משמשים משמשים

משמשים משמשים

עונה קצרה
מזג אויר שמקצר את חייהם

מה מכינים מהחמוץ מתוק הייחודי הזה?

אצלנו ככה-
עוגה הפוכה
ריבה
ליפתן
חלק משייק קיץ
חלק מסלט פרות בצל וכוסברה
תוספת לכל מני סלטים שצריכים ריענון
חלק מרוטב משמשים וגזר לטופו מבושל


אני תוהה עם יעבוד בגלידה על בסיס קשיו ואם יהיה ארומטי מספיק
מה אתם עושים איתם?
 

Dr T noki

New member
נראה שמיצית כמעט את כל האופציות


הייתי מנסה גלידת משמש, אולי בתוספת משהו נוסף לטעם מעניין? מתחבר לי למרציפן... או משהו חמצמץ אך במידה?
 
עלי גפן זה מעולה

יש לי בהקפאה עוד מהעונה הקודמת ורוטב משמשים זה נהדר בעיני וחלופה הולמת לעגבניות אינסופי
 
הלו איש, הלו איש, תן לי חצי קילו מיש! אין על משמשים!

יש לי עוד שתיים או שלוש הצעות!
אחת, קלה ומהממת - טאטן משמשים עם קדאיף שהכינה חברתי רבקה, מתכון בבלוג (שאינו טבעוני) של מרילין איילון כאן
הצעה מושקעת יותר... כופתאות ממולאות במשמש, חבל"ז על הפנאי! מתכון בבלוג שלי כאן
ושלישית, אם יש לך מרציפן מוצלח (אני תמיד מביאה מחו"ל אבל יש מרציפן טוב בחנויות אפייה) - עוגת שמרים: מרדדים את הבצק, מורחים בריבת משמש, מפזרים מרציפן מגורר, מגלגלים לגלילל, פורסים "שושנים" ואופים בתבנית עגולה.
בפעם האחרונה שהכנתי, הוספתי קינמון והל לבצק, היה מעולה
 
אני מכירה את הכופתאות

אבל יש שם כמה בעיות מבחינתי- ראשית תחסר ארומת החמאה....שנית להפוך את זה לנטול גלוטן זה לא פשוט אם רוצים לשמור על המרקם
זה אפשרי אבל זה מורכב

לגבי השמרים אני זוכרת את העוגות שלך
זה אומר בעצם עוד ריבה.

אני אבדוק את ההצעה הראשונה גם
תודה
 
בעודי כותבת עולה בדעתי מרק

מרק מישמשים קר/ חם
בטח חשבו על זה לפני אבל אני חושבת על מישמשים מרוככים במעט שומן קוקוס, ואז מים עשבי תיבול טריים מהגינה כולל מעט נענע, לימון אולי? זסט? קינמון? אולי אגוז מוסקט?לא סגורה על התבלינים המחממים... שום?
שקדים פרוסים להגשה?

אני הולכת לעבוד על זה
 
למעלה