חצילים

חצילים

מאפה חצילים שווה

היו לי חצילים עייפים במקרר,
פרסתי שניים גדולים די עבה ( 1-1.5 ס"מ ) טיגנתי במחבת. הספגתי היטב מהשמן.
הנחתי בכלי חסין חום בעל דפנות גבוהות. המלחתי.
בבלנדר טחנתי שתי כוסות קשיו מהפריזר+כוס חלב קוקוס+חצי כוס מים רותחים+ מלח+פלפל שחור+ חצי כוס שמרי בירה+שש שיני שום+חמישה בצלים ירוקים, מיץ מחצי לימון,3 כפות קמח תפוחי אדמה.(למי שבפסח לא אוכל ניתן להשמיט את שמרי הבירה להוסיף מלח וכף עמילן ועוד קצת פלפל שחור ואולי פטריות מיובשות קצוצות דקדק).
הנחתי בכלי שכבה כפולה של חצילים ומעליהם חצי מכמות הקשיו, מעל זה הנחתי שכבה של פרוסות טופו רך דקות(לא חייבים), מעל עוד חצילים ולבסוף מה שנשאר מהתערובת הטחונה. מעל פיזרתי שמרי בירה בנדיבות והכנסתי לתנור לחצי שעה בחום בינוני גבוה 180.
מעדן שאין לתאר
לא צילמתי כי בכלי שאני אפיתי קשה לקבל זווית טובה
תצטרכו להאמין לי
 

Dr T noki

New member
מאמינה לך כי זה נשמע מעולה !

צריכה לקנות עוד חצילים כדי לנסות...
 

Dr T noki

New member
היום עושים מעין סדר ב׳
עם הצד השני של המשפחה

הכנתי -
מוקפץ ירקות עם אטריות אורז ברוטב חמאת בוטנים חלב קוקוס, והרבה בצל ירוק וכוסברה

משאריות אטריות האורז - סוג של פשטידה מאולתרת

סיר ממולאים - כל מיני ממולאים (עגבניות, פלפלונים קטנטנים בכל מיני צבעים, בצלים סגולים, קישואים עגולים), ממולאים במילוי שהכנתי לליל הסדר ונשאר - ושדרגתי עם תוך הקישואים, ברוטב עגבניות עם שאריות הקישואים, קצת שעועית וסלרי . אח, הריח!

שעועית לבנה ברוטב אדום על מצע קינואה

יהיו גם סלטים ועוד כל מיני דברים שאני לא אוכלת

לקינוח התלבטתי עקב עייפות וחוסר זמן.... בסוף שדרגתי במהירות הבזק סוג של מוס/עוגת ביסקוויטים מפורקת - במעבד מזון שמתי קורנפלקס לפסח, שקדים, שמן קוקוס ושוקולד שהמסתי.אפש גם עוגיות. הכנתי שני מוסכים על בסיס קצפת צמחית (יסלחו לח כל חובבי קצפת קוקוס - אף פעם לא יצא לי טעים, תמיד עם מין טעם לוואי סבוני כזה). האחת קופלה עם שוקולד מומס, השניה הוקצפה עם חתיכות תות. אפשר גם שכבה קוקוס, אני לא מחובבי הז׳אנר. שמתי בכלי שקוף עמוק מלבני - שכבה פירורים, שכבה קצפת שוקולד, שכבה פירורים, שכבה קצפת תותים, קישוט תותים חתוכים למעלה ולמקפיא. מקווה שיתייצב, מקסימום תצא עוגת גלידה
הכי טוב לעשות בכלים אישיים אבל לא מצאתי מספיק כלים קופים יפים וגם לא בא לי לסחוב את כל העסק באוטו...

בתכנית בהמשך הסופ״ש ממתינים לי ארטישוקים אורגינל (יעני לא משומרים או קפואים)- אני חולה על ארטישוקים משום מה.... ברוקולי, אספרגוס חמוד ויקר, פטריות מכל מיני סוגים שיהפכו למשהו וגם חצילים.
 
היום ערב שבת באמצע החג

התפשרנו
חלק לא בבית ,אנחנו בהרכב מצומצם
אז מה היה לנו?

קציצות מהרבה חובזה שנקטפה מעל יד הבית ,בצל ירוק, קישואים, פטרוזיליה מליד הבית, טופו קדיתא ושילוב בין קמח ת"א לקמח עדשים. ערבבתי טיגנתי. טעים.

תבשיל מפול ירוק טרי שקיבלנו מהשכן יחד עם בצל, עגבניות, סלרי מהגינה פטרוזיליה מהגינה, כוסברה מהגינה, פלפל חריף מהגינה, זרעי כמון ולימונים פרסיים. נפלא.

אורז עם כורכום טרי מהגינה.

לזניה מאטריות אורז, שבבי סויה ,בצל ושום מטוכנים, עגבניות שרי מבושלות ומעל שכבת ממרח קשיו ופרוסות עגבניה. ענוג.

מרק ממגוון פטריות הטריות חתוכות קטן קטן על בצל מטוגן וחיזוק של מגוון מיובשות ששרו ברותחין וקוצצו במעבד מזון. חלב קוקוס שנשאר ממשהו אחר. מים. שורש סלרי ותפוח אדמה אחד על מגרדת דקה.

טחינה שהצעיר הכין.

סלט חסה עם חסה שני צבעים מגידול עצמי, זרעי דלעת וחמניה ושבבי שקדים, קוביות טופו קדיתא שהוקפצו במחבת עם שמן זית ושמרי בירה. מיצלימון סחוטרי, מלח, פלפל שחור גרוס.

סלט סלק טרי,גזר ותפוח זהוב על פומפיה עדינה עם מעט שמן ומלח.

פלחי דלורית אפויים עם מלח גס ומוברשים בשמן זית.

לקינוח גלידות מבוזה לפי בחירת הקהל הקדוש וכדורי שוקולד על בסיס עוגיות נ"ג שארית הפליטה מאתמול ,היו אורחים.

 

Dr T noki

New member
אני מתה על חוביזה ולצערי אין בנמצא ליד הבית שלי השנה

משום מה לא צמחה כמו שצריך השנה, ואילו שכן גדלו נראות לא טוב


יש לי דלעות ערמונים, מתלבטת אם רק לחצות עם שמן זית מלח גס ופלפל בתנור (תמיד טעים), אופציה עם זרזיף סילאן וטחינה , או למלא במשהו. רעיונות?
 
שני דברים שונים

אבל לי יש חשק לממולאים משביעים אז ישר עולים לי חצאי דלעת ערמונים ממולאים באורז עדשים ובצל מטוגן עם רמז קינמון ,מן מג'דרה כזו

וגם אפשר למלא באורז עם פרות יבשים חתוכים קטן גם בצל מטוגן וטוויסט של אגוז מוסקט או זסט לימון

דלעות ערמונים פרוסות לפרחים המקסימים שהן אפויות בשמן זית מלח גס ומעט טימין או רוזמרין זה סבבה לחלוטין אם אוכלים מיד

וגם סלט חסה עם מה שנשאר מהאפויות בקוביות זה מגניב
וגם סלט תפוחי אדמה עם קוביות דלעת ערמונים אפויה ובצל סגול והרבה פטרוזיליה קצוצה זה טוב

בקיצור אין לזה סוף, סומכת עלייך
 
למעלה