טופו

נטעליג

New member
טופו

אחרי שנים של סלידה מהמוצר הזה (שבאה בעיקר מכיוון הלא צמחונים
במשפחה) התחלתי לנסות לבשל איתו והבעיה שלי היא עם טופו אחרי ספיגה של משרה (מארינדה).
בצליה יבשה,טיגון או אפיה בתנור הוא נהדר.
הבעיה היא ב,הקפצה, בווק דק יחסית עם מעט מאד שמן, כמה שאני משתדלת לייבש את הקוביות הן נדבקות לתחתית.
קוביות יבשות ללא השריה לא נדבקות, אבל הטעם שלהם משמים וגם ספיגת התיבול וטעמי הירקות לא משפרים,לטעמינו.
הצעות, שיפורים?
 
המממ

קודם להכניס בצל ולטגן אותו ואז? להוסיף ירקות כמו עגבניות או לחילופין כרוב קצוץ
כל מה שיכשיר את התחתית לאי הדבקה
 

נטעליג

New member
הבנתי. אני מקפיצה את הטופו והירקות בנפרד

, מחזירה הכל לווק ואז מוסיפה תיבול (יבש או רוטב).
 
אני מטגנת את הטופו בנפרד לפני הירקות

ואחרי הטיגון מניחה בקערה עם קצת רוטב בזמן שהירקות מוקפצים. אני מוסיפה את הטופו לתערובת כשהירקות כבר כמעט מוכנים, רק כדי שיספוג את הטעמים הנוספים.
אחרת זה באמת נדבק.
 

נטעליג

New member
גם אני . אז המרינדה באה רק *אחרי* הטיגון?

 

RSPA

New member
לאבק את חתיכות הטופו בקמח לפני הטיגון

זה פטנט שאישית לא ניסיתי אבל נראה לי שיעבוד טוב.
חוץ מזה השיטה הקונבנציונאלית של מיקי מהי עובדת היטב.
 

נטעליג

New member
הבנתץי חברים. אז אתם מטגנים ממש את הטופו, לא בהקפצה?

אולי אחפש חלבון אחר שלא צורך טיגון ו"שותה" טוב את הרוטב.
 
טופו לא חייב טיגון

הוא יכול לשהות ברוטב ואחר כך להיות מונח על האחרים שהוקפצו ולהתבשל על האדים או להתבשל בתוך רוטב ולהוסיף למוקפצים ואין עם זה שום בעיה
 
למעלה