מחפשת מתכון לריזוטו פטריות שנוסה בהצלחה

מחפשת מתכון לריזוטו פטריות שנוסה בהצלחה

הרשת אמנם מלאה במתכונים, אבל ההבדל ביניהם די גדול ומבלבל ומכיוון שזה יהיה הריזוטו הראשון שלי מזה עשור בערך, אשמח לקבל המלצות למתכון שעובד. תודה
 
כדי להפוך את זה לפטריות

אני מורידה בכמות הירוקים, לפי החשק, מוסיפה עלי תיבול טריים כמו קורנית, אזוב, אורגנו בנדיבות ובשלב הראשון מטגנת בצל ואז את הפטריות , הכמויות בעיני רלבנטיות לכמה חזק את מעונינת להרגיש בהן. במקום מיץ לימון ועגבניות אני מכניסה אבקת מרק פטריות אורגנית עם חלב סויה או מים ששריתי בהם פטריות מיובשות או סתם מים עם תבלינים, לפי מה שיש לי ואני לא מכניסה טופו.
 
ריזוטו פטריות שעבד טוב

ובכן, הריזוטו הראשון שלי הוכתר בהצלחה.
כנראה הסוד הוא בציר ירקות טוב. בישלתי ציר הרבה זמן עם ירקות שורש ארומטיים, פטרוזיליה וגם עם פטריות שיטאקה יבשות.
בסיר גדול ושטוח טיגנתי בצלצלי שאלוט עד הזהבה, הוספתי את האורז העגול (ארבוריו) וטיגנתי קלות לכיסוי בשמן.
הוספתי כוס וחצי יין לבן וערבבתי עד שהאלכוהול התאדה.
העמדתי את הסיר עם הציר המבעבע ליד סיר האורז והוספתי בהדרגה ציר תוך ערבוב מתמיד (מצקת או שתיים בכל פעם). כל המתכונים אומרים שהציר חייב להיות רותח.
בינתיים טיגנתי בכמות נאה של שמן זית כמה סוגים של פטריות עם מעט טימין, מלח ופלפל שחור גס. הפטריות היו במרקמים וגדלים שונים וזה תרם מאוד למרקם והעניין של המנה.
הוספתי חופן גדול של ערמונים לאורז שהיה כמעט מוכן.
כשהאורז היה נגיס, ערבבתי פנימה את הפטריות ובישלתי עוד טיפה עם עוד קצת ציר.
בסה"כ השתמשתי בערך ב-10 כוסות ציר, אם לא יותר. די מדהים כמה נוזלים האורז הזה סופח!
בסוף יצקתי עוד טיפה שמן זית.
יצא ממש ממש טעים.

הניסיון הבא: ריזוטו עם אספרגוס.
 

Dr T noki

New member
נשמע טעים


כמה זמן לקח כל העסק והאם לאחר מכן ניתן לחמם ולאכול שוב או שיוצא דביק?
 
לקח בערך 20 דקות

לא ניסיתי לחמם שוב בסיר, נראה לי שאם לחמם שוב אז רק במיקרו, אחרת בטח יצא דביק להדהים. בכל מקרה למה שיישאר, זה כל כך טעים!
 
למעלה