עוגה נמוכה

aclinova

New member
עוגה נמוכה

לפני כמה חודשים מצאתי מתכון לעוגה בחושה בסיסית ופשוטה אבל היא יוצאת לי מאוד נמוכה. אני מוסיפה מעט יותר מים ממה שכתוב כי אחרת הבלילה נראית לי סמיכה מידי אבל אין לי מושג אם זה מה שמשנה את הגובה של העוגה (לא מבינה בכלל בבישול ואפייה).
מה אפשר לעשות?
 

נטעליג

New member
מעתיקה את המתכון לכאן: (עוגה עם חומץ+סודה)

Ingredients
1 1/2 Cups flour (all-purpose)
3 Tbsp. cocoa (unsweetened)
1 Cup sugar (All purpose sugar - Granulated Pure Cane Sugar)
1 tsp. baking soda
1/2 tsp. salt
1 tsp. white vinegar
1 tsp. pure vanilla extract
5 Tbsp. vegetable oil
1 Cup water

Directions (picture tutorial below)
Preheat oven to 350 degrees F.

Mix first 5 dry ingredients in a greased 8" square baking pan. Make 3 depressions in dry ingredients - two small, one larger (see #3 in photo below). Pour vinegar in one depression, vanilla in the other and the vegetable oil in third larger depression. Pour water over all. Mix well until smooth.

Bake on middle rack of oven for 35 minutes. Check with toothpick to make sure it comes out clean. Cool. Top with your favorite frosting. Enjoy!

Note: Oven baking times may vary, be sure to check your cake to make sure you do not over bake.
 


 
עוגת שוקולד

המקור לעוגות השוקולד הטבעוניות הוא מימי מלחמת העולם הראשונה - אז הכורח והמחסור גרם להמצאה הזו - שבה מתפיח את העוגה מפגש החומץ והסודה לשתיה.
אצלנו במשפחה יש גרסה דומה שמכינים בכל כל כל יום הולדת! אני רואה שהיחסים קצת שונים. הנה שלי
סיבות אפשריות לכך שהעוגה נשארה נמוכה:
אפייה בתבנית גדולה מדי לכמות העיסה
השהייה של העיסה לפני ההכנסה לתנור (בגלל אפקט החומץ-סודה לשתייה, צריך מייד לערבב ולאפות).
אלו הסיבות שאני יכולה לחשוב עליהן (אא"כ יש בעייה בתנור)
 

נטעליג

New member
וגם אבקת סודה ישנה\מאוכסנת בכלי לא מתאים ששומר על טריות

מומלץ בכל סוג של אפיה , במיוחד אם לא אופים לעתים קרובות לרענן מדי פעם את מלאי החומרים היבשים.
 

aclinova

New member
וואו, ממש לא חשבתי על זה

סיכוי טוב שלא אכסנתי כמו שצריך את היבשים
 
כן, אפשר

באמת מזמן לא הכנתי אותה
הנכד של אחותי התלהב ממנה - בעיקר מההכנה והתוצאה המיידית!
 

aclinova

New member
הקישור שצירפת נהדר

מה שהייתי צריכה להוסיף להודעה זה שאני משתמשת בתבנית אינגליש קייק אבל אופה בטוסטר אובן כי אין לי תנור... אבל בטוסטר אני מפעילה בטמפ' מעט יותר נמוכה כדי לא לשרוף את העוגה.
לא חושבת שאני ממתינה הרבה עד ההכנסה לתנור, אבל אני גם לא יודעת מה זה הרבה במקרה הזה.
 
תודה!

בעוגות של חומץ+סודה לשתייה - צריך להכניס מייד לתנור
בעניין טוסטר אובן אני באמת לא יודעת מה החוקים! לצערי הגדול אין לי מקום במטבח לטוסטר אובן!
 
למעלה