קינואה

bogib

New member
קינואה

אפשר הסבר לגבי תהליך ההכנה של הקינואה לפני בישול?
ואם אפשר לגבי זרעי צ'יה, כאשר מערבבים אותם עם מים נוצר מעין ג'ל שכזה סביב הזרעים, האם יש תוקף של זמן לגבי שתיית הנוזל או הצ'יה יכולים להיות במים אפילו לילה או יום שלם לפני ששותים?
 

Gidi Shemer

New member
אני אישית מזהיב אותה במעט שמן עם ירקות שונים

ועשבי תיבול לפני הוספת המים והבישול. אין צורך בהכנות מיוחדות.
 

bogib

New member
אתה מבשל אותה כמו פסטה?

לא צריך לשים אותה בקערת מים כדי שהקצף הסבוני יצא במים? לשפוך את המים ושוב לחזור על זה?
 

Gidi Shemer

New member
לא כמו פסטה. יותר כמו אורז

אני פשוט מכסה אותה עם מים רותחים, מתבלן ומוסיף מים אם צריך במידה ואחרי שכל המים שנספגו עדיין הקינואה לא מבושלת.

אין צורך להשרות קינואה. אפשרי אבל לא חובה
 

אבי519

New member
מאדה אותה בסיר של הקוסקוס במקום קוסקוס

אפשר כמו קוסקוס בדיוק מעל מרק של קוסקוס או לשים מים בסיר של הקוסקוס...
 
למעלה