תכנוני יום רביעי

תכנוני יום רביעי


מהבוקר אני חושבת שכבר יום חמישי, אבל מהבוקר אני טועה.
בינתיים הספקתי לתכנן: יש לי צרור יפה של מנגולד, ונראה לי שאנסה להכין פראטה - מעין פיתה הודית מטוגנת - ממולאה בתרד עם תבלינים וכוסברה. יש לי המון סלק, עוד לא בטוחה מה להכין ממנו. תפוחי אדמה... אולי סלט קר עם מלפפון חמוץ ביתי.
פאי תפוחים לא נראה לי שאכין אבל אולי עוגת פירות בחושה.

השבוע בארגז של חביביאן הגיע אבטיח מהמם! ממש בטעם של אבטיח מהילדות.
בעצם זה קינוח אולטימטיבי... למה להדליק תנור לעוגה?
נחשוב על זה
 
קודם כל

עוגה זה לא קינוח כי מי באמת יכול לאכול עוגה בסוף ארוחה ראויה?
עוגה זה פינוק על ליד הקפה/תה/ חליטה... אז בתור שכזו וודאי להדליק תנור

אבטיח זה בכלל לא קינוח זה מזון חובה מתאים לכל עת- על הבוקר, במקום צהריים גם חטיף גם ליד גם בעצמו

הפיתה הזאת נשמעת שוס
 
בלי תכנונים, היום ממה שבבית

עלשולחננו
המתכון הראשוני של אורי שביט אבל אצלה אפונה ירוקה וכוסברה ונענע שלא היתה לי. אז אילתרתי
ושווה!
פלאפל מ...כוסמת ירוקה ועדשים צהובים קטנים.
לפני שאתם מעווים פניכם הסכיתו ושמעו כי זה מה זה שווה וטעים!
שתי כוסות כוסמת ירוקה וכוס עדשים צהובים הודים קטנים בקערה עם מים.
בערך ארבע שעות.
במעבד מזון
צרור כוסברה/פטרוזיליה או שניהם אפשר גם נענע, שלושה קישואים קטנים יחסית ויציבים בצל גדול. לי היתה רק פטרוזליה והכנסתי הרבה.
אחרי ריסוק לקערת ערבוב,
באותו מעבד מרסקים את הכוסמת והעדשים (לאחר סינון) בתוספת פלפל חריף לפי טעמכם, מלח כנל, שתי כפות כמון טחון כף כורכום.
לערבב הכל היטב להוסיף כפית סודה לשתיה. לערבב היטב.
במחבת לשפוך שמן זית בנדיבות ולטגן קציצות פחוסות עד להשחמה ולהפוך.
אוכלים עם טחינה ירוקה וחמוצה עם הרבה שום
הנאה מובטחת.
לשונאי הירוק הקלאסי ניתן להחליף את העלים בבצל ירוק ונענע.
 
למעלה