אזתמול היו לנו אורחים

אזתמול היו לנו אורחים

כמה מפתיע
והכנתי מוסקה משבבי סויה ומוצרלה קשיו מלמעלה

ממרח טופו אגוזים בסגנון כבד קצוץ

טחינה

חומוס

מטבוחה

סלט חצילים מבושל עם סלרי ופלפלים מהגינה

אורז לבן עם אפונה

פלפלונים בשלושה צבעים ממולאים בטופו מגורר בצל קצוץ דק מטוגן היטב ושום איתו ואורז לבן עם אפונה,את שיירי התערובת ערבבתי עם קמח חומוס וטיגנתי קלות והנחתי בסיר מעל הממולאים. את כל זה הנחתי על ערימה מכובדת של סלרי קצוץ דק,בצל,עגבניות שרי חתוכות לארבע ותיבול עדין שכלל הרבה הרבה עלים ירוקים מקומיים -קורנית אזוב ציתרה.
אפיתי בתנור יצא ללקק את האצבעות.

אצבעות תפוחי אדמה מצופות תבלינים אפויות

פרוסות טופו אפויות ברוטב חמאת בוטנים פיקנטי עם קוביות קישואים ובצל

מרק דלעת טחון עם חלב קוקוס ובו פטריות קטנות וקוביות ת"א
וגזר מטוגנות בהרבה תבלינים

סלט גזר עם זנגויל טרי

סלט פרוסות פרות עם בצל סגול ועלי תיבול טריים -מנגו,תפוח,שזיף ופרות קליקרפה מפוזרים מעל. שמנן זית מלח פלפל שחור מיצלימון

סלט ירקות רב צבע

לחמניות ראש השנה שזה אומר מתוקות מהרגיל

עוגת "גבינה" פרורים

עוגת "דבש" ותבלינים







 
כן

אם כי לא בהמוניהם
היום הכנו ריבה מעורבת כשהם שותפים בה
בסלטים בעיקר כקישוט, היא לא רעילה אבל ראוי לצרוך במתינות כמו קליפת אפרסמון
 
זו הפעם הראשונה שאני שומעת

על הפרי הזה!
אני אפילו לא יודעת איך מבטאים את שמו!
 
זה דווקא שילוב מאד לא אהוב עלי

כתום וסגול כן, סגול וצהוב ממש לא ,אני יודעת שזה שילוב מקובל, לי מציק בעין
אבל היו שם עוד צבעים ומאד רציתי את הסגול הזה על השולחן אז...
 
למעלה