אצלנו באזור מפנים יישובים

אצלנו באזור מפנים יישובים

האווירה מאד כבדה
ביישוב עושים משמרות תצפית בלילה כדי לאתר מוקדי בערה בתחילתם
אין לי מצב רוח לבשל בכלל בכלל

אבל לאכול צריך
מה אתם מבשלים במזג אוויר הזה?
 

Dr T noki

New member
אצלנו - בני המשפחה והחברים מחיפה פונו והשאר בכוננות

וגם אצלנו אבטחה סביב הישוב לאתר הצתות או דליקות אפשריות (לאחר שלפני כשנתיים שלוש שריפה שהחלה כהצתה הגיעה עד הבית שלנו ונעצרה במרפסת הבית
).
לראות את חיפה שרופה באמת גורם למצב רוח עגום במיוחד.
מצד אחד ממש קר בלילה וברוח, כך שמתבקש מרק, מצד שני השריפות עושות הרגשה של אמצע אוגוסט אז אטלי לא מתאים .
רוצה לבשל משהו קליל. קניתי ספר בישול טבעוני חדש (כן, יודעת שיש הכל באינטרנט וגם ממציאה בעצמי הרבה , אבל מה לעשות שאני חובבת ספרי בישול וקוראת אותם להנאתי
). אולי אכין משהו מהספר או בהשראת הספר.
 
בסוף

עוד מעט ירד אלינו יום שבת הטוב...
הרוח נרגעה ללא כל ספק.
לא שמעתי היום על עוד מוקדים בוערים חדשים מהצהריים
הכנתי
לחמניות
מטבוחה
חומוס
סלט שומר
סלט חצילים מבושל עם שמן שומשום
קישואים ממולאים בתערובת אגוזים שקדים מוצרלה ביתית ירוקים מאודים על קוביות בצל דלעת ועלים רחבים שקניתי אצל פעעסל אין לי מושג מה הם
לביבות דלעת ותפוח אדמה מטוגנות ואז על הממולאים בסיר
טחינה
סלט ירקות רב צבע
האמצעית הכינה לחמא ג'ון טבעוני
הבכור עומל על עוגת שוקולד מפליאה
מרק עדשים יש מאתמול
אורז
 

Dr T noki

New member
אצלנו

כצפוי - מרק ירקות עם קוסקוס מלא

מאפינס בטעם פיצה - בסיס של מאפינס בחושות עם תרד, בזיליקום, זיתים, וממרח עגבניות מיובשות

סלט עדשים שחורות , כוסברה, פלפל אדום ,רוקט, והרבה לימון

תפוחי אדמה קלופים ומתובלים היטב בתבלינים ושמן זית

שאריות פסטה ירוקה

פתיתים עם תירס

קרפלך (קנויים) תפוחי אדמה שבושלו במרק אפונה שהפך לרוטב אפונה


קציצות בטטה וקינואה

קציצות חצילים, עדשים קינואה ירוקים ועוד

עכשיו מנסה לחשוב על קינוח... כולם יצאו מפוצצים מהארוחה, ואין מקום לקינוח עכשיו, אז דחינו לארוחת ערב.
 

Dr T noki

New member
אתמול בערב - מרתון הכנת ממרחים

טופו עם עגבניות מיובשות

חצילים טחינה ופטרוזיליה

ממרח דלעת טחינה גולמית וטימין

חמאת שמש - הממרח המתוק האהוב על בני מגרעיני חמניות

טחינה


כל אלו מלווים את הלחם מקמח מלא שהכנתי, יחד עם רוקט, חסה, עגבניות וטופו אפוי.
 

Dr T noki

New member
מבוסס על מתכון שרץ באינטרנט והוא פשוט מאד

לוקחים גרעיני חמניות וקולים במחבת או תנור עד שיש ריח מעולה.
צריך כמות מספקת (נניח לפחות 3 שקיות של 100 גרם) אחרת מעבד המזון מתקשה.
במתכון הלא טבעוני שמים כף דבש, בעיני מיותר בכל מקרה, אולי אפשר לנסות סילאן או טחינה גולמית.
טוחנים את הגרעינים עם סבלנות במעבד מזון, בעיקרון הטחינה מוציאה מהגרעינים את השמן והעסק הופך לממרח. בהתחלה זה פירורים ואחר כך גוש אפור - לא להתבאס ולתת לזה זמן. לפחות כמה דקות טובות ואף יותר, תלוי בעוצמת מעבד המזון. אם בכל זאת זה לא נהיה ממרח או שזה נהיה גרגירי מאד אפשר להוסיף קצת שמן ניטרלי (בערך כף) שיזיז את הענינים.

הבן שלי מטורף על זה. זה כמו חמאת בוטנים עם טעם של גרעיני חמניות . זהירות משמין!!!

את הממרח אפשר להכין באותה שיטה מכל סוג של אגוזים קלויים - קשיו, שקדים, בוטנים וכו׳, אם כי ניסיון שלי לערבב כמה סוגי גרעינים די נכשל מבחינת הטקסטורה ויצא גרגירי ולא ממרחי, למרות שטחנתי הרבה זמן במעבד מזון חזק. אין לי מושג למה.
 

ימימה

New member
אצלנו התגייס הישוב לסיורים ביער

וכך זכינו אני ובנזוגי לשעתיים איכותיות ביחד בין 4:00 ל-6:00 בבוקר, כולל צפייה בזריחה
לשמחתנו באזור הקרוב לנו לא היו דלקות למרות החורש המקיף אותנו.
ובענייני אוכל:
בושל לשבת חמין מעולה
ובשישי קנלוני במילוי כרובית וברוקולי
מרק בצל
פלפלים בעגבניות על אורז לבן
סלט ארוגולה עם בצל סגול ועגבניות בסומק (בכלל - גיליתי את הסומק עכשיו, והוא מככב אצלי. נסו למרוח כרובית מפורקת בשמן זית מלח וסומק ולהכניס לתנור - מעדן)
וקציצות שכדאי להכיר, שאולתרו משאריות אבל יצאו מעולות: תבשיל מאפונה ירוקה קפואה שהוקפצה עם פטריות ובצל ברוטב בתיבול הודי עדין, נטחן עם שתי כפות קמח והפך לקציצות מ-ע-ו-ל-ו-ת. שווה לנסות.
 

RSPA

New member
איזה סידור "מדליק" לזמן איכותי עם הבן/בת זוג...


אני הולך לחפש יער בסביבה....


ותודה על הרעיון עם הסומק.
 
אני בבועה...

ולבי בכרמל של ילדותי.
הסופ"ש הבנתי ביתר הבנה כמה אני בועתית כאן בתל אביב.
מקווה שכולם ישובו בשלום ויצליחו לשקם במהרה
 
למעלה