שבוע רגיל ,בלי שומדבר באמצע

שבוע רגיל ,בלי שומדבר באמצע

אז מה במטבח?
כרובית וברוקולי פרוסים די דק ומצופים בתערובת טופו שמנת סויה שמרי בירה קארי מדרס ופלפל חריף טחונים היטבעד מרקם שמנתי

אורז בסמטי עם קינואה אדומה אפונה ירוקה תערובת ירקות מיובשים

שיירי שלוש עוגות יומולדת שונות משבת

מלון ואבטיח בקוביות לאורך כל היום

מרק מלפפונים ויוגורט סויה

שיהיה

מה אצלכם ?
 
קשה לי השגרה! תביאו לי איזה חג או מועד


יש אצלי ארוחת ערב לחברות השבוע, והתפריט עוד לא לגמרי סגור. אף אחת לא טבעונית ואחת לא אוהבת חצילים וכוסברה, ר"ל.
אז בינתיים רק מחשבות.
 
אני איתך! בררר...שיגרה

הצפי הוא כי המעלות ירדו במידה ניכרת אז כרגע לא כדאי לתכנן כי קשה לדמין משהו פחות תובעני ויושב ממה שעכשיו...
אני ישר חושבת במזג אויר כזה על מרק מלפפונים ויוגורט טבעוני עם צימוקים קטנים, פרוסות או שבבי שקדים,הרבה ירוקים קצוצים דקדק(לא מרוסקים!) מיצלימון סחוטרי ואיזון בין מלוח חמצמץ ומתיקות מרומזת. סופר טעים ותמיד קוצר שבחים ומפתיע.

עכשיו חצילים יפים ולא יקרים אז פרוסות חציל אפויות או מטוגנותלצפות בהן קערה חסינת חום ובתווך ממרח טופו עם או בלי שקדים טחונים, אפשר שכבה לבנה, שכבה ירןוקה ושכבה סגלגלה מסלק או אדמדמה מעגבניות מיובשות. מלמעלה סוגרים עם פרוסות חציל או קישוא כמו בציפוי. לתנור. אחרי קרור קל זה מתייצב וזה תענוג שאפשר לאכול קר או מחומם.

פלפלים בכל הצבעים קלויים ובתחמיץ
לחם פלאות שלך...אני מאוהבת במתכון הבחוש שהגיע מדרא"פ

וסתם כתבתי מה שעלה לי נוכח המקרר שלי
מחכה לשמוע מה את מכינה
 

Dr T noki

New member
יש לי סלק סגול וצהוב

רעיונות? חוץ מהמובן מאליו והשגרתי שכבר עשיתי (פרוס עם שמן זית בתנור. שילוב בקציצות).
 
סלק צהוב - מעדן! אני מוסיפה קוביות קטנות לסלט, חי

כשאני מכינה סלט לקחת לעבודה, אני מתחילה עם הרוטב בתחתית הקופסה, ועליו מניחה את הירקות הקשים, שיתרככו קצת עד ארוחת צהריים.
סלק, פלפלים, גזר, שומר
מעל זה שמיר, כוסברה, פטרוזיליה
מלפפונים ועגבניות
 

Dr T noki

New member
הכוונה לסלק חי, לא מבושל, נכון?

אנסה לאמץ את הרעיון (רק בלי שמיר ושומר שאני לא אוהבת
)
את שמה משהו מיוחד ברוטב, או ויניגרט רגיל?
 
כן, חי - לא מבושל

הרוטב הוא מיץ לימון, שמן זית, מלח פלפל
גם קוביות קטנטנות של גבעולי סלרי מתאימות כאן אם את אוהבת!
 
הו ירק חביב מאד

אצלנו הוא מככב במלא מנות
טחון גס במעבד מזון עם בצל ושורש סלרי, מלח פלפל חאוויג' קמח חומוס/עדשים , לטגן קציצות קטנות ואחר כך להכין רוטב. אני אוהבת מיצלימון זסט מעט מלח מעט שמן ונענע קצוצה דק.

בקוביות לא מבושלות יחד עם שורשים וירקות קשים הכל בקטן קטן-כרוובית גזר קלרבי בצל ירוק גבעולי סלרי כרוב פלפלים בכמה צבעים סלק כמובן זרעים ופרוסות שקדים. מלח פלפל שחור שמן זית מיצלימון .אפשר גם מעט מייפל.

במחבת על בצל קצוץ ,עלי סלרי קצוצים , שורש ג'ינג'ר על זסטר, אגוז מוסקט גם. קוביות סלק אפשר יותר מצבע אחד. אחרי ריכוך להוסיף קוביות קטנות של טופו. לכסות ולתת לזה אידוי של 10 דקות.

סלק מגורר על פומפיה גסה, גזר גם, שורש פטרוזיליה גם. קוביות קטנות של אגס/ תפוח/ נקטרינה/ מנגו...מה שיש. מיצלימון שמן זית מלח פלפל שחור . לתת לזה לעמוד.
 
וכמובן ניתן גם למלא

הריקון קצת עבודה אבל עם סכין קטן וחד זה פחות בעיה ממה שנדמה.
 
למעלה