שבת, מה שבת? כבר שבת?וראשון ערב חג...

שבת, מה שבת? כבר שבת?וראשון ערב חג...

נו נו
יש לי ויש לי המון תוכניות
שומושג מה יצא לפועל
מעט התעייפתי
אני אוהבת רצף חופשות
לא השכלתי לתפור לעצמי נסיעה ראויה השנה, טעות...
ומה אבשל ?
אהה
זה עוד בחזקת נעלם
 
בתנור

בטטה גדולה פרוסה-הפרוסות נראות כמו פרחים, סביבה ועליה קיצוצי בצל בנדיבות +++ וגם פרוסות תפוחי אדמה. של הבטטה נתמכות זו על זו. מלח,פלפל שחור,שמן זית זילופי סילן והריח...יאמי

קציצות מגזר+סלרי גבעולים ועלים+בצל ירוק כולם במעבד מזון, עדשים צהובים שבורים מושרים ברותחין, קישואים על פומפיה גסה. קמח חומוס ומעט טפיוקה. כל מיני תבלינים "בשריים". מטוגנות, שוקלת לאפות לשלב אחרון.

חצילים קלויים בתנור טחונים עם מיונז ביתי שום ירוקים מיצלימון. מעורבבים עם שברי שקדים קלויים.

טופו קוביות מבושלות ברוטב עגבניות סמיך חריף כמעה ומתובל היטב.

סלט מפלפלים קלויים עם שום לימון סילן מעט חומץ בלסמי שמן זית ומלח

לא ברור מה אם בכלל עוד. היום אנחנו בהרכב מצומצם, טחינה בוודאי תהיה
 
כל היום במטבח....

ברגע האחרון החלטתי לנסות 'קבב טבעוני' שפורסם בווינט. אכזבה! הוראות כל כך לא מדויקות...
נתמודד
לזניה תרד ודלעת.
פיצה
סלטים
השאר ביום ראשון
 

luliy

New member
"קבב" עשוי מסויה?

אני הכנתי מרק דלורית מעולה!
 
המתכון מכתבה בוינט

מתכונים טבעונים של דוחול ספאדי. אני כבר עשר דקות מנסה להדביק קישור ולא מצליחה כי אני מהפלאפון והממשק של תפוז לא חזר בתשובה ביום כיפור

זה מעדשים ותפ''א.
מה יכול להיות רע כשיש עדשים ותפ''א? אבל המרקם ממש רך ולא 'קבבי' (לדעתי צריך להגדיל כמות עדשים. טוב 'שני תפ''א' זה פתוח לפרשנות)
זמן האפייה היה הרבה יותר מעשר דקות. אבל - שורה תחתונה - ממש טעים!
 

RSPA

New member
זה הזמן לבנות סוכה. שלומית כבר בונה...וחשיפה...


קיבלתי במייל.

 

RSPA

New member
וקצת למקורות

השיר הידוע כ"שלומית בונה סוכה" הוא שירה של נעמי שמר ושמו המדויק "שלומית בונה סוכת שלום" >> http://tinyurl.com/zmrfc4p
הביצוע הראשון שלו היה ע"י הדודאים ואילנה רובינא >> https://www.youtube.com/watch?v=zpFGk2nz_-A
שלומית (האמיתית) היא שלומית להבי, בת חברים של נעמי שמר והיא מעולם לא בנתה סוכה ממש. >> http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4579992,00.html
 

Dr T noki

New member
האמת , אתמול לא היה לי כוח לבשל

היה שבוע מעייף מאד וקשה . אז אכלו סלטים, שאריות מה שנשאר משבוע שעבר, טוסטים עם ממרח אבוקדו (לא מוצלחים האבוקדואים לאחרונה
).
בשבוע שעבר הכנתי להם לביבות אורז ממש פשוטות שהיו הצלחה. מטוגנות עם פירורי לחם או בתנור.

היום:
- ניוקי תרד ברוטב פטריות, בצל סגול, פסטו, קצת רסק עגבניות, בזיליקום, ערמונים מעוכים וקצת שמנת סויה, יין לבן.
- תפוחי אדמה קטנים במיקרו, מעוכים קלות בתבנית עם שמן זית ותבלינים בתנור
- מאפינס ירקות פשוטים
- לביבות עדשים אדומות מבושלות קלות, קצת טופו מפורר, כמה בוטנים טחונים, ג׳ינג׳ר, בצל ירוק קצוץ וכוסברה, בטטה מאודה מעוכה. קצת ברוקולי מאודה קצוץ, וכל מיני תבלינים , בתנור.
- ברוקומיני, שעועית ירוקה וצהובה בתנור עם מלח גס, שמן זית וקצת שמן שומשום. הולך טוב גם עם שומשום.
 
אזוקי בהשריה

מתוך מחשבה על תבשיל קטניתי מתובל
לא מאד מרגש

המח שלי לא מסכים להרתם , קצת עצוב, מקווה שמחר אתעורר יותר טוב בסוגיית המטבח
 
בסוף

על שולחננו שבחוץ תחת הסכך ובין הדפנות המקושטות-
וריאציה על פלאפל עם בטטות ומעט טחינה גולמית בעיסה התוצאה פציחה מבחוץ ומאד רכה בפנים גם אם לעיסה

תבשיל שעועית אזוקי עם הרבה מיץ לימון, בצל ירוק וקוביות גזר, ברוטב גם נענע שמן שומשום זנגויל וסלרי.

חריימה טופו שריחו תואם את המקור עד להפתעה.

סלט מנגו, אבוקדו ובצל ירוק. רוטב לימון שמן זית מלח פלפל חריף צהוב קצוץ דקדקדק. מעט סירופ מייפל לאיזון.

חלות עגולות מבית היוצר של האמצעית. מהממות.

אורז צהוב עם קרי סלרי קצוץ ובצל מטוגן

חומוס מעשה בית

סלט ישראלי רב צבע

אצבעות תפוחי אדמה מגולגלות בתבלינים אפויות

פשטידת כמו גבינה בבצק פריך נ"ג

כרובית אפויה במוצרלה קשיו תוצרת בית ושמרי בירה

חציל בקוביות עם עגבניות ובצל ירוק, בסיר, כמו של סבתא שלי

לקינוח טארט שזיפים עם קרם שקדים, נ"ג וטעים להפליא
 

Dr T noki

New member
כל האוכל נראה מעולה - שילוב צבעים וטעמים מרהיב


אשמח למתכון לפאי שזיפים בקרם שקדים
 
התחתית בצק פריך נ"ג

את מו הסתם מכירה לא נ"ג אז תכיני לך,הניחי בתבנית מתאימה הבצק דק ,צנני היטב אחר כך הכניסי לאפיה קצרה לאטום אותו. תוסיפי זסט לימון או תפוז אם אין לך במתכון.

במקביל חתכי שזיפים לחצאים או רבעים תלוי בגודלם, הכניסי לקערה עם קינמון סוכר זסט לימון וכפית או שתיים קורנפלור ותני לזה חצי שעה יחד.

במקביל בבלנדר הכיני קרם שקדים, אני הכנסתי 100 גרם שקדים על קליפתם אפשר גם בלי למי שחשוב, 100 גרם אבקת סוכר, חצי כוס מים, שתי כפות שקדיה, טיפטיפה מלח. הכל טחון היטב לעיסה רכה יחסית. שלוש כפות עמילן-ת"א אבל אםשר גם אחר.

מוציאים את הבצק מניחים עליו את הקרם ועל הקרם מניחים את השזיפים כך שהקרם מגיח מעט מצדדיהם. את מה שנשאר בקערת השזיפים פיזרתי איכשהו גם.

אופים הכל יחד כארבעים דקות, פני העוגה משחימים, הקרם כאילו עולה עוד קצת קצות הבצק משחימים והפרות מתרככים. אני הוצאתי כשיכולתי לנעוץ קצה סכין בכל השזיפים.
 
למעלה