שבבי סויה
למה זה לא מצליח לי ??

שבבי סויה
למה זה לא מצליח לי ??

הי,

אני צמחונית טרייה, יצא שהתחלתי את הצמחונות בתקופה שממש התאים לי להתחיל דיאטה אז קשה לי לשמור על הצמחונות ועל הדיאטה ולהמשיך להינות מהאוכל שלי (מוותרת על האחרון, השניים הראשונים הולכים טוב כך שבקרוב תיגמר הדיאטה
ויהיה כייף)

שבבי סויה יכולים לעזור לי מאוד אבל ניסיתי פעמיים לבשל איתם ונהיה לי טעם לוואי מגעיל נורא בתבשיל שפשוט זרקתי אותו במקום. טופו זה נחמד וגם אכלתי בחוץ מאכלים על שבבי סויה כך שאני עושה משהו לא נכון...

אנא ספרו לי מה לא בסדר

קניתי (לפני כחודש) שבבי סויה (בגודל "בשר טחון") בתפזורת בעדן טבע מרקט. אוכסנו בארון. היה להם מההתחלה ריח של דגים.

שמתי בקערה והוספתי מים רותחים. השרתי לעשר דקות
סחטתי את המים בטרווד.
בגלל הטראומה של הפעם הקודמת - הוספתי מים קרים, שטפתי פעמיים וסחטתי
השרתי שוב לחמש דקות במים רותחים.

הוספתי לתבשיל שהיו בו די הרבה תבלינים ל-20 דקות.

למה לא יצא טוב?

תודה מראש!!
 

Dr T noki

New member
נשמע שמראש לא היו טריים והיה להם ריח לא טוב

אם מדברת על שבבי סויה כמו בשר טחון - אני קונה ארוז , שוטפת במים במסננת , משרה, סוחטת. מוסיפה הרבה תבלינים.
עדין מעדיפה טחון מן הצומח של טבעול. אני מכינה בולונז צמחי מעולה. נסי עם שבבים טריים או טחון מן הצומח ותראי.

לגבי סויה בחתיכות גדולות יותר (שניצלים. ״בונזו״ וכו׳) אני הגעתי למסקנה שגם בהשריה ארוכה יש טעם לואי מסוים.
זה ענין של טעם, אני מעדיפה טופו.
 

Dr T noki

New member
לגבי טחון מן הצומח של טבעול

כדאי להפשיר אותו. אם אין לי זמן להפשיר אני שוטפת במסננת וסוחטת כדי להפשיר אותו.
 

RSPA

New member
יתכן שזו בעית טריות כפי שנאמר ויתכן דרך טיפול שגויה במוצר

לדעת מומחים בתחום, את כל מוצרי ה TVP (Textured vegetable protein שכוללים גם שבבי סויה, בונזו סויה וכד') יש להכין לשימוש בהרתחה של כ 20 דקות כמו שמכינים פסטה (זורקים אותם למים רותחים עם מעט מלח). אח"כ מסננים וסוחטים היטב מכל הנוזלים ורק אז עושים את כל הפעולות הספציפיות למאכל המתוכנן.
 
למעלה