ממרח זרעי חמנייה!!

ממרח זרעי חמנייה!!

טוב, חשבתי שכבר ראיתי וטעמתי הכל, אבל השבוע לראשונה הכנתי ממרח זרעי חמנייה, שבאופן מפתיע יוצא לבן ולא אפור. מכינים קצת כמו גבינת טופו: משרים את זרעי החמנייה לפחות שעתיים, מסננים ואז טוחנים עם מלח, לימון, קצת מים ושמן זית. הגשנו עם זעתר ושמן זית ויצא טעים להדהים.
אופציה זולה ודי בריאה לגבינה טבעונית.
 
לממרח בסגנון לבנה טחנתי במעבד מזון חזק

אפשר גם בבלנדר מוט טוב. פשוט צריך להמשיך לטחון בנחישות עד שמתקבל מרקם רך ואוורירי ולא גרגרי.
 

RSPA

New member
הנה עוד שיטה (מפורטת ועם תמונות) להכין "חמאת שמש"


[URL]http://www.ptitim.com/sunbutter/[/URL]
 

Dr T noki

New member
תמיד עשיתי חמאת שמש, בלי להשרות ועם קליה

ויצא מצוין לדברי הילדים (אני לא חובבת חמאות אגוזים באופן כללי ).
לא ניסיתי אף פעם לעשות כמו לבנה אבל נחמד לנסות
אם עובד עם מקדמיה בטח יעבוד גם כאן בצורה דומה (ובעלות נמוכה הרבה יותר
)
 
הכנתי אתמול ויצא נהדר תודות

לימוד משמח- גם זרעי חמניה (כמו קשיו) שנשמרו בהקפאה מגיבים להשריה במים רותחים מהר וניתנים לטחינה עד חלקות נעימה אחרי חצי שעה. עם קשיו זה כמעט מיידי מדהים
 
למעלה