רעיונות לשבת חורפית במיוחד

רעיונות לשבת חורפית במיוחד

שאינם חמין ושיש בהם חידושים?
חוגגים כאן

תודה לעונים
 

Dr T noki

New member
דווקא אני מתכננת חמין שמזמן לא הכנתי


ממש בא לי מרק עדשים וירקות עשיר כזה .
אולי אעשה ארוחה הודית - צ׳פאטי, דאל עדשים צהובות או כתומות וחלב קוקוס קצת חריף, אלו גובי כרובית-תפו״א, מטאר פאניר או פלאק פאניר עם טופו, אורז לבן. הולך טוב עם קציצות עדשים.
לא יודעת אם יהיה לי כוח להכין....
 
גם שאינם חמין וגם חידושים..... אתגר!

כי ישר רציתי להגיד חמין
עם ג׳חנון
מה עם סיר של ממולאים? אבל ממולאים מיוחדים כדי שיהיה בהם חידוש, סיר עם שפע של סוגי ממולאים, כולל גזר (מעדן!), בצל, שזיפים מיובשים + חבושים ממולאים?
מקלובה שבתחתיתה קציצות?
קובנה וג׳חנון מן הסתם לא מתאים אצלכם וגם לא חמין מקרוני.
מקווה שייתנו לך עוד רעיונות. שכחתי שעומדת להיות שבת חורפית.
 
גזר ממולא ...

כל מלית שחביבה עליך! העניין הוא שצריך מיומנות סבלנות ויד בטוחה. לפני שנים מישהו סיפר לי על אחותו שהכינה לו גזר ממולא וחשבתי לעצמי "הגזימה! מי ממלא גזר?" אבל כשמנסים זה שווה את ההשקעה.
מקלפים את הגזר (לא מבושל!) ובעזרת סכין פילוט קטנה מסמנים עיגול מהראש ומתחילים להוציא בזהירות את התוכן. עם הזמן לומדים איך להחזיק את הגזר תוך כדי חפירה, כדי שיישארו קירות דקים שלא יישברו תוך ב"קידוח".
אני מאד אוהבת סיר גדול גדול עם ממולאים מכל הירקות שיש, גם אם זה אומר שלא לכל הסועדים יהיה מהכול: גלדי בצל, סלקים קטנים, עגבניות, גזר, פלפל (לא תמיד, כי יש לטעמו נטייה להשתלט), קולרבי, חבושים, שזיפים מיובשים!
אחי לימד אותי להתחיל את הסיר עם איזה 2-3 קילו בצל פרוס שמאדים ב(הרבה) שמן, על המצע הזה מניחים את כל הממולאים ובדרך כלל ממש לא צריך מים. סוגרים היטב היטב והבצל מייצר את נוזל הבישול.
מזמן לא הכנתי, עשית לי חשק!
 
מעולה!

שקלתי להכין גזרים, שזיפים קניתי מגולענים, משמשים יש לי בבית, סלקים צהובים וקישואים עגולים קטנים במיוחד
לבצל שתארת אני אוסיף זסט לימון ומיצתפוזים סחוטרי ועשבי תיבול יש לי יבול מרשים של קורנית.
אולי במקום חלק מהבצל אניח פרוסות שומר או שאכין תבשיל שומר מקורמל לחוד

הפעלת לי את בלוטות היצירה, תודות!
נ.ב.
קראתי באיזה מתכון שאת הגזרים מרככים באידוי, מעט לפני הריקון, מכירה?
 
לא מכירה אבל נשמע טוב

ומן הסתם מקל על מלאכת הריקון
אני תמיד מכינה בלי לרכך. זה אתגר מגניב
 
שימי לב

לא ריככתי ורוקנתי
הנחתי על ערמות בצל שכבר עבד קצת לתוכו שילבתי גם קוביות ראש סלרי. מעל הנחתי את הגזרים אחריהם חצאי קישואים עגולים קטנים
ובסוף הנחתי קציצות ממה שנשאר מהמלית

המלית הזו עשויה מאורז בסמטי לא מבושל, שבבי סויה, פתיתי בירה, קארי, מלח, קמח עדשים, פלפל חריף. שפכתי רוטב עשוי מיץ לימון מיץ תפוזים הרבה הרבה עלי קורנית טריים, פלפל חריף טרי, מלח, סוכר לאיזון ,משמשים מיובשים ומים. הכל נטחן במעבד מזון ואז שפכתי מעל.
כדי לייצר את הקציצות הוספתי לתערובת בשר הגזרים והקישואים וצרור גבעולים ועלים של סלרי שנשא הראש שבתחתית הסיר, במעבד מזון לטחינה גסה. הוספתי עוד קארי ומלח.

תענוג ממש!
 


כל כך התלהבתי שלא חיכיתי לירקות מחנות הטבע, נניח סלק, והשתמשתי במה שהיה לי בבית. הקורנית הזותי? השורש סלרי הזה? תקשיבי שווה
 

RSPA

New member
בלי חידושים אבל מנחם ומחמם

מרק ירקות גדול מכל סוג שתבחרי
ו/או
מעקוד של נטלי הולדינג >> [URL]http://tinyurl.com/kxvbww4[/URL]
ו/או
גולש סויה וירקות (צילום מתכון מצורף להלן) על מצע אורז לבן.

 

Dr T noki

New member
נסי את סלט הכרובית שכתבתי עליו בשבוע שעבר

בחורף אני אוהבת סלטים עם פחמימות כמו תפוחי אדמה וסלטים עם עדשים/בורגול/קינואה וירקות.

קינוחים: דברים חמים....

סחלב חם - אתם בענין?
עוגת תפוחים חמה עם קינמון
עוגת שוקולד חמה עם גנאש שוקולד חם
 
הממ

אולי קראמבל? עם תפוחים אגסים וחמוציות?
לא יודעת
אולי בחושה תפוזים עם שוקולד לבן וקוקוס?
אולי גם עוגה וגם סלט פרות עמוס תותים
לא מצליחה להתלהב מכלום ...נחיה ונראה

אני חושבת על סלטים מעלים שיש עכשיו בשפע וטובים, סלטים ירוקים אולי מאודים, בתוספת סלק צהוב מגורר והרבה לימון ושום?
אני אשן על זה

 
כחלק ממתנת יום הולדת

הגיעה מטחנת תבלינים ואיתה כוס פרג...אולי עוגת פרג וקוקוס עם זיגוג שוקולד?
אולי רק קוקוס תפוחים וניל?
אני לא מצליחה להגיע להחלטה
 
למעלה