חנוכה חנוכה חנוכה!

חנוכה חנוכה חנוכה!

אצלנו הערב בתכנון-
לביבות תפוחי אדמה ובצל
לביבות תפוחי עץ עם רסק תפוחים וריבה ליד
סופגניות אשל עם יוגורט סויה ונטולות גלוטן
אולי לביבות בטטה וקישואים
מרק צח יחסית, צלחת ירקות חיים במגוון צבעים

אנחנו אוהבים חנוכה כאן בבית, הרבה הרבה חנוכיות, מאכלי חג מטוגנים, שירים כל ערב כל מה שמכירים שנוגע ובעיקר ביחד מתמשך ומחוייך

מה אצלכם?
 

ימימה

New member
מכל טוב

היה חמין עם פריקי וקוגל
היה מרק עגבניות
לחם ביתי
לביבות בטטה וכרובית
ותפוחי אדמה בתיבול צהבהב עם המון בצל
וסלטים: סלק עם מיץ תפוזים, ירוק עם עגבניות ואבוקדו ומיני גרעינים, עגבניות שרי בשני צבעים עם בזיליקום וצנוברים
גיסתי הפתיעה עם נסיון מוצלח לפשטידה טבעונית
וכמובן סופגניות - התלבטתי אם סופגניות מהירות או עם שמרים והלכתי על שמרים - יצא פיצוץ, וממש לא המון עבודה. אולי מרוב שאני אופה לחם כמעט כל שבוע, עבודה עם שמרים לא נראית לי כמו משהו קשה או מסובך. בכל אופן כולם עפו עליהן...
&nbsp
 

Dr T noki

New member
אנחנו מתים על חנוכה

ימי הולדת רבים (שלי, של אחותי התאומה, של בתי הקטנה ושל אבא שלנו).
בשנים האחרונות לא חובבת סופגניות ומטוגן אבל מכינים שפע לביבות מכל מיני סוגים.
בסוף הכי טעימות הלעטקעס תפוחי אדמה המקוריות


היום מסיבת יומולדת - שפע סלטים מכל מיני סוגים - כרוב צימוקים ורימונים, סלט פסטה, בורגול כרובית וירוקים, מרק כתום מעט פיקנטי, כל מיני פשטידות, בטטה וכרובית בתנור, ועוד.
 
חנוכה


אנחנו הדלקנו כבית שמאי - בחנוכיה שאני עשיתי

ואכלנו mince pies של חג המולד... אבל מחר נאכל גם סופגניות וגם לביבות תפ"א ובהמשך החג גם לביבות מתוקות עם סוכר ומיץ לימון
 

p e b b l e

New member
אתמול אירחנו חברים להדלקת נרות

ובתפריט היו:
לביבות בטטה
לביבות תפוחי אדמה וקישואים
לביבות כרובית
לביבות כרישה
לחמניות מתוקות ביתיות
גבינות קשיו
חומוס, טחינה, ממרח אבוקדו
פלטת ירקות וזיתים
סלט פטריות
סלט עדשים ובטטה
קלחי תירס
&nbsp
ובגזרת הקינוחים היו לנו:
פלטת פירות
סופגניות ביתיות
עוגת גבינה טבעונית
שוגיות ( או בלעז: בראוניז)
גלילות תמרים ואגוזים
&nbsp
היה טעים ונעים!
 
לביבות תפוחי עץ וטופו- שוס

חמישה תפוחי עץ מנוקים מקולפים מגוררים על פומפיה גסה
בצל קטן כנ"ל
300 גרם טופו על פומפיה עדינה
מיץ מלימון אחד
זסט מלימון אחד
קורט מלח
כפית סוכר
בערך 1/3 כוס קמח ת"א ורבע כוס קמח אורז, מניחה שיעבוד יפה עם קמח רגיל או פרורי לחם, עם עובדים ללא גלוטן אפשר להוסיף חצי כפית קסמנטן גאם.

מערבבים הכל לעיסה שניתן לקרוץ ממנה ולעצב ביד רטובה קציצה מעוכה
מטגנים בשמן זית להשחמה קלה משני הצדדים
מספיגים בנייר סופג
מגישים כשלצידן- ריבה/ אבקת סוכר/ סחוג(!)/ רסק תפוחים/ יוגורט סויה....או כלום
אכלו והתמוגגו, ללא יוצא מן הכלל, טענו שמזכיר גביניות...לכו תבינו
 
דילמת חנוכה: להכין מראש?


אז ככה:
נכון שלאטקס מהמחבת זה הכי טעים...
אבל! אפשר בהחלט להכין מראש, להספיג משמן, לשמור במקרר ולחמם בשכבה יחידה בתנור.
ואם מכינים בבית אחד ומחממים בבית אחר, נחסך גם ריח הטיגון בבית המארח.
תחשבו על זה.
סופגניות: אצלי הן עדיין בהקפאה, אבל מנסיון השנה שעברה, מתנהגות ממש יפה אחרי הקפאה בחימום (במיקרו או בתנור).
 

p e b b l e

New member
אני הכנתי את הרוב מראש

את לביבות הבטטה, הכרישה והכרובית הכנתי מראש וחיממתי רבע שעה בתנור לפני ההגשה. יצא יופי.
את לביבות תפוחי האדמה הכנתי ממש לפני האירוח, למרות שאני בטוחה שהיו יוצאות נהדר גם אם הייתי מחממת באותו האופן.
 
למעלה