קציצות

קציצות

אתמול הוכנו קציצות שכללו שני גזרים מגוררים גס, שלושה קישואים קטנים כנ"ל, חצי חבילת בצל ירוק קצוץ דקדקדק, חצי ק"ג טופו קדיתא על פומפיה דקה
קמח עדשים, מעט עמילן ת"א, חאווי'ג למרק קרי מדרס, מלח פלפל שחור . מים. קציצות טוגנו טיגון מהיר, הונחו בתבנית ומעליהן נמזג רוטב מחבילת בצל ירוק קצוץ שעורבב במחבת ומיץ מלימון וחצי, מעט מלח, חצי כןס מים, שלוש כפות סילן, פלפל שחור גרוס. נאפו יחד, כחצי שעה. הו.
 


 
היום קציצות מאודות

טחנתי חמישה סלקים בינוניים במעבד מזון עם 150 גרם דלעת. לזה הוספתי בצל מגורר גס, עוד 150 גרם דלעת על פומפיה עדינה. 200 גרם טופו כנ"ל, כוס עדשים צהובים שהשרתי במים כשעתיים. משחת קארי אדום כשתי כפות. מלח. כמון.קינמון. כוס קמח עדשים כתומים ו2/3 כוס מים. רבע כפית קסנטן גאם. עירבבתי היטב עד שיכולתי בקלות ליצור קציצה ביד.
בסיר רחב הנחתי על מעט שמן 299 גרם דלעת בקוביות, זוקיני גדול ויציב כנ"ל. קישוא בהיר גדול ויציב כנ"ל. המלחתי קלות ועירבבתי. על אלה הנחתי קציצות בצפיפות. בסוף פיזרתי עליהן כורכום. כיסיתי ונתתי לזה לעבוד כארבעים דקות.

הכנתי סיר עם אורז מלא,אורז אדום וכוסמת ירוקה. תיבלתי בכמון כורכום ומלח. הגשתי יחד. מעדן.



 
?

מה חגרר על פומפיה? אפילו בכמויות כאן כל הכנת התערובת לא ערכה מעבר ל-20 דקות. אחר כך האידוי לא עבודה...
לא הבנתי היכן העבודה יותר תבשילים אחרים
 
למעלה