אמצע השבוע במרחשת

אמצע השבוע במרחשת

אתמול הכנתי מלוא הבלנדר פסטו , בלי אגוזים משום סוג אבל עם לא מעט שמרי בירה, חשבתי להקפיא
אלא שטז נזכרתי בכלי מלא פסטה אורז מסולסלת שנשאר מיותם ללא רוטב
שיטחתי בתבנית את הפסטה נתתי מעליה פסטו בנדיבות, מעל פיזרתי פרוסות עגבניות עסיסיות ומאד בשלות, מעל שכבה של שבבי סויה שעירבבתי עם תבלינים ועוד כמה כפות פסטו. מעל הכל זילפתי שמנת סויה אלפרו והכנסתי לתנור. לא יאומן כמה זה הצליח.

כרוב משני הכרובים שהגיעו בשבוע שעבר במשלוח אורגני נקצץ דקדק, הוספתי לצרורו בצל ירוק שקצצתי היטב ולחבורת נקטרינות שהתעייפו מאד- בקוביות. בצל נקטרינות כרוב וחבילת עלי סלק קצוצים לרצועות דקות, בסדר הזה. מעט שמן זית, מלח פלפל ו...ריבת פטל נהדרת. ליד התבשיל המוצלח הזה הוספתי גם תבנית אורז+כוסמת ירוקה+קינואה+ עדשים כתומים הכל צעורבב מלח פלפל כמון כף שמן קוקוס אפוי.

למרבה הפלא לא נשאר הרבה מכלום ועד הערב כשכולם בבית כבר יש ביקוש לחידוש אז אני חוככת בדעתי לכיוון של טופו לא קדיתא אפוי במרינדה של חרדל סויה סילן ופלפל חריף אבל אולי ברגע האחרון דווקא בצל, פרוסות עגבניות טריות הרבה שום במרחשת באמת...

תכניות על גלידת פיסטוק נגנזו אבל לא להרבה זמן
 
היום חוגגים לצעיר יומולדת

עם שלושה חברים שלו
תבנית תפוחי אדמה וטבעות דלורית בתנור עם משחת בצל וסילן

סיר קינואה בשני צבעים עם פול סנפרוסט והרבה כמון ומיצלימון

קוביות טופו קדיתא עם כרוב קצוץ ואפונה של סנפרוסט בתנור ברוטב ריבת פטל, חרדל, סויה, ברנדי אגסים ופלפל חריף.

בערב יאכלו חומוס פלאפל קנוי פיתות וסלט

מחר בבוקר פנקייק טבעוני ואחר כך ים עם פרות וקרטיבים על החוף
ואז ישוחררו אחר כבוד...
 

Dr T noki

New member
מזל טוב לצעיר


הרוטב של הטופו קדיתא בתנור נראה מעניין מאד
 
למעלה