בישול לפני שבת

בישול לפני שבת

חברה מיפן הגיע לביקור
לתנור הכנסתי קדרה עם קינואה לבנה עדשים צהובים הודים ואורז בסמטי ביחס שווה, אחרי ששרו כמה שעות במים.
תיבלתי בשורש כורכום טרי שגידלנו בגינה, רוטב סויה ללא גלוטן, פלפל שחור גרוס, כמון, שמן זית.
טעים שאין לתאר.

במחבת כבדת תחתית הנחתי פרוסות בצל עבות מעל פרוסות תפוחי אדמה שטופים היטב אך בקליפתם ומעל בטטות כנ"ל.
מלח פלפל שחור גרוס טימין יבש מעט שמן. צליתי יחד.

אבוקדו בשל היטב מנוקה מכל מה שצריך עם שום מיונז טבעוני מלח פלפל שחור- במעבד מזון למשחה חלקה. מעט שמרי בירה לעבות. בצל ירוק קצוץ דקדקדק.

קוביות טופו קדיתא מעורבבות בשמן מתובל בתבלינים ים תיכוניים. במחבת.

חומוס תוצרת בית ופיתות קנויות.

לשבת? זה מחר
 
מגניב שאתם מגדלים כורכום לבד!

בכלל הגינה שלך נשמעת משו-משו

אני בחיסולי חמץ, אלו השבועות האהובים עלי! תבשיל ענק מקישואים, פלפל, בטטה, תירס, עדשים (מבושלות, מהפריזר). מבושלים בממרח תאילנדי מהפריזר ומעט חלב קוקוס. לא ייאמן כמה שזה טעים. בממרח התאילנדי יש הרבה לימונית ואני לא זוכרת מה עוד! קצת חריף, אבל לא יותר מדי
בתנור תחתיות ארטישוק קפואות מהפריזר -פרוסות, עם מעט שמן זית והרבה אורגנו.
במקביל חלות וקובנה.ומשהו עם תפוחי עץ. ושאריות של מלית פרג
 
יש כאן צמד ששוקד על גידול ביתי

גם זנגויל
עגבניות מלפפונים חצילים שורש סלרי פטרוזיליה כוסברה פלפלים רגילים וחריפים
סלק צהוב קלרבי...
לאט לאט גן הירק מתרחב אבל עדיין לא די בו למלא כל צרכנו.
 
לכבוד שבת

הוספתי מטבוחה מתובלת היטב

סלט חסה מהגינה עם קוביות תפוחים מטוגנות בבליל תבלינים ,אפונה זעירה שטופה במסננת ללא בישול וזרעי דלעת וחמניה קלויים במחבת

קציצות משבבי סויה ושורש סלרי ובטטה מגורדים על פומפיה, מונחות על מצע פטריות וגבעולי סלרי קצוצים דקדק. יצאו נפלאות.

נתחי טופו אפויים בתערובת ירקות קצוצים דק-בצל לבן קישואים גזר בצל ירוק, רוטב סויה נ"ג שמן שומשום ומעט מעט סילאן

טחינה

פרוסות חציל מפוספס על מצע פרוסות בצל ומעל שכבה של עלי אזוב ועליה שקדים טחונים עם הרבה שום ומלח. לקראת הסוף ערבבתי. הטענה היתה שיש לזה ארומה בשרית...

אורז נשאר לנו די מהיום הקודם וגם חומוס

לקינוח אפיתי רבעי תפוחים מקולפים עם תערובת שקדים אגוז מלך סוכר חום וקינמון עם מעט שמן קוקוס. ללקק את האצבעות
 
למעלה