ערב שבת

ערב שבת

שלושה מתוך הצאצאים לא יהיו
זה מוזר מאד
אחת מגיעה עם הישן לצידה לארוחת ערב
אנחנו והצעיר
הרהורי כפירה עולים על הלב...
אבל כפי שאני מכירה את עצמי המזון יתרקם תוך כדי תנועת הזמן

מה אצלכם על השולחן?
 
מרק ירקות עם גריסים

קציצות עדשים ופטריות אפויות - נראה לי שיצאו ממש טעימות!
רוטב עגבניות
תבשיל עדשים ואורז שאחותי הכינה
לא דובר על קינוח, יש מצב שענבים
 

Dr T noki

New member
אצלנו

סלט עגבניות מסוגים שונים, מלפפון ואבוקדו לא מאד מוצלח

הפשטידה המאולתרת של מיקי מהי עם בסיס שקדים-קוקוס-שקדיה ומעל תערובת דלורית-טופו. יצא טעים ומיוחד במינו.

מאפינס ירקות תרד דלעת וכל מיני

פסטה פנה מקמח מלא עם רוטב רוזה שמנת סויה ופטריות (נסיון שלי עם שמנת שיבולת שועל בעיני פחות מוצלח ועם טעם לוואי חזק מדי לטעמי של שיבולת שועל).

ממולאים מסוגים שונים מהמסעדה המזרחית המקומית
משם גם טבולה ושאר ממרחים, פלאפל ועוד

פירות לקינוח
 
בסופו של יום

גם הזוג המלכותי לא הגיע
היינו שלושה והיה מגניב
אב ובנו ירדו לחוף הים, בינתיים הכנסתי עוגת קינמון ושקדים לתנור והבית הוצף ריח של נעים

בארוחה היה
חומוס שקנינו מיצרן מקומי טרי טרי

סלט מבושל מחצילים עגבניות פלפלים אדומים זרעי כמון ופלפלת חריפה מהגינה

תבשיל של הרבה כרשה, המון בצל ירוק, צרור עצום של עירית, הכל מקוצץ,קוביות דלורית מגידול עצמי, עשבי תיבול מקומיים ישר מהצמח-קורנית לימונית, עלי אזוב. יצא מקורמל ומתובל.

אורז בסמטי אפוי

פיתות

סלט חסה עם שקדים, פלחי תפוז מפולטים, פרוסות נקארינה, בצל סגול בפרוסות דקיקות, אבוקדו. רוטב מיצלימון, מעט מעט סילן, מלח,שמן, פלפל שחור גרוס.

צלחת ירקות העונה ללא רוטב.

קוביות טופו משני סוגים אפויות עם פטריות צלויות מראש, ערבוב של שמנת אלפרו סויה וחרדל.

לקינוח היתה העוגה המלבבת ,נ"ג למי שתהה



 

ימימה

New member
ואצלנו בארוחה מאולתרת ברגע

היה פירה תפ"א ובטטה עם שמן קוקוס וחלב קוקוס
סלט עגבניות שרי
פסטה ברוטב שמנת ערמונים
וכרוב וכרובית אפויים בתנור עם שמן זית וסומק
ושאלה: מה זו הפשטידה עם השקדים? רוצה לשמוע
 

Dr T noki

New member
לא מצליחה לקשר אז מעתיקה לך את ההודעה של מיקי מהי מ25/7/17

פשטידה שהתחילה מאין לי כלום בבית:
תחתית- כוס וחצי שקדים שהכנסתי למעבד מזון אליהם הוספתי ארבע כפות שמן זית כף עמוסה ממרח שקדיה חצי כוס מים, מלח ,שתי כפות עמילן טפיוקה. את הממרח הזה שיטחתי על תבנית מרוחה בשמן שעליו פיזרתי שמרי בירה -במקום לקמח.

מעל הכבודה הזו יצקתי תערובת של שתי דלוריות בינוניות מקולפות שטחנתי יחד עם חצי ק"ג טופו קדיתא, רבע כוס שמן זית, 6 כפות שמרי בירה, מלח פלפל שחור גרוס ורבע כפית קסנטן גאם.
הכנסתי לתנור.
אפיתי כחצי שעה.
יצא מצויין שאין לתאר. כל בני הבית ליקקו את האצבעות. שכנה טענה שצריך לחלק כזה לאנשים ברחוב שיראו מה ניתן להכין טבעוני.
 

Dr T noki

New member
אני רואה שחזרת לשמך המקורי


הפשטידה יצאה טעימה מאד ואפילו האיש שאינו צמחוני או טבעוני אהב מאד.
 

נטעליג

New member
אמנם המילוי לא לטעמי אבל הבצק נהדר.הטפיוקה הכרחית למרקם?

זה פשוט מצרך שאין לנו בבית..
 

Dr T noki

New member
לגבי המלית נשמע לי שאפשר לאלתר מילויים

למשל בצל וקישואים מטוגנים, תרד וטופו, בצל ופטריות.
לגבי הטפיוקה לדעתי מאחד הכל ביחד בצורה טובה אבל תשאלי את מיקי מהי, זה המתכון שלה והיא אלופת הנטול גלוטן
אינטואיטיבית נשמע לי שאפשר להחליף בקורנפלור ודומיו אבל נחכה למיקי מהי.
 
למעלה