שאלת "הדבקה".

רוני1955

Active member
שאלת "הדבקה".

אני רוצה להכין מעדשים מונבטים, קינואה ועוד כמה דברים, כדורים ולבשל ברטב עגבניות. איך "מדביקים" אותם שישארו שלמים בבישול? כמובן גם ללא גלוטן.
 

RSPA

New member
ואוו, לא שמתי לב לענין הללא-גלוטן אבל נראה לי שיש לכך פתרון.

הבסיס לדבק הוא השילוב של פשתן וקורנפלור שזה בעצם הביא אותי לכוון אותך למתכון של מרקורי.
במקום קמח חיטה נראה לי שאפשר להשתמש בקמח חומוס או בקמח עדשים. במקום פירורי לחם אפשר לרסק קורנפלקס ללא-גלוטן לשבבים ולצרף לעיסה.
זה מה שעולה לי כרגע, אבל אם תמתין קצת אז בטח המומחית שלנו לעניינים ללא-גלוטן - מיקי מהי - תצטרף ותתן ממומחיותה בתחום.
 

Dr T noki

New member
אפשר גם אורז. קמח חומוס. קמח עדשים.

מה שמכיל חלבון ו/או עמילן.
 

ימימה

New member
אם העדשים לא מבושלות

ואת טוחנת אותן, הן כשלעצמן חומר דבק מצוין (כמו חומוס בפלאפל למשל, שם החומוס הטחון מדביק הכל). את יכולה להכין, לטגן /לאפות עד שמתייצב, ואז לבשל. אם כי ממליצה לבשל ברתיחה עדינה ולא ארוכה מאד.
 

ימימה

New member
סליחה


 
אם עדיין צריך

אז שילוב בין קמח חומוס קמח עדשים אדומים ומים בצרוף כרבע עד חצי כפית קסנטן גאם עושה עבודה מעולה.
גם שבבי תפוחי אדמה ומים עובדים יפה וגם עמילן- קמח תפוחי אדמה , טפיוקה, קורנפלור.

אני מעדיפה את קמח הקטניות גם בגלל הערך הזונתי וגם בגלל המרקם. דרך אגב גם בפלאפל מקטניות מרוסקות למינהן נעזרים בקמח חומוס להדבקה יעילה יותר.

היחס בין קמח למים תלוי המידת הרטיבות של העיסה. אם היא מאד רטובה מכניסים קמח וחצי ממנו נוזל אם אינה לחה במיוחד היחס אחד לאחד. הכי טוב להכניס קצת ולראות מה המרקם המתקבל. קסנטו גאם עוזר לייצוב העיסה .
 
למעלה