היי זקוקה לעזרתכם/ן

merav999

New member
היי זקוקה לעזרתכם/ן


אמא שלי המקסימה שנהייתה צמחונית לפני כשנה וממעיטה בזמן האחרון בביצים ומוצרי חלב סובלת ממעי רגיז (עניין של כמה חודשים אחרונים). הייתה אתמול אצל תזונאית טבעונית שמתמחה בגסטרו וקיבלה תכנית תזונה ל- 3-4 שבועות הקרובים.

מצרפת את התכנית, מצד ימין מאכלים שאסור לה ומצד שמאל מה שמותר (אחרי 3-4 שבועות המטרה להכניס בהדרגה מהצד שאסור כרגע).

אני זקוקה לרעיונות למתכונים שיתאימו לתכנית, עדיף ממש שהם יהיו קלים ופשוטים ולא מצריכים התעסקות מרובה (ואם אפשר להכין כמות ולהקפיא זה יהיה מצוין).

תודה רבה רבה רבה
 

merav999

New member
צירפתי עכשיו, בקובץ וורד, לא מצליחה לצרף כתמונות

אני אנסה לראות איך מצרפים כתמונה
 

merav999

New member
את 2 התמונות האחרות את לא רואה? אצלי הן מופיעות

מעלה שוב בתגובות נפרדות. תודה :)

 

RSPA

New member
יש לי שאלה והערה

ראשית לגבי מתכונים וכאלה, פשוט היכנסי לבלוגים טבעוניים (דוגמת של תמר או של נופר או של אורי שביט וכד') ובדקי מתכון כלשהו שתחפצי מול רשימת הרכיבים המותרים.
ולשאלה: האם כשמצוין דלורית עד 1/4 כוס הכוונה שזו הכמות המותרת ליום אחד? אם כן אז איך זה שדלעת לא מוגבלת בכלל? הרי לכאורה הן מאותה משפחה. לא?

חוץ מזה, ברשימה של נטלי שמש מופיעים אוכמניות ופטל ברשימת המותרים. לעומת זאת, בפרסומים אחרים (דוגמת המצורף ממחלקת תזונה ודיאטה הדסה עין כרם) הפטל והאוכמניות (הראשונים שקפצו לי לעין ולא בדקתי את האחרים) מצויים ברשימה של אלה שכדאי להימנע מהם. ראי כאן >>[URL]http://tinyurl.com/ngekoqh[/URL]
אולי כדאי שתבדקי את זה עם נטלי?
הרבה בריאות.
 

RSPA

New member
ופה יש דוגמאות למתכונים מתאימים

ראי בסוף הסקירה היכן שכתוב "ארוחות מומלצות לקיבות שמחות". אני מניח שמדובר בארוחות מותאמות לבעלי מעי רגיז.
http://www.clalit.co.il/he/lifestyle/nutrition/Pages/fodmap.aspx

לתשומת לב: להשמיט מהמתכונים רכיבים מהחי אם הם מופיעים (ולא בגלל המעי הרגיז).
 

merav999

New member
תודה על התגובה :)

לא יודעת למה אין הגבלה על דלעת אשאל את נטלי על זה וגם על האוכמניות.
&nbsp
אבדוק גם באתרים אבל חשבתי אולי שיש למישהו רעיונות מה אפשר להכין ממה שמותר :)
&nbsp
אבדוק את הלינק
 
בהצלחה לאמא שלך! ובהצלחה לך בעזרה


מכל הדברים ברשימה המותרת אפשר להכין מעדנים!
מרקים עשירים - הרבה ירקות, חלק מהדגנים המותרים (ובהמשך גם הקטניות המותרות), עשבי תיבול. אפשר להקפיא במנות
קדירת ירקות או מגש אנטיפסטי בתנור
קציצות מירקות עם חלק מהדגנים - מאד משביע ומתנהג יפה בהקפאה.
מאפים שמשלבים ירקות עם דגנים: למשל תבשיל ירקות ומעליו שכבה מהודקת של בורגול או קינואה (לא זוכרת מי מהם או אם שניהם מותרים)
יש באמת הרבה בלוגים מעולים, ולדעתי יש גם אצלי דברים שיתאימו (דפי תמר), תבדקי בתגיות שם מימין, יש קציצות ומאפים שתוכלי להמיר ירק אחד באחר בלי בעיות.
כולי סקרנות מה זה סלק שוויצרי
בהצלחה!
 

merav999

New member
תודה רבה! (סליחה שלא יכולתי להגיב אתמול)

אני אעבור על הבלוג, מרפרוף נראה שיש שם קציצות שיכולות להתאים :)
&nbsp
אין לי מושג מה זה סלק שוויצרי, מחיפוש מהיר בגוגל נראה שזה איך שהאמריקאים קוראים למנגולד.
&nbsp
יש לך מתכון או רעיון לפשטידה נחמדה ממה שמותר? יש לי טופו משי שאפשר אולי להשתמש בו גם.
&nbsp
 
טופו משי עם טחינה נותן ציפוי נהדר!

אני הכנתי ממנו פעם בשאמל למוסקה, את יכולה להשתמש בו לכל דבר
את יכולה לאדות את הירקות המותרים (למשל דלעת), להוסיף עשבי תיבול, לשים על בצק חצי-אפוי, לכסות בטופו משי עם טחינה, ולאפות.
לדעתי את יכולה גם לערבב את הטופו משי עם הטחינה מיד עם הירקות המגוררים, רק קצת מאודים, ולאפות ישר בתבנית, בלי בצק.

אם את רוצה קיש עם בצק, הנה מתכון לבצק: (ואני מקווה שבדקתי שמותר הכול..)
~~~רכיבים לבצק~~~
לתבנית אחת מלבנית בגודל 35x13 ס"מ ותבנית אחת עגולה בקוטר 24 ס"מ
2/3 כוס שמן זית
3/4 כפית מלח
1 כף שומשום
1 כפית קצח
½ 2 כוסות קמח (לבן, או חצי לבן וחצי מלא)
8-4 כפות מים קרים מאד
1 כף חומץ תפוחי עץ
נייר אפייה ושלוש כוסות קטניות לאפייה מקדימה
~~~הכנה~~~
מתחילים כחצי שעה מראש: מודדים את השמן לכלי פלסטיק ומקפיאים.
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות צלסיוס).
מנפים קמח לקערת מעבד המזון, מוסיפים מלח, שומשום וקצח ומעבדים לערבוב. מוסיפים את השמן מהמקפיא, מעבדים, מוסיפים כף חומץ ומוסיפים בהדרגה, כף אחר כף, את המים. אם משתמשים בקמח מלא, צריך יותר מים. מעבדים עד שהפירורים מתחילים להתגבש לבצק. מפסיקים, לשים במהירות לעיבוד. חוצים את הבצק ומרדדים כל חלק למשטח שיכסה את התבנית עם עודפים לשוליים.
מעבירים את הבצק המרודד בזהירות לתבנית, מהדקים לפינות, חותכים בסכין את העודפים.
מכסים כל תבנית בנייר אפייה, מפזרים עליה כוס וחצי קטניות, ואופים רבע שעה.
מוציאים מהתנור, מסירים את נייר האפייה והקטניות. שומרים את הקטניות בצנצנת לשימוש חוזר. עד כאן ניתן להכין מראש ולהקפיא את הקלתיות. או לשמור במקרר עד יומיים לפני המילוי והאפייה.
 

merav999

New member
תודה!

הכנתי הבוקר פשטידה טחנתי טופו וטחינה וערבבתי עם קוביות קישואים ותרד קצוץ שטיגנתי קודם, עם קצת פירורי לחם ותבלינים. נראה טוב, מקווה שגם יצא טעים נגלה בערב :)
&nbsp
חוץ מזה הכנו גם שעועית ירוקה מוקפצת, תפוחי אדמה בתנור ומרק ירקות.
&nbsp
לפני כמה ימים הכנתי קיש (עם בצק פריך קנוי של מעדנות) בטטה ותרד שמה שמאחד אותם זה שקדים (במקום קשיו) שטחנתי עם מים, קצת שמרי בירה, מלח ושמן זית. יצא ממש טעים (למרות שבכל זאת מעדיפה את הקשיו, הוא פחות כבד) :)
&nbsp
&nbsp
לא הבנתי את החלק עם הקטניות
את שמה קטניות מבושלות? איך הן קשורות לקיש?
 
הקטניות משמשות ״משקולות״ על הבצק אפייה המקדימה

שנקראת ״אפייה עיוורת״ -- שמים על הבצק נייר אפייה, מכסים בקטניות שמונעות מהבצק לתפוח ומשאירות אותו שטוח.
אחר כך מסירים קטניות ונייר אפיה, ממלאים במלית ואופים
אני לפעמים עושה כמה נגלות של קלתיות כאלו, של בצק חצי אפוי בתבנית, ומקפיאה. ואז צריך רק להוסיף מלית ולאפות. חוסך זמן.
 

RSPA

New member
יש לי עוד רעיון איך ל"ארגן" קציצות/לביבות או פשטידות מתאימות

זה עלה אצלי מתוך הכרותי עם המתכונים (המאוד פשוטים וקלים) של אבא גיל ושל עינת שגיא (קישורים בהמשך).
מתוך חומרי הגלם המותרים לאמך אפשר להצביע על מספר חומרים מקשרים/מדביקים מתאימים הן לקציצות והן לפשטידות. הללו הם : טופו (רגיל/קשה) טחון למשחה; כוסמת ירוקה מושרית וטחונה למשחה; טחינה גולמית מלאה; קוואקר.
הרעיון הוא להשתמש בחומרים הנ"ל בשילוב עם ירקות מותרים להכנת הקציצות או הפשטידות. למשל אפשר להתאים מתכון של עינת שגיא לפשטידת קישואים>> http://cooking.einatnutrition.co.il/?p=1412 . במקום בצלים (האסורים) להשתמש רק בעלים הירוקים של בצל ירוק ובמקום קמח חומוס שאני מבין שאסור, להשתמש בקמח כוסמין (שמותר) ו/או בכוסמת ירוקה שהושרתה במים ואח"כ נטחנה לממרח חלק ו/או בקוואקר ו/או בטחינה גולמית.
במקום קישואים אפשר לעשות את הפשטידות עם ירקות אחרים מותרים (למשל כרוב סיני, קייל, תפו"א, גזר וכד') ככל העולה על דמיונך ורצון אמך.

שיהיה בהצלחה!

המתכונים של אבא גיל >> http://www.abagil.com/recipes
המתכונים של עינת שגיא >> http://cooking.einatnutrition.co.il/
 
למעלה