דלעת!
(הכי דומה שמצאתי) פרי נשגב!

דלעת!
(הכי דומה שמצאתי) פרי נשגב!

לא סתם כתב סנקה חיבור על "הדלעתו של קלאודיוס האלוהי"
אצלי במקרר כמה דלעות, והתכנון הוא כזה: קארי דלעת, מנגולד וחומוס בסיר אחד
ומנגד - מחית דלעת שחלק ממנה אקפיא וחלקהּ אוסיף לחלה עם קינמון. יאם!
סוף סוף כבר יום רביעי, מתחילים להרגיש את הסופ"ש.
הבטיחו הקלה בעומס החום, בינתיים לא קיימו את ההבטחה.
 
אני מחבבת דלעות

במיוחד את היפנית ודלורית למרות שמה המטעה.
מלאתי השבוע חצאי דלעות ערמונים באורז עם לימון והרבה הרבה סלרי- להביא לשבעה הטבעוני
הכנסתי קוביות קטנטנות של דלורית למרק ירקות כדי להסמיך אותו
הכנסתי קוביות דלורית מטוגנות בקינמון וכמון לתוך אורז
וגם מגוררת לתוך קציצות וגם ירחי דלעת יפנית אפויים בתנור ומונחים על תבשיל טופו עגבניות עם שמרי בירה

אכן ירק סבבה ועם חומוס ומנגולד נראה לי מעולה
 
ואם כבר אוכל לפני שבת אז

היום ארבעה כיכרות לחם מתערובת קמח 70% וקמח סורגום

לצידם ממרח טופו במרקם גבינת שמנת, זיתים שחורים כבושים בבית וזיתם ירוקים שהשכן כבש בביתו

סיר מרק ירקות סמיך כל הירקות חתוכים קטןקטן ובינהם סלרי ושעועית שחורה טריה מגינתנו.

קציצות מחצילים בצל סלרי שנטחנו בבלנדר בתוספת פלפל חריף מקוצץ דק עדשים כתומים שטופים ושרויים בירקות הטחונים וקמח אפונה צהובה. מטוגנות.

פסטה נ"ג ברילה ספגטי ברוטב קרבונרה טבעוני

סלט ירקות רב צבע וסלט טופו בסגנון סלט ביצים עם מיונז תוצרת בית
 

ימימה

New member
ופה היו

מרק עדשים כתומות ודלעת
במיה טריה מוקפצת בהמון שום (מעולה!)
פתיתים מקמח מלא עם גזר מגורד והרבה בצל קצוץ
ושווארמה סויה, שהתקבלה בחשדנות מסוימת על ידי האומניבורים בבית, ובשמחה ע"י צמחונית הבית, ולבסוף נאכלה כולה, בצירוף טחינה וסלט וגם זכתה למחמאות. זו הפעם הראשונה, אחרי ארבע שנות טבעונות (בערך) שאני עושה משהו מסויה יבשה, אחרי נסיון לא מוצלח כשרק התחלתי להיות טבעונית, ושמחתי שהצליח. מוסיף לי פתאום עוד מגוון גדול של אפשרויות...
אגב, לדעתכם ניתן להקפיא אותה לאחר ההכנה ואז להפשיר? מישהו ניסה? אני נוסעת בשבוע הבא לחו"ל לשבוע ומשאירה (לראשונה!) שני מתבגרים רעבים ברשות עצמם, ורוצה להשאיר להם מלאי...
 
בגזרת הסויה היבשה

אני משתמשת רק בפרורית ולא באלה שנראים כמו בונזו.
היא בתבשילים וקציצות עוברת הקפאה מצויין.
לזניה, מוסקה, רוטב בולונז, קציצות עם ירקות- שום בעיה
 

RSPA

New member
איזה קטע. גם אני לאחר תקופה ארוכה חזרתי לסויה - פולים יבשים.

טוב, בסויה מעובדת, כמו שבבים או בונזו או חל"ס אני משתמש חופשי ותדיר אבל פולי סויה יבשים יצאו מתפריטי מזמן. השבוע ניסיתי אותם שוב והכנתי מהם פלאפלים (חלק ממה שיצא מוקפא כעת וכזכור לי מהעבר הרחוק לא היתה בעיה לאוכלם לאחר הפשרה) וגם פולים קלויים בתנור, לנשנושים. יצא לא רע.
איך את מכינה את השווארמה?
 

Dr T noki

New member
נשנושי פולי סויה בתנור - איך אתה מכין?קניתי פולי סויה יבשים

מחכים לעשות איתם משהו
 

RSPA

New member
הכנתי לפי המתכון של עז תלם. קישור


http://tinyurl.com/y9v3s6lt

לי הם יצאו הרבה יותר כהים וקטנים מאשר בתמונה שמופיעה שם. כנראה שהפולים (הישנים), שהיו אצלי, לא היו משהו.
 

Dr T noki

New member
תודה!

נראה לי מתאים גם תיבול אסייתי או תיבול עז יותר עם פפריקה או צ'ילי חריף קצת.

עשית פלאפל מהסויה? איך יצא?
 

RSPA

New member
כן. הכנתי גם פלאפל מסויה.

לגבי טעם, מה שמשפיע בעיקר הם התבלינים שדומים בכל סוג של פלאפל בדומה לזה שמחומוס. מבחינת מרקם - בסדר, לא רע. אני חושב שהפולים אצלי היו ישנים ולא מוצלחים מלכתחילה מה שהשפיע על התוצאה. כשייצא לי אני עוד אנסה עם פולים טריים חדשים.
 
למעלה