המרכיב הסודי

המרכיב הסודי


הכנתי "פאי רועים" עם הרבה הגבלות: בלי פטריות, בלי קטניות.
קצצתי דק (ממש לפירורים) וטיגנתי, לפי הסדר:
בצל
ערמונים (שתי חבילות של ערמונים בוואקום, 200 גרם סה"כ)
שום, גזר, בטטה קטנה, חצי דלורית, פלפל אדום, סלק צהוב וסלק אדום, שני קישואים
הוספתי תבלינים, מים... בישלתי וטעמתי, טעמתי ובישלתי, וכל הזמן היה חסר לי משהו.
פפריקה, רוטב סויה, גארם מסאלה, חמלי סונלי (תערובת גיאורגית), פטרוזיליה, מעט שמיר, מעט אורגנו...
ועדיין לא היה טעים!
בסוף התייאשתי, שלפתי קטשופ (שאין לו שימוש אצלי בדרך כלל) והוספתי כף.
ונהיה לי נס של חנוכה! יצא טעים ברמות.
אולי זו המתיקות של הקטשופ... לא יודעת. אבל זה פשוט העיף את התבשיל אל-על! עם הרבה מחית תפ"א מעל, תענוג.
 

ימימה

New member
רעיון דומה - רסק עגבניות


גם אני גיליתי לאחרונה שכף-שתיים של רסק עגבניות משדרגת המון תבשילים ומרקים, גם כאלה שלא מתבקש לשים בהם. במרק עדשים, גם בכתומות בסגנון תאילנדי, וודאי שבירוקות, מרק ירקות, תבשילי קארי (שלפעמים אני שמה עגבניות טריות קצוצות, ולפעמים מתעצלת) ועוד רבים וטובים.... זה לא מרכיב שהייתי משתמשת בו הרבה וגם עכשיו אני נזהרת ושמה במידה, אבל זה עושה עבודה...
 
בהחלט אפשר! את יכולה להכין מהירקות שברשימה

של ה"מותרים", זו ארוחה מאד משביעה. אם אני זוכרת נכון, ערמונים ברשימה המותרת: אני מטגנת אותם היטב יחד עם הבצלים, אחרי שפוררתי אותם במעבד מזון: אני מאד אוהבת גם את הטעם וגם את הטקסטורה שהם מוסיפים.
מה שכן, בגלל מחית התפ"א למעלה זה לא הכי ידידותי להקפאה
את יכולה להכין תחתית דומה ולכסות בשכבה של בורגול/קינואה - ואת זה דווקא כן אפשר להקפיא במנות
 

merav999

New member
תודה! לא חייב הכל להקפיא :)

נראה לי שזה יהיה טוב לארוחת שישי. ערמונים מותר אבל היא לא אוהבת (לכי תביני :p )
 
למעלה