מרק כתום

מרב נוב

New member
מרק כתום

האם עלי לקלף את הדלורית?
האם עלי להוציא את הגרעינים מהדלורית?
האם עלי לקלף את הבטטה?
האם עלי לקלף את הדלעת?
האם עלי לקלף את הגזר?

כל זה כדי להכין מרק כתום שבגמר הבישול אני טוחנת הכל בבלנדר?
 

Dr T noki

New member
אני עושה כך

מקלפת את הכל, מוציאה גרעינים, מבשלת , טוחנת. אם תשאירי קליפות או גרעינים זה יצור גושים וחתיכות.
אם יש גזר אורגני אפשר לשטוף טוב ואולי לא לקלף, כי הקליפה דקה, כל השאר הקליפה עבה שלא ניתן לטחון.
אני שמה גם סלרי ובצל. מוסיפה הרבה תבלינים ארומטיים כגון אגוז מוסקט, קצת קינמון, פלפל אנגלי ועוד.
בהצלחה ובתיאבון!
 
מה שאמרה הדוקטור

אכן מריך לקלף... אכן צריך להוציא גרעינים
אכן תבלינים ארומטיים משדרגים את המרק
אני אוהבת גם קליפת תפוז מגוררת במרק
 
אם יש לך גם עשב לימון/לימונית

המרק הכתום הזה (לינק עם תמונות) ממש מעולה, לטעמי



רכיבים
2 כפות שמן קנולה או חמניות
חצי בצל סגול בינוני או חצי כוס גבעולי בצל ירוק (החלק הלבן בלבד)
גבעול לימונית (למון גראס) חרוץ לאורכו אך לא חתוך
3 שיני שום
כפית גדושה זנגוויל טרי מגורר
2 בטטות בינוניות
1 גזר בינוני
חצי ק"ג דלעת
קליפה מגוררת מתפוז אחד
כפית אריסה מתוקה (יותר אם אוהבים חריף)
900 מ"ל מים
מלח לפי הטעם
פלפל שחור גרוס
להגשה (אם רוצים): מעט זרעי דלעת

הכנה
קולפים וקוצצים בצל ושום. קולפים וקוצצים בטטות, גזר ודלעת. בסיר גדול, על להבה בינונית, מחממים שמן ומאדים בו את הבצל עד שמשקיף. מוסיפים שום, זנגוויל ואת גבעול הלימונית. מאדים חמש דקות בבחישה מדי פעם.
מוסיפים קוביות בטטה, גזר ודלעת, בוחשים, מכסים את הסיר ומאדים כחמש דקות. מוסיפים את המים, קליפת תפוז, אריסה, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה, מעבירים ללהבה קטנה ומבשלים, מכוסה, כשלושים דקות, עד שכל הירקות רכים מאד. מוציאים ומסלקים את גבעול הלימונית. טוחנים את המרק בבלנדר מוט, טועמים ומתקנים טעם. יוצקים לקערה ומפזרים מעט זרעי דלעת מעל.
 

מרב נוב

New member
אכן צריך לקלף... אכן צריך להוציא גרעינים

למה צריך לקלף... צריך להוציא גרעינים?
 

מרב נוב

New member
אם תשאירי קליפות או גרעינים זה יצור גושים וחתיכות.

גם כאשר הכל ניטחן?
 

ימימה

New member
לגבי הקליפה אני לא בטוחה

אם יש לך בלנדר חזק אני משערת שאחרי בישול לא תהיה בעיה לטחון אותה (אם כי אני נוהגת לקלף). לגבי הגרעינים אני חושבת שהקליפות לא יגרסו עד הסוף. הם אמנם טובים לאכילה, אבל גם כשאת אוכלת גרעיני דלעת במצבם היבש את לא אוכלת את הקליפה. מצד שני אם לא תנסי לא תדעי
 

ימימה

New member
ואני הרבה פעמים מתבלת אסיאתי

עגבניה אחת מגוררת, קארי, כורכום, למון גראס ובסוף קצת חלב קוקוס. יאמי.
 

RSPA

New member
אין שום בעיה לטחון ולאכול קליפה של דלורית. דלעת זה סיפור אחר

את הגרעינים זורקים בכל מקרה.
 

ש י א 1

New member
אני מוסיפה כפית חרדל דיז'ון בבישול יוצא מאוד מיוחד וטעים,

 
למעלה