עדשים שחורות

rikola2

New member
עדשים שחורות

השרתי עדשים שחורות ליממה בכדי להכין קציצות.
כבר פעם שניה שזה קורה שחלק מהעדשים נשארו קשות ולא התרככו בכלל.
בבישול העדשים כולם התרככו אבל אני לא רציתי עדשים מבושלות.
רציתי לדעת אם זה קרה לכם?
 
זה קרה לי פעם עם מאש שהנבטתי

ולא שמתי לב, אבל חלק מהעדשים נשארו קשות כאבן, בכלל לא נבטו, וכמעט נשברה לי שן! אמרו לי אז שזה בגלל שזו לא הייתה חבילה טרייה. חוויה לא כיפית!
 
הדרך להימנע מזה

היא לתת להם להוציא שורשון, זה קורה גם כשהם בתוך מים, ולברור את אלה שלא נבטו -החוצה
 

rikola2

New member
לברור החוצה זאת משימה בלתי אפשרית

כי זאת כמות גדולה והם מאוד קטנים.
נאלצתי לבשל אותם מה שלא תכנתי מלכתחילה.
בבישול הכל התרכך.
 
אחרי שהם נובטים

הרבה יותר קל לברור
בכל מקרה זה מה שנדרש למען בטחון השיניים...
 
למעלה