מבשלים לסופ"ש? אומרים שתהיה שבת של שמש

מבשלים לסופ"ש? אומרים שתהיה שבת של שמש

מבחינתי שתזדרזנה כבר (השבת והשמש), כי קר, הצטננתי ולא כיף לי!
אבל לבשל תמיד כיף (לי) ואני מתכננת -
לחם קימל
מרק עם עדשים וגריסים
ואני רוצה לנסות משהו שראיתי ברחבי הרשת: קציצות מגזר וחומוס שמבשלים עם קצת אצה, ואז מערבבים עם תפ"א מבושלים ושמיר - ואמורות להתקבל קציצות בטעם קציצות דגים! זה מסקרן אותי וכבר קניתי דפי אצות (מצרך שאין לו מה לעשות אצלי בבית בד"כ)
וכל השאר נראה..
 

Dr T noki

New member
כל כך קר לי שקשה לי לחשוב על שמש


מתכננת מרק עם המון ירקות
קנלוני - עדין לא סגור. על המילוי והרוטב
אולי פשטידה
בטח סלט - היום הכנתי סלט זריז של עדשים חומות, גמבה, כוסברה, עגבניות והרבה לימון, שמן זית מלח פלפל.יצא יאמי.

הפטנט עם האצות ידוע, אני פשוט לא מחבבת טעם של קציצות דגים, גם כשאכלתי אותן במקור לא סבלתי את הטעם...
דווקא יש לי אצות נורי בזכות הסושי.

עכשיו עשית לי חשק לסושי וממרק מיסו... עוד אפשרות לתפריט סופ״ש .
 
האצות המתאימות

אינן אצות בדפים שנקראות נורי כי אם אצות היזיקי שמשרים במעט מים וטוחנים פנימה בבלנדר ומוסיפים עוד מעט מהן ךרוטב
 
למה זה?

הוא כתב במתכון נורי... ולדעתי אלו היחידות שהיו אצלנו בסופר. נו, ממילא הכול נדחה
 

Dr T noki

New member
אצות היזיקי יותר מתאימות במרקם לדעתי

רכות יותר ומשתמשים בהן למרקים ועוד.... אם כי לא ניסית נורי או היזיקי במתכון כזה של כמו-קציצות דגים.
אני בכלל אוהבת לנשנש חתיכות נורי להנאתי
בלי כלום.
 
אני חושבת שהוא טועה

לנורי אין את הארומה שמתאימה לדגים גם אם יש בה משהו ימי
ואין להם את המרקם בקיצור פחות מתאים
 
ללא חוש טעם וריח

עם הצטננות מטורפת! לא נראה לי הזמן הנכון לנסות מתכונים חדשים. הכול נדחה, נאכל קארי
 
אצלנו היתה סעודת פרדה

משתי בחורות שארחנו משך כשלושה חודשים לארוחות ערב שבת וחג
היה לנו מרק מבוסס על כרשה ובצל, סלרי מיובש, הרבה קורנית טריה שמרי בירה מיצלימון ותבלינים- מוסקט ופלפל שחור. יצא סמיך ומפתיע לטובה.

לחמניות קוואקר וקמח שיפון.

טופו אפוי בקוביות גדולות עם פפריקה מעושנת סילן חרדל ופלפל חריף

אורז אפוי עם קוביות גזר קישוא ופיסטוקים

קציצות עדשים קישוא ותפוח אדמה מטוגנות

פלפלים קטנים וקישואים עגולים קטנים ממולאים בתערובת הקציצות ברוטב עגבניות עתיר סלרי

מאפה שכבות פרוסות חצילים מטוגנות עם תערובת טופו קדיתא מגורר וגבינות טבעוניות. נפלא

סלט גזר חריף עם פלחי תפוז דם

חומוס, טחינה, מטבוחה חריפה תוצרת בית

סלט כרוב תפוחי עץ ועלי סלרי עם מיונז ביתי טבעוני כמובן

סלט ירקות רב צבע

סלט חסה מגידול ביתי עם פלחי אגסים אדומים ורוטב תערובת ירוקים חמוץ מתקתק

סחוג מתוצרת בית

לקינוח הוגש מיצתפוזים סחוטרי
כדורי רפאלו
והאורחות הביאו כדורי שוקולד עם ופל פיצוחי בפנים.
 

Dr T noki

New member
כרגיל וואו!


אני אוהבת שילוב של חסה עם אגסים או נקטרינות או תותים!

איפה משיגים סלרי מיובש?

את יכולה לחזור על המתכון לפלא הזה שנקרא רפאלו?
 
אני מצאתי

גם בחנות טבע בירקות מיובשים וגם בחנות תבלינים

זה מתכון של לפי העין, אז בערך.
שתי חפיסות שוקולד לבן טבעוני מומס עם 3 כפות שומן קוקוס,
200 גרם עוגיות לוטוס שבורות קטן מוטבות ברבע כוס חלב סויה, חצי כוס קוקוס טחון. מערבבים הכל יחד ומוסיפים רכיבים לפי הצורך, מעט חלב סויה ע העוגיות קשות לחלוטין ולא התרככו כמעה, קוקוס אם רטוב מדי. התערובת צריכה להיות דביקה שכשמקררים ניתן ביד רטובה לקרוץ ולכדר ממנה כדורים אותם טובלים בקוקוס טחון ומניחים בכלי לקרור.
 

Dr T noki

New member
אצלנו


מרק ירקות - בצל, קוביות תפוחי אדמה גזר וקישואים, ולטעם - פטרוזיליה , אצת קומבו ושתי פטריות שיטאקי (זה ממש תורם לטעם!)

מוקפץ - פסטה כוסמין מלא עם ספירולינה (ירוק) מוקפצת עם בצל אדום, ברוקולי ופטריות, עם שמן שומשום ובוטנים וקצת חמאת בוטנים

סלט עדשים חומות מבושלות, גמבה,,קוביות עגבניות, כוסברה והמון לימון, שמן אבוקדו

פשטידת קישואים עם קראסט פירורי לחם ושמן זית מעל (אפשר גם שמרי בירה)

קנלוני במילוי תרד, קוביות בטטה ובצל מוקפצים ותיבול ארומטי בתנור ברוטב עגבניות בצל ושום

תפוחי אדמה מתובלים היטב עם שמן זית - בתנור

נותר מאתמול - סלט אבוקדו, קישואים ממולאים באורז ברוטב עגבניות, טחינה, חומוס, אורז עם מג׳דרה, כרובית עם טחינה
 


אם אנשים כאן היו יודעים כמה שעות את עובדת ומה עוד על כתפייך הם בוודאות היו מצטרפים אלי
 

RSPA

New member
איך אנשים ידעו אם לא מספרים להם?

חוץ מזה, אני לא כל כך כאן.
הכלב שלי אושפז בחירום למשך שבוע, עבר ניתוח להצלת חיים ואובחן עם המנגיוסרקומה. לפורום אני נכנס כדי לברוח מהמחשבות הקשורות לכך.
 
למעלה