יו תיכף שבת...

יו תיכף שבת...

בשבת עצמה אנחנו מוזמנים למסיבת בת מצווה
יהיה שם על האש...
אמנם יתחילו עם ירקות על האש כשהמנגלים נקיים אבל אחר כך יסריחו עם בשר...

ואני בכלל לא אוהבת על האש...
אתמול לא אכלתי מהדברים שהיו על האש חוץ מהחצילים שנטחנו עם טחינה ויצאו נהדר.
בכל מקרה לטבעונית הבית יש יומולדת ואני חוככת מה להכין לה.
עוגות נפלאות יתקבלו בברכה. היא אוהבת שוקולד אבל אוכלת כמעט הכל.
גבינה אפויה היא לא אוהבת.
 

נטעליג

New member
חציל עלהאש = אחד הדברים הטעימים, חבל שלא עובר טוב הקפאה

אחרת הייתי מכינה כמות לכל השנה
 
אז מה לשבת?

יש לי שתי חבילות של עלי גפן שהקפאתי מהעונה שעברה, אני מתכוונת למלא חבילה אחת ולהכין סיר של כאלה.

חוצמזה בהשריה עדשים כתומים, חומוס וכוסמת אני חושבת על קציצות...

לא יודעת מה עוד
 
יוגשו לשולחן

קציצות מתערובת חומוס ועדשים בשידוך לקישט=ואין ובצל ומעט קמח תפוחי אדמה, אחרי טיגון קל הונחו על מצע של הרבה הרבה בצל ירוק וחצאי עגבניות שרי. בתנור.

קוביות טופו שאודו על מצע קוביות קטנות מאד של בצל סלק וגזר.

עלי גפן במלית אורז אדום כוסמת ירוקה ובמלית של אורז מבושל עם עדשים וכוסמת וטופו מגורר. הכל מבושל ברוטב עגבניות מיצלימון עשיר וסמיך.

סלט חסה מהגינה ואבוקדו.

סלט גרגרי חומוס בתיבול כמון ובצל קצוץ

סלט מלפפונים ועלים

תפוחי אדמה אפויים בתנור.

לקינוח עוגה בחושה עם קרם שוקולד וזיגוג שוקולד. העוגה חצויה לשניים והקרם מרוח פנים וחוץ.

 

Dr T noki

New member
מזל טוב ליומולדת
אחלה עוגה


אצלנו היום:
סלט קייל, עלי בייבי, פטרוזיליה, עגבניות פלפלים אדומים ופטריות

רביולי בטטה עם רוטב טעים שאלתרתי, בצל אדום מגורד גס ומוקפץ בשמן זית, קצת עגבניות מרוסקות , כף שקדיה, שום, רוטב פסטו, יין לבן, מלח פלפל ומי בישול של הפסטה.

תפוחי אדמה ובטטות בתנור

דלעת ערמונים חצויה עם שמן זית מלח פלפל בתנור

עלי גפן וכרוב ממולאים אורז שקנינו

מג׳דרה

מקלובה

מאפינס פיצה
 

Dr T noki

New member
והערב


קרקרים טעימים וממכרים מקמח חומוס וקמח טפיוקה ושלל שומשום וזרעים

סלט פסטה

פשטידת פסטה בתכנון משאריות הפסטה שנשארו...

קציצות עדשים (שלל נבטוטים), קינואה שחורה ואדומה, שיבולת שועל, דלעת ערמונים, טחינה גולמית ותבלינים עזי טעם. כעת בתנור ומריח מעולה.
 
מזל טוב~! אין כמו עוגת שוקולד ליום הולדת


אני ממשיכה לנצל את המצות.. היתה גם לזניה מהממת ממצות, וגם מצייה-עיג'ה שהפעם, במקום לטגו, דחסתי לתבנית עגולה גדולה, קישטתי בעגבניות שרי וזיתים, ואפיתי. היה מעולה!
 
למעלה