שאלה על עוגה עם קרם vegan butter

נטעליג

New member
שאלה על עוגה עם קרם vegan butter

עוגה שראיתי באחד מסרטוני המתכונים בפייסבוק. העוגה עצמה לא מכילה ממש שומן (חלב שקדים,סוכר,קקאו קמח ואבקת אפיה),
אבל מורכבת משתי קומות עם קרם באמצע, שכנראה נותן לה את העסיסיות. אם אני מוותרת על הקרם, במה אפשר לשפר קצת את המרקם?

 

נטעליג

New member
ועוד אחת:אפונה

קיבלתי אפונה בקופסאות שימורים שהבנתי שהיא מושלמת להכנת סלט\ממרח עם המון בצל מטוגן ולצערי גם ביצה.
במה ניתן להחליף?

 
לממרח - הרבה בצל מטוגן יספיק לדעתי

אולי גם קצת אגוזים קלויים מרוסקים אבל לא חובה
 
תשובות

אם תצרפי את המתכון המלא יהיה יותר קל להבין מה הולך שם, כולל הקרם ולחשוב על חלופות אבל
על פניו את יכולה להוסיף לעוגה מחית בננה או תפוחים כדי ללחח אותה, את יכולה לשפוך על העוגה סירופ מייפל או סירופ מפרי שצימצמת, ריבה מעורבבת במים....
אפשר לחשוב על תוספת שומן בעוגה עצמה

מה הסיבה שאת רוצהלהימנע מהקרם?
 
את מתכוונת שאת רוצה שתי שכבות אבל בלי קרם?

הייתי הולכת על ריבה טעימה, או חמאת בוטנים עם או בלי שוקולד מומס.
או גם וגם וגם!
 

נטעליג

New member
עונה לשתיכן: שכבה אחת, לא אכפת שתצא נמוכה,העיקר שטעימה.

מצאה חן בעיניי הפשטות של המתכון , אם כי עדיין לא ברור לי איך החומרים מתחברים לעוגה שלא מתפרקת


שלושת רבעי כוס קמח
1 כוס קקאו
1 כף אבקת אפיה
1 כפית תמצית וניל
כוס וחצי חלב שקדים
ועכשיו אני רואה שהסוכר הוא במתכון לקרם ובעוגה שמים סירופ מייפל (1 כוס).
 
אני הייתי נזהרת עם המתכון הזה

כף אבקת אפייה על 3/4 כוס קמח נראה לי ממש מוגזם!
לי נראה ששכחו לציין רכיב או שניים - רסק תפ"ע או שמן או פשתן טחון - משהו!
אני מצרפת לך שני לינקים
אחד - מאפין שקדים ופטל שאת יכולה להתאים לטעמך, כאן
והאחר, עוגה בחושה עם וריאציות שהיא פשוט נהדרת! את יכולה לעשות ממנה עוגת שיש או עוגה עם פירות או עם קינמון... הרכיב היחיד שצריך לחפש הוא פשתן טחון. שווה לקנות ולשמור בפריזר.
הנה המתכון הבסיסי,הווריאציות בבלוג בקישור למעלה

העוגה הבסיסית
רכיבים
½1 כוסות קמח לבן (אפשר להמיר חלק בקמח כוסמין)
¼ כפית מלח
1 כפית אבקת אפייה
¼ כפית סודה לשתייה
1 כוס חלב שקדים או סויה
1 כף זרעי פשתן טחונים
⅔ כוס סוכר
¼ כוס שמן נייטרלי
1 כפית תמצית וניל איכותית
1 כפית מולסה (לא חובה)
3 כפות ממרח שקדים/שקדיה
הכנה
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צלסיוס) ומכינים תבנית מלבנית (20 על 10 ס"מ) או תבניות קטנות או אפילו תבניות מאפינס (זמן האפייה יוכתב ע"י גודל התבנית).
מנפים לקערה בינונית קמח, מוסיפים מלח, אבקת אפייה וסודה לשתייה.
בקערה נפרדת מערבבים פשתן טחון עם חלב, מוסיפים סוכר, שמן, וניל ומולסה, ומערבבים היטב. יוצקים את הנוזלים לקערת הקמח ומערבבים היטב. לעוגה בחושה בסיסית, מוסיפים עכשיו את ממרח השקדים, מערבבים היטב, מעבירים לתבנית ואופים כ-40 דקות או עד שמוכן (מבחן הקיסם: נועצים קיסם ואם הוא יוצא יבש, רק עם קצת פירורים, העוגה מוכנה)
 

נטעליג

New member
תודה,זה לקוח מהדף של bosh , אז אני מבינה שלא כל המתכונים

שם הם פולפרוף, למרות שהם מצטלמים נהדר! D-:
זו אמורה להיות עוגה פאדג'ית ועשירה.
אולי אנסה את הבראוני-בטטה במקום?
 
כמו תמר

משהו שם נראה לא נכון
אבל אם את רוצה להישאר עם הורסיה השוקולדית אני מציעה להעלות את כמות הקמח לכוס ורבע, להוסיף רסק תפוחים בכמות של חמש כפות, להוסיף חצי כוס שמן כלשהו, שתי כפיות אבקת אפיה זה די והותר וטיפונת מלח.

אם את רוצה את יכולה לתת לזה גוון עם זסט מתפוז אחד, או לחילופין להוסיף שתי פיות קינמון טחון. או חצי כוס קקאו וחצי כוס קוקוס טחון.

בהצלחה!
 

RSPA

New member
הערה קטנה לסדר - גם לפעמים הבאות....וסליחה מראש.


מוטב היה לו היית מביאה מלכתחילה את המתכון השלם כפי שהופיע ב - BOSH ושאליו ועל בסיסו ניתן היה להגיב ממש לענין.
אז לכל המתעניינים - זה המתכון המקורי :
Cake:
3/4 cup plain flour
1 cup cocoa powder
1 tbsp baking powder
1 tsp vanilla extract
1 cup maple syrup
1.5 cup almond milk

Frosting:
1 cup cocoa powder
1.5 cups brown sugar (powdered)
1/3 cup dairy free butter
1 tsp vanilla extract
1/2 cup almond milk

Method:
1 Put all the cake ingredients in a food processor & whizz them up
2 Pour equal amounts of the mixture into 2 greased cake tins
3 Bake them both for 30 minutes at 180℃ (356℉)
4 Put the brown sugar in a food processor (we used a nutribullet) & whizz it up into a very fine powder
5 Put all the ingredients in a food processor & whizz them up into frosting (be patient, this will take a while but it will be very worth it)
6 Take the cakes out of the oven & allow them to cool down to room temperature
7 Put a thick layer of the frosting on the top of one of the cakes
8 Put the other cake on top
9 Cover the entire thing with the rest of the frosting

וזה הסרטון שמציג את "הסחורה" >> [URL]https://www.facebook.com/bosh.tv/videos/1352869271458236/[/URL]
 
למעלה