המלצות למתכוני ממרחים ללא אגוזים שמתאימים לילדים

זו באמת אני... ברגע של אתגר טכנולוגי

 

RSPA

New member
זה פטנט לא רע לעצלנים (ניסיתי בעצמי לפני כמה ימים...)


או סתם למי שנעלמה לו או לא בא לו להשקיע בכתיבת סיסמה....

מצד שני, זה פתח לכניסת טרולים לפורום. אבל לאור מצב הפורומים בתפוז, למי איכפת.
 
המלצות למתכוני ממרחים ללא אגוזים שמתאימים לילדים

אני מחפשת ממרחים שמתאימים לכריכים לבית הספר (כלומר, לא נמרחים וגם לא נראים מוזר מדי).

האתגר הוא כזה:
- אסור להביא לביה"ס אגוזים.
- אין עכשיו אבוקדו.
- הבת שלי כבר לא אוהבת טחינה-סילאן וגם לא גבינות סויה קנויות ובטח שלא נקניקים קנויים.

כרגע יש לנו חומוס, פסטו, ממרח זיתים (ולפעמים ממרח עגבניות מיובשות) וריבה. זה די מעט. אנא הושיעו!
תודה


נ.ב - אני לא מחפשת הצעות למאכלים אחרים שאינם סנדוויצ'ים - כאלה כבר יש לי למכביר. :)
 
ממרח שוקולד

תוצרת בית, אני מכינה משוקולד מריר מומס במיקרו עם מעט חלב סויה מורחת כשחם .
אוהבים את זה פה מאד.

גבינת סויה לא קנויה הולך? טופו טחון עם מעט שמן זית מיצלימון מלח שמרי בירה עד שנהיה חלק חלק, ניתן להוסיף לזה שום/ עשבי תיבול או כלום. מתאים עם ירקות קלויים, ירקות טריים, זיתים, וגם לבד.

פרוסות טופו אפויות כמו פסטרמה בכריך עם מיונז טבעוני שעשוי מחלב סויה שמן מעט חרדל מעט חומץ ומלח.

סלט "ביצים" מטופו מיונז טבעוני מלח הימליה ומלפפון חמוץ קצוץ דקדק

קישואים מבושלים עם תועפות בצל מטוגן מסוננים מעודף נוזלים וטחונים בבלנדר.

להוסיף לחומוס רסק עגבניות בכלי קטן שתוסיף או תטבול ממש כשאוכלת

חביתת קמח עדשים ועשבי תיבול או פטריות או שניהם, אצלנו הצעיר אוהב כריך כזה מאד
 
תודה ודוגמאות למאכלי בי"ס שאינם כריכים

תודה רבה על ההצעות!
* לצערי בנוסף לכל המגבלות, הילדה גם לא אוהבת חצילים וגם לא טחינה-עם-כלום. (איך?!!!)
* אני מכינה בבית גבינות טופו, אבל הן לרוב יוצאות קצת רכות מדי ועלולות לנזול בדרך לבי"ס, ובכל מקרה עדיין לא מצאתי מתכון שיהיה מספיק אטרקטיבי בשבילה, כי היא לא ממש טיפוס של גבינה רכה.
* ממרח השוקולד נשמע טעים, אבל לא מתאים לחוקי הבריאות הנוקשים שלי (כשפעם בחודש היא מקבלת סנדויץ' עם ריבה זה אירוע).
&nbsp
אנסה לעניין אותה בממרחי ירקות, אבל יש לי תחושה שהיא תגיד שגם ככה היא יוצאת דופן עם הקופסה הטבעונית שלה וממרחים חריגים מדי יעמידו אותה במצב מביך מדי.
&nbsp
בנוגע למאכלים שאינם סנדויצ'ים שאפשר לשלוח לבי"ס - ובכן, יש לנו תפריט דו-שבועי (!!) שמתאים ליום הלימודים הארוך של הבת שלי. הוא כולל:
- ספרינג רולז (דפי אורז עם ירקות)
- סושי
- כדורי פירה
- אפונה
- תירס (אורגני) מקופסה
- פסטה ברוטב עגבניות
- ירקות חתוכים (בעיקר מלפפונים, גזרים ועגבניות שרי) ופירות (בעיקר תפוחים אבל גם בננות, שזיפים, תותים, מנגו, גרגרי רימון...)
- כדורי אנרגיה מתמרים, שיבולת שועל ואבקת קקאו
&nbsp
החוליה החלשה היא הסנדוויצ'ים, כי היא התרגלה לא לאכול כל הזמן אותו דבר (לעומת זאת אני כילדה אכלתי בכל שנות בית הספר סנדוויץ' זהה: גבינה לבנה עם זיתים ירוקים).
 
איזו אמא משקיעה!

אכן קשה בלי טחינה וחצילים!
אוטוטו מתחילה עונת האבוקדו, זו נחמה פורתא
בקשר לגבינות טופו - אם מוסיפים שמן זית לממרח הטופו (וגם זיתים!) הוא מתקשה ומתגבש יותר, ופחות נוזל.
גם אצלי כריך גבינה לבנה וזיתים היה קבוע לבי"ס
לעתים נדירות גם היה פינוק: כריך עם מרגרינה וחלווה!
(על לחם קימל של פעם... יאמי)
תודה על הרעיונות!
 
גבינות טופו מתקשות טוב גם עם מערבבים אותן עם שמן קוקוס

תודה על המחמאה

בתחום הגבינות הביתיות, הכי טעים והכי יציב לדעתי זה לערבב גבינה ביתית שמכינים מחלב סויה ולימון עם אגוזי קשיו טחונים היטב, קצת שמן קוקוס ותיבול לפי הטעם. אבל את זה אסור להביא לביה"ס בגלל ילדים שאלרגיים לאגוזים.
 

נטעליג

New member
חרובים\תמרים? ואם אני זוכרת נכון איפה את- ממרח שמרים?

יש ילדים מקומיים שמאד אוהבים את זה וזה מועשר בדברים טובים.
 
הא! כל הכבוד על הזיהוי

מרמייט הוא כמו גויאבה וכוסברה: או ששונאים או שאוהבים. אצלנו בבית בן זוגי אוהב וכולנו מתחלחלים (אם כי לפעמים אני מתבלת במרמייט תבשילי קדרה בלי שאף אחד רואה...).
ממרח תמרים - רעיון מעניין, אנסה לעשות משהו עם סילאן שאינו על בסיס טחינה.
 

אבי519

New member
חמאת בוטנים עם דבש - הילדים שלי אהבו רק את זה .

חוץ מזה שאצלנו בסופר יש עכשיו אבוקדו .
אולי חלבה (במקום טחינה) (אפשר גם לערבב טחינה גולמית עם דבש)
ממרח שוקולד (פרווה כמובן).
&nbsp
 
למעלה