכנתי אותה משילוב של חל"ס אלפרו אדום + חומץ תפוחים. הוספתי לה 2 כפות שמיר קצוץ, 1/2 כפית מלח, 2 כפות שמן זית ושן שום כתושה.
בתחילה היתה טעימה מאוד. וכאמור, לאחר יום במקרר הפכה מרירה.
מה לדעתכם הסיבה?
 

RSPA

New member
החומץ נעלם כמעט כולו לאחר גיבון החל"ס וסינון הנוזלים במהלך

הכנת הגבינה הבסיסית. השמן עצמו בסדר גמור בבקבוקו ואני משתמש בו בלי בעיות לדברים אחרים. לאחר הכנת הגבינה עם כל התוספות היא היתה טעימה מאוד.

המרירות התגלתה לאחר פרק זמן שבו היא שהתה במקרר. כך שאני מניח שלגורם הזמן ו/או לקירור יש תרומה למה שקרה. השאלה מה קרה ולמה? (אינטראקציה בין מרכיבים? מיצוי חומרי הדברה/מתכות שהיו בשום /ואו בשמיר? חימצון של השמן? וכד'......) או בקיצור: מהו אותו דבר שיכול (לפחות תיאורטית) לגרום למרירות?
 

RSPA

New member
תוספת למתעניינים וכמה הערות חשובות

ראשית, דברים שמצאתי תוך כדי נסיון למצוא מענה. אולי זה יעניין מישהו.
[URL]https://www.nature.com/articles/s41598-017-12359-7?WT.feed_name=subjects_biotechnology[/URL]

וגם זה >> [URL]https://www.foodnavigator-usa.com/Article/2010/09/02/Metallic-tasting-pine-nuts-are-from-illegitimate-Chinese-sources[/URL]

והערות:
1. השום שהשתמשתי בו הוא מסין.
2. המרירות בגבינה שהכנתי אובחנה ע"י מספר אנשים ולא רק על ידי.
 

Dr T noki

New member
ענין הצנוברים זכור לי מהעבר

היתה תקפה שבה הרבה אנשים התלוננו על מרירות בפה ובסוף התברר שהסיבה היא צנוברים מיצרן מסוים (אולי מסין... לא זוכרת).
 

אבי519

New member
ניחוש- הסויה היא מרירה באופן טיבעי

בגלל שלשסויה יש מרירות טיבעית במהלך הכנת גבינת סויה ובכלל מוצרי סויה מוסיפים חומרי טעם כדי למסך את המרירות הזאת.,יכול להיות שאחד המרכיבים שאתה הוספת ניטרל את המיסוך הזה והחזיר את המרירות...
אני חושד בחומץ או משהו שיש באלפרו ... וכ"ד.
&nbsp
 

RSPA

New member
הגבינה שהכנתי היתה שלי ולא קנויה תעשייתית. תודה בכל מקרה.

 
למעלה