מה באמצע השבוע בקלחת?

מה באמצע השבוע בקלחת?

אצלנו היום שוב גלילות חציל הפעם מרוחות בממרח כוסמת ירוקה עדשים כתומים שום עשבי תיבול זסט לימון ומעט טחינה גולמית ברוטב יוגורט סויה מיצלימון עלי קורנית טריים ושמרי בירה

תבשיל שכבות-פרוסות בצל דקות עליהן קישואים עגולים פרוסים דק והרבה שמרי בירה ואז עגבניות פרוסות ועליהן טופו פרוס דק ושוב שכבת עגבניות טריות הפעם גם חצי ראש שום קצוץ דקדק מלח פלפל שחור גרוס זרזיף שמן זית. על האש, יצא מלבב.

בתנור חצאי תפוחי אדמה בקליםתם על שמן זית מוברש זרוע מלח ורוד גס.

ראש כרוכית פרוס, מוברש בשמן זית ובזוק מלח ושמרי בירה.

מאתמול נשאר פחות מרבע עוגה בחושה נ"ג עתירת שקדים שבורים גס וחתיכות תפוחים מסוכרים עם קינמון.

מה אצלכם?
 
הרבה בישולים! וקיצורי דרך גם

ארוחה הודית מחר בערב - בתכנית מסלה דוסה (במלית תפ"א פיקנטית) אבל יש מצב שאקצר תהליכים ובמקום להשקיע בדוסה אמיתית אשתמש בעלי סיגר או אפילו בטורטיה מוכנה. יהיה גם תבשיל מנגולד עם חומוסים, ודאל, ונראה מה עוד!
בשבת יש התכנסות משפחתית אחה"צ, אבל עוד לא סגור התפריט. בטוח שיהיו תותים שחביבים על הנכדן שלי וקראמבל תפ"ע שחביב על הבן שלי.

במאפיה
לחם קימל ולחם מקמח מלא. אני בקטע של "טו בשבט עבר, אחסל חמץ בבית!" אז לשבוע הבא מתוכננת פיצה או קלצונה ואולי פשטידת פסטה.
יש לי חבילת אטריות רחבות שאולי אכין ממנה תבשיל מפולפל של כרוב ואטריות

בשבוע שעבר במסגרת קיצור תהליכים, הכנתי תבשיל גיאורגי lobio - מהמם. אבל במקום להתחיל מאל"ף עשיתי קפיצת הדרך: במקום להשרות ולבשל שעועית, ובמקום לקצוץ עגבניות, השתמשתי בשתי קופסאות שעועית אדומה + שתי קופסאות עגבניות מרוסקות. ברגע האחרון הוספתי לתבשיל קוביות חצילים שקליתי בתנור עם קצת שמן זית ומלח גס. התוצאה הצדיקה את התהליך! (קישור למתכון המלא כאן... הסוד הוא בתערובת התבלינים שממש קל להכין בבית. קל, אבל מצריך קנייה של כמה תבליני יסוד)

 

p e b b l e

New member
לנו היום יש אורחים

אז נכין להם:
חלות ביתיות וממרחים: אבוקדו, פלפלים, זיתים וגבינת קשיו (כל אחד בנפרד כמובן)
פסטה ברוטב שמנת סויה פטריות ופלפים
מק אנד צ'יז
קוביות תפוחי אדמה בתנור
לחמעג'ון
אנטי פסטי
סלט ירוק

מחר הזמנו חברים לקפה ועוגה, אז צריך לחשוב על עוגה...
 

RSPA

New member
איך אומרים באמריקאית "הבריזו" ו"איזו בעסה"?


 

RSPA

New member
תודה. מעניין. אני מבין שזה מתייחס ל"בעסה".

האם להבריז זה "to shirk" ? נדמה לי ששמעתי את זה פעם ואני לא בטוח.
 

p e b b l e

New member
לדעתי הכי מתאים זה stood us up

אבל הם ישראלים אז אני לא יודעת אם תופס...
 

p e b b l e

New member
זה מתאים לסיטואציות בהן קובעים עם אנשים

והם לא מופיעים או שמודיעים על כך בהתרעה קצרה ביותר. זה השימוש במחוזותינו לפחות.
 

p e b b l e

New member
בבקשה

1 גזר
⅓ כוס קמח לבן או קורנפלור
1 כפית מלח
½ כפית אבקת שום
½ כפית אבקת בצל
⅛ כוס שמרי בירה
⅛ כוס שמן קנולה
2 כפות שמן קוקוס (לא לוותר, חשוב לטעם)
2 כוסות חלב סויה לא מתוק

לקלף ולחתוך את הגזר לקוביות. לבשל עד שרך מאוד. לסנן.
לערבב קמח ותבלינים בסיר קטן. להוסיף שמן קנולה ולערבב.
להדליק את הכירים ובהדרגה להוסיף את החל"ס תוך כדי ערבוב.
להוסיף שמן קוקוס ולבשל תוך כדי ערבוב עד שמסמיך.
להוריד מהכיריים, להוסיף את הגזר ולטחון בבלנדר יד.

מומלץ לערבב עם פסטה כך שיש די הרבה רוטב ביחס לפסטה, מה קוראים אותו במחוזותינו: קרימי מק אנד צ'יז
 

ימימה

New member
קורה לכם שלא מצליח?


בשבת התארחנו אצל גיסתי, הכנתי שתי מנות שבד"כ מצליחות לי, ויצא - סתם... עשיתי שפרדס פאי עם פטריות ועדשים, וקארי אפונה וטופו, שתי מנות שבפעמים קודמות יצאו מעולות, ויצא... בסדר. לא רע או בלתי אכיל, כולם אכלו ואפילו לקחו עוד, אבל זה מנות שבפעמים אחרות עפו עליהן, והפעם - משהו לא עבד.... מעצבן....
אז חזרתי הביתה והכנתי להמשך השבוע תבנית גדולה של ברוקולי וכרובית בתנור עם קצת חרדל ופירורי לחם וסיר גדול של מרק כרוב ועדשים כתומות - שהמתבגרים הרעבים כבר כמעט גמרו אתמול בערב
לכי תנסי לבשל לכמה ימים, כשהארבה פושט על האוכל עוד לפני שהוא נכנס למקרר...
 
למעלה