עוגה לרה"ש ללא תחליף דבש?

למשל זו

1 כוס סוכר
2/3 כוס שמן
תמצית וניל
250 גרם תמרים מעוכים עדיף מג'הול כי הם רכים ,אני מעבדת במעבד מזון
5 כפות רסק תפוחים
אגוזים קצוצים גס- אופציונלי
2 וחצי כוסות קמח
שקיק אבקת אפיה
טיפונת מלח
כוס תה חזק/ מים רותחים/ אמריקנו
תבלינים לפי מה שאת אוהבת, אני מתבלת יחסית הרבה עם מוסקט מגורר טרי,זנגויל טרי מקוצץ דק,קינמון, זסט לימון וכשנחה עלי הרוח גם פלפל שחור במידה

לערבב את היבשים ,בקערה אחרת את השמן והרסק , לסרוגין לערבב את הנוזלים עם הקמח ועם המים הרותחים והתמרים.

אפיה בחום בינוני בערך שעה, תלוי בתנור, העוגה מוכנה כשהיא יציבה אך רכה למגע, ספוגית משהו...
 

נטעליג

New member
עוגה לרה"ש ללא תחליף דבש?


מחפשת מתכון ללא מייפל\סירופ כלשהו בטעם דבש, ותה-קפה לתוספת צבע. משהו "בריאותי" יותר שישתלב עם התבלינים המסורתיים של עוגות דבש.
מצאתי עוגת דלעת שאני מאד מתלבטת לגביה (בעיקר אם הטעם מזכיר עוגת גזר).
יש רעיונות נוספים בכיוון?

 
אם הבנתי נכון, את רוצה עוגה בלי סילאן, בלי מייפל או אגבה

ובלי תה או קפה? אבל עם תבליני החג?
אז באמת עוגת דלעת, גזר או תפוחי עץ היא התשובה! עם קינמון, ציפורן, זנגוויל - מה שאת אוהבת.
אני לא בטוחה שאני מבינה את הקונצפט של עוגה "בריאותית" יותר או פחות... הגישה שלי היא לאכול פרוסה דקה! (ולחלק את מה שנשאר כדי שלא יהיה אצלי)
 
למעלה