קררר

קררר

אנחנו מארחים שתי צעירות מאנגליה שהגיעו לאיזו תכנית ארוח של הסוכנות או משו והן טבעוניות נעבך
אז התנדבנו, הן מגיעות פעם בשבוע לארוחת ערב ושלוש פעמים בחודשיים וחצי לארוחת ששי.
היום הן מגיעות.
הכנתי מרק כתום עם חלב קוקוס. את רוב הכתומים טחנתי עם שורש כורכום טרי וחתיכת ג'ינג'ר ושום והוספתי בטטה אחת מגוררת גס וצרור גבעולי סלרי מקוצצים דק.

חוצמזה פשטדת קישואים מרוסקים גס צעורבבים עם בצל מטוגן להשחמה וגבינה טבעונית מפוררת פנימה, קצת קמח אורז ותבלינים. בתוך בצק פריך נג מבוסס קמח טף בהיר.
סלט ירקות רב צבע, טחינה ולקינוח כדורי רפאלו. ומיצתפוזים סחוטרי מתפוזים שתיכף פגתוקף.
 
מארחת למופת - נו, נהנו הצעירות?

נשמע טעים ביותר.
קיבלתי המון שורש כורכום ומעכשיו בכל מה שאני מכינה יהיה הרבה, הרבה כורכום טרי!
אני מסתובבת כל הבוקר בתחושה שהיום יום חמישי וצריך להתחיל לחשוב על בישולים לסופ"ש. אז יהיה מרק כתום עם הרבה כורכום, ויהיה חציל כלשהו - אולי ברוטב שרמולה. ועוגת שמרים מהמקפיא. והשאר עוד במחשבות
 
נו אז אם כבר אנחנו בעניני סופשבוע

מה באמת?
כרגיל אין לי שום מושג ויש לי אורחים...
יש לי כרשה בצל ירוק בכמות בצל סגול ובצל לבן נראה לי שמרק בצל מתרקם...

חוצמזה יש לי קציצות עדשים וגזר מאתמול נראה לי שאכין להן רוטב מהמם ואגיש ליד אורז צהוב עם הרבה פטריות

חוצמזה אני לא יודעת ואין לי שום חשק להכין אבל שוב יש אורחים אז אין להתחמק... ערמות כביסה הן תרוץ נאה אך לא מספיק....

נראה
 
הממ אם התחלתי הנני ואסיים

אז היה מרק ארבעה בצלים ושום- מהמם נטרף

היו קציצות עדשים ברוטב עגבניות חריף

היה מאפה פרוסות תפוחי אדמה שרוככו קודם מעליהן שמרי בירה שמנת אלפרו וגרודי גבינות של ליב, מעל זה רוטב שבבי סויה עשיר עם הרבה צמחי תבלין טריים ומעליו שמרי בירה וגרורי גבינות ליב. יצא משובח, מן וריאציה קלילה יותר על פאי רועים

האורז עם הפטריות והכורכום שדובר מעל

סלט גזר מגורר עם פילה לימונים וקלמנטינות כוסברה מיץ לימון מלח ופלפל חריף מאד מהגינה

סלט ירוקים שכלל ערמת פטרוזיליה טריה קצוצה,חבילת גבעולי סלרי וחבילת עלי מרווה ירושלמית ברצועות מאודים, רבע כוס זרעי חמניה ורבע כוס זרעי דלעת מחוממים על מחבת, חופן חמוציות, בצל סגול קצוץ דק. מיצלימון מלח מעט שמן זית, פלפל שחור

סלט ירקות רב צבע שכלל עגבניות שרי בשלושה צבעים,פלפלים אדום כתום צהוב,מלפפון, בצל ירוק, צנונית. מלח לימון מעט שמן לא זית.

חומוס.

טחינה

סלט פסטה עם ירקות וטופו מוקפצים-גזר,קישוא,בצל,פלפל אדום.רוטב מסויה,סילן,שום,לימון, פלפל חריף.

סלט אפונה זעירה שטופה במסננת להפשרה בלבד תירס בצל עלי סלרי קצוצים עלי פטרוזיליה קצוצים בצל ירוק קצוץ, מלח שמן זית פלפל חריף קצוץ דק

שבלולי קינמון שמרים נהדרים שבכינה האמצעית

לחמניות קמח מלא וקוואקר שהכין הצעיר עם קצת עזרה

קרמבל נ"ג של תפוחים ואגסים עם שקדים טחונים גס בבצק שהפכו אותו לפריך ומענג

ו...קפה חליטת עלי גינה תה ומי ברז קפואים

ערב צח
 

Dr T noki

New member
הכל נשמע מעולה

בעיקר עשית לי חשק למאפה פרוסות תפוחי האדמה
והקרמבל.
 
הקור ממשיך ומתחזק

לפיכך היום מרק חדש- בצל ענק קצוץ ומוזהב, פטריות קצוצות קטן הוספו ונתתי לזה עוד טיגון. הוספתי תפוחי אדמה קישוא בטטה מגוררים על פומפיה גסה, כיסיתי במים. מוסקט, מלח פלפל עשבי תיבול, סלרי מיובש.
אחרי שהירקות התרככו הוספתי חצי כוס עדשי צהובים שהתבשלו בדקות ספורות.
חלק אכלו עם אורז משבת, חלק עם שקדי מרק וחלק בלי כלום

מעדן.
 
כל הבוקר אני בתחושה שהיום יום רביעי

זה לא כיף לגלות את המציאות המרה... אני כל הזמן בודקת בלוח השנה, אולי נפלה טעות בכל זאת?
בכל אופן אם ימשיך הקור, אכין חמין לשבת - עם ג'חנון או קוקלות (או גם וגם, נחייה על הקצה!)
הבטחתי לאחותי מרק ראמן לשישי, ואני חורשת את הרשת למצוא מתכונים שווים ומתלבטת באלו אטריות להשתמש.
כאמור, יש לי הרבה יותר זמן עד שישי מאשר חשבתי.
יש לי המון סלק ומעט זמן, נראה לי שאכין מרק סלק בסיר לחץ
 

RSPA

New member
היות שהזכרת סלק...

אצלנו הוכן לאחרונה "תבשיל בורגול וסלק" של מיכל וקסמן וזכה להצלחה כבירה.
אני אישית לא אהבתי אבל אני לא דוגמא וזה כנראה עניין של טעם אישי בלבד.
אם בא לך לנסות אז הנה הקישור למתכון.
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4221815,00.html
(בלי היוגורט ושו"ת שבמתכון, כמובן).
 

Dr T noki

New member
קררר!!! עשית לי חשק

הכנתי ועכשיו על האש בדיוק אותו המרק. איזה ריח מדהים. מחכה שיהיה מוכן וטעים.
אתמול הכנתי אורז בסמטי עם קישואים, עגבניות מיובשות, הרבה תבלינים וירוקים וגם קצת חמוציות, גזר מגורד. יצא טעים.
 

Dr T noki

New member
המרק יצא טעים
הוספתי קצת לימון

הכנתי גם מאפינס ירקות ופסטה עם רוטב בצלים בשני צבעים, פטריות רבות , שמנת סויה של אלפרו , קצת מירין וחומץ אורז (לא היה לי יין לבן, פסטו בזיליקום, ערמונים מעוכים וקצוצים וקצת מחית ערמונים, מלח פלפל ומוסקט.
 

Dr T noki

New member
אין ברירה, צריך לאכול


ומכיוון שלכל אחד בבית דרישות שונות אין ברירה אלא לעבוד בשעות מאוחרות של הלילה.

אגב, המרק עוד יותר טעים ביום שאחרי!
 
אין ברירה זו פרשנות שלך יקירה

רקומרת
ברירה יש ומסתבר שברוב הבתים היא אפילו מתקיימת ואוכלים מה שיש...מתרגלים
 

Dr T noki

New member
עכשיו גם קטנתי טרפה את המרק


נראה לי שיאומץ המרק הבית בזמן הקרוב
 
למעלה