תחליף מלח, האם קיים דבר כזה?

icecold7

New member
תחליף מלח, האם קיים דבר כזה?

שלום לחברים,

האם קיים תחליף כלשהו לצורך המלחת אוכל/אוכל מבושל?
אני מדבר על אוכל (בישול אוכל) כמו אורז, במקרה כזה צריך להשתמש בכפית/כף מלח ואני מעוניין בתחליף בריא יותר,

אודה להמלצותיכם.
 

p e b b l e

New member
מלח סלרי

אבל הכי טוב זה בהדרגה להפחית את כמות המלח וכך מתרגלים לאוכל פחות מלוח.
 

icecold7

New member
זה מעניין (וגם קצת יקר), אני בהחלט אנסה, יש עוד רעיונות?

תודה רבה על תגובתך
 
הרבה ירקות תיבול

כמו שום, עשבים למינהם ובכלל לגוון בטעמים
אצלנו עבר בשבת סלט ירקות בלי מלח בכלל פשוט כי שכחנו, עם לימון והרבה ירקות קצוצים קטן...
 

icecold7

New member
העיקר זה לא להשתמש במלח (לבן) רגיל, נכון?

כלומר, כל חלופה טבעית עדיפה על פני המלח הלבן הרכיל
 

ו אולי

New member
לא, בד"כ רצוי להפחית בנתרן

גם מלחים אחרים כמו מלח הימלאיה, מלח אטלנטי וכו' מכילים כמויות גדולות של נתרן.
כמו כן רמות הנתרן גבוהות גם בהרבה רטבים כמו חרדל ורוטב סויה, אבקות מרק, מלפפונים חמוצים, זיתים, חטיפים וכו'
 

1Shir

New member
נתרן - אתמול עשיתי בדיקת דם

יש לי נתרן נמוך מדי
134
כבר הרבה זמן
נסיונות להפחית ולמעט בשתיית מים לא ממש עזרו להעלות אותו לגבול התקין
אז חשוב לדעת שלא כל אחד רצוי שיפחית בנתרן
אני אישית זוללת הרבה חטיפים תעשייתיים בין השאר בתקווה שזה מה שיעלה את הנתרן
 

ו אולי

New member
עברת בירור רפואי לנתרן הנמוך בדם?

זה נכון שיש מצבים רפואיים שבהם רצוי להעלות את צריכת הנתרן, לכן כתבתי 'בד"כ'.
כדאי לקחת בחשבון שגם כשזה נדרש מבחינה רפואית, זה עדיין עלול להזיק ולגרום בין השאר ללחץ דם גבוה, פגיעה בצפיפות עצם, פגיעה במערכת העיכול וכו'.
מהנסיון שלי עם טיפולים שבהם צריכת הנתרן והשתייה היתה קיצונית לשני הכיוונים זה לא השפיע על רמות הנתרן בדם, אלא רק על רמות הנתרן בשתן.
&nbsp
לדעתי חטיפים תעשייתיים לא יעשו טוב, בטח שלא אם הנתרן הנמוך בדם נגרם מבעייה כלשהי למשל הורמונלית, תפקודי כלייה וכו'.
אם יש צורך להגדיל את צריכת הנתרן אפשר לעשות את זה גם בדרכים אחרות כמו מלפפונים חמוצים, רוטב סויה, זיתים או אפילו לקחת כדורי מלח.
&nbsp
 

1Shir

New member
מאוד מעניין מה שאת כותבת

ראשית לגבי חטיפים - זה רק תירוץ


שנית, לא בטוחה שהבנתי לגבי בדיקת שתן - יתכן והנתרן שלי בסדר ובדיקת הדם "מזייפת"?

אם זה בגלל עניין הורמונלי או וכו', זה אומר שהתזונה לא תשפיע?

אני באמת לא אוכלת מלפפונים חמוצים או זיתים, תודה על הרעיון (אלה דברים בריאים בעיקרון בלי קשר?)
 

ו אולי

New member
תשובות חלקיות

אני ממש לא מומחית לנושא, לדעתי כדאי שתתייעצי עם רופא שמבין בזה.
עד כמה שאני מבינה זה לא שבדיקת הנתרן בשתן יותר מדוייקת ובדיקת הדם מזייפת, אלא שנמדדים פה שני דברים שונים. הגוף מווסת את כמויות הנתרן בדם, ז"א שהתוצאה הזאת פחות מושפעת מכמויות המלח בתזונה וערכים חריגים מראים שיש בעיה במנגנונים הנ"ל. עודפי נתרן בתזונה יבואו לידי ביטוי בבדיקת שתן.
&nbsp
תזונה יכולה להשפיע על בעיות הורמונליות, למשל צריכת יוד, או ירקות מצליבים משפיעה על תת פעילות של בלוטת התריס. אם החוסר של המלח בדם נגרם בגלל בעיה הורמונלית אז ספק האם אכילת מלח תעזור.
&nbsp
מלפפונים חמוצים וזיתים עדיפים על ג'אנק פוד אבל אם אין סיבה טובה מאד מבחינה בריאותית, עדיף להפחית את צריכת המלח.
הייתי צריכה להגדיל משמעותית את כמויות המלח בתזונה כטיפול לבעיה ספציפית, ניסיתי את זה כמה פעמים ואמנם זה עזר סימפטומטית, אבל בסיכומו של דבר זה יותר הזיק מאשר עזר. ודווקא תזונה בריאה דלת מלח, עזרה לי הרבה יותר.
&nbsp
 

Dr T noki

New member
יש יש די הרבה סיבות לנתרן נמוך בדם (שלך גבולי)

למשל שתית מים מרובה, איבוד נתרן בשתן (עקב בעיה בסינון הכלייתי- לכן בודקים נתרן גם בשתן), תרופות שונות (למשל אנטי דיכאוניות, אנטי אפילפטיות)ועוד
אם המסקנה של הרופא שלך שאת צריכה להעלות צריכת נתרן עדיף לעשות זאת ממוצרים בריאים ולא חטיפים תעשייתיים , שאין להם שום יתרון מבחינת הנתרן
 
עשבי תיבול ובעיקר שמיר וסלרי (או זרעי סלרי)

נותנים טעם מלוח
אני לא יודעת אם זה בגלל שהם מטבעם עשירים בנתרן. שאלה מעניינת.
לפני שנים רבות מישהי ביקשה ממני לטעום משהו שהכינה, ואמרתי לה שטעים אבל חסר מלח - ומתשובתה למדתי שחשוב לצמצם בצריכת מלח. מאז גם אצלי בדרך כלל "חסר מלח" לאנשים, ואילו כשאני אוכלת אצל אחרים רוב הזמן מלוח לי מדי!
אז אני בעד צמצום פלוס עשבי תיבול! בהצלחה
 

RSPA

New member
שמיר וסלרי מכילים גם נתרן וגם אשלגן.

למיטב ידיעתי שניהם תורמים לטעם מלוח. המלח המוכר כדל נתרן ונמכר בסופרים, מכיל גם אשלגן.
ב 100 גרם שמיר מיובש יש כ 200 מ"ג נתרן וכ 3300 מ"ג אשלגן.
ב 100 גרם זרעי סלרי יש כ 160 מ"ג נתרן וכ 1400 מ"ג אשלגן.
 

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
גם אצלי בעקבות צמצום צריכת המלח

חמוצין וזייתים הם בטעם מלוח מדי. אני משתמש במלח רק לבישול ויש לי קצת בלחם ובחומוס
 
למעלה