עוגה בחושה נ"ג

עוגה בחושה נ"ג

היו לי מישמשים עייפים מעט
תפוח פינק ליידי במצב מצויין
לימון
אז ערבבתי כוס עמילן ת"א עם כוס ורבע קמח טף בהיר שתי כפיות אבקת אפיה, חצי כפית קסנטן גאם, כף קינמון, כוס וקצת סוכר, מעט מלח, חצי כוס שמן, שש כפות רסק תפוחים מוכן ללא סוכר, זסט לימון גדול ומיץ מאותו לימון, שליש כוס מים.

לתוך העיסה הזו הוספתי 6 מישמשים חמצמצים חתוכים לפרוסות דקות. על תבנית 24 מרופדת ניר אפיה הנחתי פרוסות דקות של תפוח מקולף עליהן פיזרתי קינמון ושתי כפות סוכר חום ליצירת תחתית קרמלית באפיה. את העיסה שטחתי מעל.

אפיתי ב-170 מעלות עד שהשחימה קלות.
המסתי 80 גרם שוקולד לבן טבעוני, כפית סוכר מוזהב כף שמן קוקוס ושתי כפות מים. את הרוטב הזה מרחתי על העוגה מלמעלה .
התוצאה לא פחות ממרהיבה.
אמנם יש לא מעט סוכר אבל הקונטרסט בין חמיצות הפרות למתיקות המצופה מעוגה הוא חלק חשוב לתוצאה הסופית. מוזמנים לנסות עם פחות. המרקם של הבצק ממש כמו עוגה עם גלוטן ועם ביצים.
 

Dr T noki

New member
יאמי
אני מניחה שיעבוד גם עם נקטרינות במקום משמשים?

לאור מחירם המחפיר של המשמשים (והענבים!!!) לאחרונה.
יעבוד גם עם תפוז/קלמנטינה במקום לימון? קמח טפיוקה או קמח אורז במקום עמילן תפוחי אדמה?
 
אז ככה

נקטרינה בוודאי
תפוז קלמנטינה במקום לימון אמממ כן אבל זה כיוון אחר לחלוטין ויש לקחת בחשבון שלקלמנטינה יש ארומה שתלטנית.
לגבי העמילנים לא ממש. האורז יותר אבל גם לא נותן את אותו מרקם נחשק. סורי. אפשר אבל יצא משהו אחר.
 
וגם

קינמון פחות מתאים עם הדרים מתוקים, הוא מאד מתאים ללימון לחברים האחרים הייתי משדכת מוסקט טרי מגורר ואולי הל.
 

Dr T noki

New member
תודה


פשוט מחפשת מה לעשות עם הקלמנטינות שזמנן כמעט עבר....
 
מיץ לשתיה

ריבה
עוגה עם וניל וזסט לימון
את מתכון הבחושה הלימונית שנתתי לך פעם עם קלמנטינות
מקפא
פודינג אצלנו אוהבים מאד פודינג על בסיס מיץ הדרים
גלידה?
 
למעלה