בישולי סופ״ש - מה מתבשל אצלכם?

Dr T noki

New member
בישולי סופ״ש - מה מתבשל אצלכם?


אצלנו:
סלט ג׳וליאנים גזר, סלק, קולרבי, כרוב , בתיבול אסייתי

פירה כתמתם מתפוחי אדמה, בטטה, עדשים כתומות, בצל מטוגן והרבה תבלינים

קציצות עדשים כתומות, בטטה, גזר, שום, טופו, שיבולת שועל קמח ותבלינים, הל במעבד מזון ומטוגן

אטריות אורז עם וקאמה , קוביות טופו מושרות במרינדה, מוקפצות עם שאריות הג׳וליאנים מסעיף א׳, בצל , אפונה, פטריות ופלפל אדום, ברוטב סויה ג׳ינג׳ר שום סילאן חמאת בוטנים, מירין, חומץ אורז, חלב קוקוס.

תפוחי אדמה בתיבול איטלקי - בתנור

בערב - עוגיות , עוגה בחושה
 
אצלנו בקטנה

בערב שבת היינו מוזמנים ליומולדת בקיבוץ בו גדל הישן לצידי
חלקנו כלל קציצות מטוגנות כמו פלאפל מכוסמת ירוקה,עדשים צהובים, כוסברה, פטרוזיליה, בצל וקישואים. רוטב טחינה ירוקה חמצמצה שחלק אכלו בלי קשר
וקינוח פודינג שוקולד שהכיל הרבה שוקולד אמיתי מומס פנימה ונחל הצלחה.

היום הכנסתי לתנור סיר ובו שתי דלעות יפניות ושתי דלעות ערמונים שמלאתי באורז מלא עגול, כוסמת ירוקה ועדשים כתומים מעורבבים עם שומן קוקוס, קארי, שמרי בירה ,מעט סילן ,פלפל חריף ומלח. סביבן מלאתי בקוביות של נקטרינות עייפות ,שורש פטרוזיליה, בצל וזוקיני. מעט מים מעט שמן מלח פלפל. יצא משובח וכולם נברו בסיר לאורך היום. מעבר לזה הרבה ירקות טריים, אבוקדו על טוסטים עם ובלי גלוטן ועוגת בסקויטים עם קרם טופו וציפוי שוקולד
 

Dr T noki

New member
אשמח לדעת איך הכנת את פודינג השוקולד ועוגת הביסקוויטים

ביום ג׳ תורי להביא אוכל לישיבת צוות, אני תמיד מביאה אוכל טבעוני טעים ובריא ומפתיעה את הצוות

אשמח לרעיונות פשוטים וטעימים שלא לוקחים הרבה זמן - אני בד׳״כ מביאה שני סלטים, פשטידה, שניים שלושה ממרחים ולחם טוב, קינוח.
 
בריא?

תביאי סלט פרות
או חצי אבטיח ממולא בפרות שלמים או בכדורי אבטיח ומלון
עוגת בסקויטים זה לא בריא, רק טבעוני. אני מרסקת במעבד מזון חצי ק"ג טופו רך עם מיץ לימון סחוטרי מתחילה מחצי לימון לרוב מגיעה לשלם, סוכר ווניל לפי הטעם, טיפה מלח. לעיתים- תלוי במרקם אני מוסיפה שמנת סויה ופודינג אינסטנט להגיע למרקם חלק. בזה אני משתמשת כמו בתערובת גבינה לעוגת שכבות. מלמעלה ממיסה שוקולד מריר עם מעט שומן קוקוס ומזלפת.

פודינג שוקולד אני מכינה מליטר חל"ס בסיר על האש, 300 גרם שוקולד מריר בקוביות מומס פנימה, שתי כפות חמאת קקאו, אחרי שהכל נמס על פי רוב יש צורך בחיזוק הצבע והארומה השוקולדית אז אני מוסיפה בין 3-4 כפות אבקת קקאו איכותית, סוכר לפי הטעם. לכל זה אני מוסיפה 5 כפות אבקת פודינג וניל לבישול מומסות בחצי כוס חל"ס. מוסיפה לסיר תוך כדי בחישה למניעת גושים עד שמסמיך. מצננת היטב טוחנת בבלנדר ושוב מצננת. אפשר להחליף חלק מהסויה בחלב קוקוס ולפזר שבבי קוקוס מעל לפני ההגשה
 

ו אולי

New member
גלילות חצילים עם גבינת פסטו

אני מכינה לפעמים וריאציה על הטרין חצילים ופלפלים, ובמקום לסדר את הדברים כטרין מגלגלת בנפרד כל פרוסת חציל עם המילוי, זה נראה פחות מרשים אבל יותר נוח לאירוח.
 

ימימה

New member
ואנחנו עשינו פויקה ליד הנחל...

אני לא סובלת את הפויקות שבהן שופכים כל מה שיש בבית לפויקה + אבקת מרק + קולה+ צ'ילי+ סילאן + השד יודע מה...
אז טיגנו בצל, הוספנו חצילים ופטריות, ורק אז שאר ירקות, כולל הרבה סלרי ושורש פטרוזיליה. תיבלנו בקארי, כמון, וממש קצת צ'ילי והוספנו חלב קוקוס. וכמובן אורז בסיום, על זה לא מוותרים... יצא טעים חבל"ז.
וכבונוס - מכיוון שחתכנו יותר מדי ירקות שלא נכנסו לסיר, אתמול פשוט לקחתי אותם ועשיתי תבשיל ירקות זהה בבית על הגז, מינוס האורז, שאותו עשיתי בסיר נפרד. לא פחות טעים, וכבר נגמר
 

RSPA

New member
2 שאלות קטנות: איזה נחל? האם יש/אין שם יתושים מטרידים?


 

ימימה

New member
נחל ציפורי

ובאנו מגובים באלתוש וכד', אבל לא היה צריך בסוף...
 
למעלה