היום

היום

במיה, במיה ריחנית וטעימה דווקא בגלל היום
וגם תפוחי אדמה, ממש ,לא קליפות

אז מה עשיתי? קצצתי את עוקצי הבמיה, קצצתי בצל ירוק בנדיבות בחבת הבמיות עם הבצל לשיזוף עמוק. אחרי שהבמיה השתזפה מצד אחד הפכתי אותן ולחצי עליהן שהזרעים יגיחו מעט החוצה. השתמשתי בבמיות קטנות ולא היה הרבה ריר. הוספתי כוס וחצי חלב סויה בבלנדר עם שלוש כפות חמאת בוטנים, מלח פלפל חריף ששה מישמשים מיובשים ואחר כך למחבת ולתוך זה חמש שיני שם מקוצץ בסכין. טעים להפליא.
 

RSPA

New member
במיה זה אחלה. אנחנו אוהבים בעגבניות ועם הרבה שום.

אצלנו לא מתעסקים יותר מידי עם הבמיה ועם לקצוץ כל מיני ועם הריר וכד'. פשוט מניחים אותה על מצע עגבניות ושום ובגדול לא נוגעים בה הרבה. יש לנו מתכון סופר פשוט - כזה שעובר בין סבתות. הכי חשוב - מצאתי, שהכי פשוט זה להשתמש בבמיה קפואה (דוגמת זו של "סנפרוסט").
 
אבל אבל

הקפואה לא גדלה אצלנו בגינה
ולא מגיעה בארגז האורגני וזה...

בקשר לעבניות ושום אני איתך רק ששאר בני הבית...פחות ואני רוצה שהם יאכלו מזה אז אני קצת מתאמצת, אבל לא מאד
 

RSPA

New member
בסוד אגלה לך, ש.....

יש מי שמקפיאים את הבמיה הטריה מהגינה או מהסל האורגני ואח"כ משתמשים בה כמו מסנפרוסט. ההקפאה מחוללת ניסים, שלא לומר נפלאות, לבמיה.
כל השאר, זה באמת עניין של טעם.
 
למעלה