עוגות של חורף

עוגות שמרים ראויות

זה תענוג שקשה להתחרות בו בפרט כשהן חמימות וטריות
 

ימימה

New member
אוי, זאת באמת מעולה

אני עושה אותה כל פעם כשצריך להביא עוגה לארוע ולעשות רושם על הקרניבורים, וכולם בהלם - מה, זאת עוגה טבעונית???
 
״בעיקר מתוק״ של גלעד איילון

עזר לי כל כך בתחילת דרכי הטבעונית! אתר מעולה מהולה!
 
עוגות של חורף

הכוכבת הגדולה אצלנו היא בחושה תפוזים עם שוקולד לבן

אחריה מגיעה עוגת שמרים עם שלל מילויים -קרם שוקולד עם שוקולד ממש,תפוחים עם קינמון וקרם וניל, "גבינה", אגוזים קינמון וסוכר, ריבת פרות יער...

וכמובן שלל השוקולדיות כולל בראוניז עם "גבינה" , שוקולד שקדים עמוסה בשלוש מאות גרם שוקולד ושקדים טחונים גס, סתם שוקולד, שוקולד בניחוח אספרסו עוד.

חוץ מהשמרים כל העוגות אצלנו נטולות גלוטן

 

ימימה

New member
ויש לי גם עוגת גזר נהדרת

לא זוכרת כבר מאיפה היא, אבל היא מעולה ואני כל פעם חוזרת אליה
 
מלית פרג של אוזני המן - גם לעוגות שמרים

זו המלית הקבועה שלי


רכיבים
¼ כוס חמאת קקאו (40 גרם)
1 כוס חלב שקדים
3 כוסות פרג טחון טרי (בערך 250 גרם)
¾ כוס סוכר (150 גרם)
¼ כפית ממרח וניל איכותי
גרידה מתפוז אחד

הכנה
בסיר בעל תחתית כבדה מחממים את משקה האגוזים עם חמאת הקקאו עד שהיא נמסה. מוסיפים את הווניל וגרידת התפוז.
מוסיפים פרג וסוכר ומערבבים היטב. מבשלים על להבה קטנה כחמש דקות בבחישה מתמדת. מצננים היטב, לפחות שעתיים במקרר.
אפשר להכין עד שלושה ימים מראש, אפשר להקפיא.
 
היום הניב התנור כאן

עוגת תפוזים בחושה בתוספת פרות מיובשים חתוכים קטנקטן והרבה זסט-משלושה תפוזים!
עוגיות נטולות גלוטן עם שתי כוסות מקדמיה קלויים טחונים גס,כוס וחצי קמח טף בהיר, חצי כוס עמילן ת"א, קצה כפית קסנטן גאם, שליש כוס שמן ,כוס סוכר זהוב וחלב סויה קר לאט לאט רק כדי שהתערובת תתגבש לכדור כשלוחצים בכף היד. יצאו נפלאות ממש

עוגיות מהגרנולה של מירב במליחות עדינה, כוס מייפל אורגני, כוס וחצי גרנולה כזותי, כוס וחצי קמח רגיל, ארבע כפות רסק תפוחים, אבקת אפיה, שליש כוס שמן וחצי כוס חמאת בוטנים ללא תוספות. יצאו רכות ונהדרות.
 
למעלה