ראש השנה מתקרב
כבר התחלתם לתכנן תפריטים?

ראש השנה מתקרב
כבר התחלתם לתכנן תפריטים?

קניתם לוח שנה או יומן חדש?
עושים את כל הברכות והסימנים?
אני רק צריכה תירוץ ללביבות כרישה! נראה לי שאכין אותן כבר מחר ואקפיא.
על. פריט עוד לא חשבתי, כי נהיה במתכונת ממש מצומצמת.
מתחשק לי להכין עוגת שמרים במלית תפוחי עץ.

מה אצלכם?
 
גמצלנו צפוי פורום מצומצם

פורמט שאני פחות מכירה אבל שמחה בו.
נראה אם אכן יישאר כך...
בכל מקרה אצלנו תמיד יש

משו מכרוב- שנהיה לראש- סלט בשני צבעים או ממולא אגוזים טחונים ברוטב עגבניות טריות וסלרי

משו מפרסה(כרשה)
משו מגזר- לרוב סלט לעיתים יחד עם הדלעת מרק כתום

משו מסלק, סגול או עלים מה שמתחשק ונראה יפה יותר על המדף- הכיוון הוא קציצות או סלט

משו מדלעת או מקישוא

שעועית ירוקה שעכשיו הגינה שלנו מניבה בכמויות כמעט מסחריות

קרמבל תפוחים שתהיה שנה מתוקה...

מאפה שחום בכיוון של עעוגת דבש שהיא אחד הוויתורים הגדולים עבורי כי אני מאד מאד מאד אוהבת עוגת דבש
משתמשת בהרבה תבלינים ואגוזים ושקדים להסוות את החסר

ואנחנו מוסיפים לפי ראות עיננו ברכות וסימנים שנגזרים משמות הירקות

עוד אין לי מושג מה אכין ואני נותנת לעצמי זמן לנוח על זה.
אחר כך אני אוספת בקשות מיוחדות מהקהל הקדוש
ונראה
 

Dr T noki

New member
אנחנו בפריז בראש השנה


לא מכינה כלום חוץ מקציצות עדשים לבני שיתארח אצל ההורים שלי ואולי עוד משהו לקחת.

המלצות למסעדות צמחוניות/טבעוניות/עם מבחר כלשהו מהנ״ל בעיר האורות יתקבלו בברכה


עשית לי חשק עם עוגת התפוחים שלך...

יש לי מתכון לעוגת כרוב ממולאת בתרד אורז ופטריות מ״על השולחן״ שבא לי לנסות ומתאימה לחג. אך כאמור לא נהיה בחג בארץ.
 
נסיעה טובה!

כל שנה מייד אחרי החגים אני מתפלאה איך לא זכרתי שהבטחתי לעצמי בשנה הבאה לנסוע לחול בחגים! בלי נדר בשנה הבאה... אמן
פריז... שנים לא הייתי. נדמה לי שבדיוק ראיתי שמישהי כתבה המלצה בקבוצת טבעונים בפייסבוק, אחפש.
עוגת כרוב נשמע מגניב - זה עם בצק?
 

Dr T noki

New member
עוגת כרוב

שכבות של כרוב עם מילוי אורז, מנגולד או ירוק אחר דומה, פטריות ועוד. בתור סיר ואח״כ הופכים כך שיוצא בצורת עוגה. הכל ברוטב עגבניות. קצת כמו כרוב ממולא אבל בצורה אחרת. אם את רוצה אכתוב את המתכון.
 
נשמע מגניב!

עכשיו חיפשתי וראיתי את המתכון.
ראיתי גם מתכון של גיל חובב לכרוב ממולא, שבו חוצבים את תוכן הכרוב וממלאים אותו, שלם.
כשאמרת עוגה, דמיינתי משהו עם בצק....
בסנט פטרבורג ראיתי ״עוגות״ יפהפיות עם קישוטים מדהימים - לא מתוקות, במליות של ירקות או בשר, אבל כמובן כלום לא טבעוני. אני ממש רוצה לנסות להכין.
 
אני רואה שיש הרבה המלצות על האפי-קאו, האפליקציה

וגם, מהשבוע
״המסעדות הטבעוניות נמצאות שם קצת רחוק מהמרכז התיירותי אבל כל כך כדאי להגיע אליהן! זאת חגיגת טעמים מטורפת כמו שרק צרפתים יודעים״
. היו כמה המלצות על Loving Hut. עם הערה ש״חשוב לפני שנוסעים לאזור המסעדות האלה לבדוק את שעות הפעילות שלהן כי הן פתוחות רק בימים מסוימים בשעות מצומצמות.״

אני רואה שיש גם בפאריז סניפים של le pain quotidien - אני אכלתי שם בלונדון ובסנט פטרבורג, רשת לא טבעונית אבל עם היצע מוצלח לטבעונים.
 
למעלה