יום שני כמו יום ראשון

יום שני כמו יום ראשון

פשטידת מחבת עתירת חלבון-
בצלים פרוסים דק די כדי לכסות את תחתית הכלי המיועד, חצי ראש שום קלוף קצוץ מעט שמן חימום להשחמה.
לקערה מכניסים שמפניונים נהדרים ופציחים חתוכים גדול לרבעים נניח , חבילה ספגטי(אני השתמשתי בנ"ג של ברילה אבל לא חייבים) מקוצץ בבלנדר לשבבים קטנים, חצי קג טופו רך מגורר דק תערובת גבינות טבעוניות מגוררות אני השתמשתי בליב צפתית ומעט רוקפור. קמח עדשים כחצי כוס מעט שמן מעט מים פלפל שחור ומלח. שמנת סויה אלפרו ושמרי בירה לציפוי. את הפטריות מערבבים עם כל השאר ומניחים על הבצל והשום מיישרים ומעל זולפים שמנת אלפרו ומפזרים שמרי בירה בנדיבות
הכנסתי לתנור אבל יכולתי להמשיך על האש

קציצות שיצאו בלי כוונה בטעם עוף עד כדי שחשדתי שאני אוכלת משהו שמישהו הביא מבחוץ- חצי קג טופו רך מגורר גס, שני קישואים אחד מגורר גס השני טחון עם בצל בינוני וחבילת עלי מרווה ירושלמית במעבד מזון, כף תערובת תבלינים לקציצות-יש בזה כמון,כורכום,פלפל שחור, שום מיובש,סלרי מיובש טחון...
2/3 כוס קמח עדשים טחצי כוס מים, מעט קסנטן גאם, מלח פלפל שחור. עירבבתי הכל וטיגנתי קטנות ועגלגלות. לא להאמין.


עוגת תפוחים נ"ג הפוכה- ששה תפוחי עץ כל מני זנים מקולפים ומנוקים חתוכים לקוביות די קטנות, חצי כוס סוכר, כף קינמון מעט תמצית וניל, זסט משני לימונים שליש כוס מיץ לימון סחוטרי. בקערה.
הבצק- כוס קמח ת"א, כוס קמח סורגום, חצי כוס קמח טף בהיר. אסקת אפיה. חצי כפית קסנטן גאם, 2/3 כוס סוכר, מעט מלח, שתי כפות שומן קוקוס, חצי כוס שמן, 2/3 כוס מיץ לימון סחוטרי.
את קוביות התפוחים הנחתי בתחתית התבנית , מעל הנחתי את הבצק והידקתי אותו. אפיתי ב-170 מעלות 50 דקות. כשהוצאתי שיחררתי את מסגרת התבנית והפכתי על כלי מתאים הוספתי אבקת סוכר מעל כי טעימת תפוחים יצאה לי חמצמצה מדי. יצא מושלם. נפרסת היטב.
 
מחבת פטריות וזה



 
יום שלישי כי לא נשאר מאתמול כלום

עלי מרווה ממולאים בטופו טחון עם עדשים הודים צהובים וטחינה גולמית,מונחים על מצע בצל שום סלרי קצוצים דקדק ומעליהם רוטב מבצל ירוק, עלי מרווה ,פלפל חריף מהגינה,שורש כורכום טרי, מים וחאוויג' למרק

קדירה של קולרבי, בצל, תפוחי אדמה ,גזר, בטטה. הכל בתנור עם מעט שמן זית,פלפל שחור, מלח,כורכום,תרכיז רימונים.

קינוח אולי סחלב
 

RSPA

New member
באילו עלי מרווה את משתמשת? איפה משיגים אותם?

 
מרווה ירושלמית שיש לה

עלים גדולים ורחבים
אני קונה אצל פייסל, במסגרת עלים עונתיים שמגיעים אבל ניתן גם ללקט היא אינה מוגנת
 

RSPA

New member
תודה. נורא בא לי לנסות אבל...אין אצלנו פייסל.


 
למעלה