למון ליים - מה עושים איתו?

  • פותח הנושא RSPA
  • פורסם בתאריך

RSPA

New member
למון ליים - מה עושים איתו?


נשארו לי לימוני למון-ליים ורגע לפני שהם גומרים את חיהם אני מבקש לדעת אם אפשר לעשות איתם משהו (קבוצתי...)?
רעיונות / עצות יתקבלו בברכה.
 
הרבה! קודם כול מיץ ליים מעולה במרק PHO של גידי

וגם ברטבים אסיאתיים עם ממרח בוטנים.
אני פעם עשיתי מיני פאי ליים והיה מעולה, הנה המתכון
וכמובן, המתבקש - לימונדה!
 
הכי מתאימים

ללימונים כבושים!
פורסים דקיקות, מניחים בצינצנת מעוקרת, מעל כל שכבה מפזרים מלח ואפשר גם פפריקה . אחרי שהצינצנת ממולאת בצפיפות סחוטם מיץ וממלאים עד מעל לפרוסות. סוגרים ומכניסים למקרר אחרי שבוע כבר אפשר להתחיל להשתמש וזה מחזיק חודשים ארוכים. מתאימים כתוספת לסלטים, לכריכים, לתבשילי ב-לימון, וככה סתם כשמתחשק חמוץ טעים כזה.
 
גם ריבה

גם תרכיז
גם מיצלימון קפוא שאינני יודעת בדבר ויטמין C אבל טעם נשמר
 

RSPA

New member
תודה מיקי. תודה תמר.

אני לא אתחיל כעת להתעסק ממש עם בישולים מדוייקים או אפייה (אין לי ראש ואין לי כל כך זמן לזה) אז כנראה שאלך על הליימים הכבושים. זה נותן לי מענה לכל אלה שנשארו אצלי במכה אחת.
לשניה חשבתי להכין ריבה אבל זה בטח לא דיאטתי (אפשר משהו עם תחליפי סוכר?) וזה גם ידרוש ממני לבקש עוד הסברים...כי בחיים לא הכנתי ריבה. זה כדאי?
 
לימונינים כבושים... הישר מ"נשים קטנות"! רעיון מעולה

זה הכי קל וזה טעים בטירוף.
לשאלתך, לדעתי שווה מאד להכין ריבה
ריבת הדרים זה יותר עבודה מריבת תותים או משמש
אני באסכולה הישנה של קילו סוכר על קילו פרי (חוץ מריבת תפוזים מרים/לימונים שתיכף אשים קישור), לא להפחית ולא להחליף. הפטנט הוא לאכול קצת! וכשמכינים בגישה הישנה, הריבה נשמרת שנים! לא מזמן פתחתי צנצנת ריבת שזיפים - מהנגלה האחרונה שאבי הכין לפני שמת, כלומר לפני יותר מ-12 שנים. ריבה מעולה!

ריבת הדרים נהדרת - מתכון
 
גם לדעתי זה כדאי

אני מאד מאד אוהבת ריבות תוצרת בית ויש לי חיבה מיוחדת ולא נפוצה לריבת הדרים לא מרים.

אבל כפי שכתבתי הליימים המוחמצים הם מעדן לשוחרי הז'אנר
 

RSPA

New member
החלטתי שבשלב זה אני הולך על הליימים הכבושים.

בעתיד אולי אנסה גם ריבה. אבל, לא כרגע.
תודה רבה לשתיכן.
 
לינק לאתר המרתק food timeline - לימונינים כבושים/נשים קטנות

האזכור של "נשים קטנות" בערך באמצע העמוד בלינק

אני מודה שבמשך שנים הייתי בטוחה שהלימונינים הכבושים הם בכלל מתוקים, למרות שברור מהשם שלהם שהם לא.... ופעם ניסיתי להכין לימונינים כבושים מתוקים. יצא לא משהו. כשמגיעה עונת הקומקווט אני אוהבת לשמר אותם בסירופ!
 
למעלה