ממרחים

ממרחים

לאחרונה אני מכינה ממרחים למכביר מכל מני סיבות

החג הכנתי ממרח/מטבל שנחווה כלהיט ע"י האורחים
טחינה עם הרבה לימון ועברה דרך מעבד המזון יחד עם שום בצל ירוק בנדיבות ו...עגבניות מיובשות.
יצא מרקם קטיפתי, טעם חמצמץ מתקתק בגלל העגבניות ומתובל היטב בזכות השום בצל.

עוד ממרח שהולך כאן מעולה זה טופו בטעם כבד קצוץ, שמבוסס על טופו (מורתח במים להארכת חיי המדף, תוצאה של לימוד מהחיים), אגוזי מלך, זרעי חמניה, שמרי בירה ומעט מעט רוטב סויה נ"ג, מלח ופלפל שחור ו הכי חשוב תועפות בצל מטוגן כמעט עד קירמול . הכל במעבד מזון חזק במיוחד או בלנדר שמסתדר עם מרקמים סמיכים.

ממרח שעועית לבנה קטנה עם נענע ולימון כבוש, מעט כמון ומלח

מוצרלה קשיו שאני מעבירה בכפית למים קרים ויוצא לי כדורי מוצרלה.

ממרח ירוקים קצוצים דקדקדק-לא טחונים! שמן זית גרעיני חמניה ודלעת טחונים במעבד מזון או בלנדר תלוי במרקם שמבקשים ובצל קצוץ דקדקדק לא טחון, ניתן להוסיף לגרעינים גם עדבניה מיובשת. טיפונת שמן זית ומלח בעדינות לפי הטעם. ניתן לקחת לכיוון החריף עם פלפלת חריפה טריה קצוצה בקפדנות לפיזור שווה.

ממרח שוקולד
200 גרם שוקולד איכותי, מריר כמובן, כף קקאו איכותי, רבע כוס סוכר, 5 כפות שומן קוקוס לא ארומטי, 2כפות עמילן תפוחי אדמה מומס בכמה כפות מים. תמצית וניל איכותית. טיפה מלח. ממיסים את השוקולד בבן מארי או במיקרו יחד עם השומן, מוסיפים תמצית וניל.מערבבים פנימה כשזה עוד חם את תמיסת העמילן ובוחשים היטב. מוסיפים קקאו וסוכר ואם לא ניתן לערבב עוד ארבע כפות מים רותחים. מערבבים עד שהתערובת חלקה. אצלנו יצאה במרקם פודינג סמיך ונמרחה על פיתות, לחמניות חג , עוגות שמרים עם מלית בהירה והכל בשמחה . בפעם הקודמת הכנו במקום עמילן עם מרשמלו טבעוני שרכשתי בחנות טבע ואפחד לא אכל ככה. הוא נמס מעולה בתערובת החמה ונתן מרקם מצויין.
 

Dr T noki

New member
אני עושה ממרח שעועית לבנה עם כוסברה, יוצא טעים

ממרח דלורית מאודה או בתנור עם קצת שמן זית מלח ופלפל במעבד מזון עם 2-3 כפות טחינה גולמית, טימין או תיבול דומה אחר וקצת שמן זית.

תוכלי לפרט לגבי הרתחה של טופו?
 
כפשוטו

מכניסה לסיר עם מים לכיסוי הטופו ומרתיחה כמה דקות. נסיון העבר מלמדני שטופו רו בממרח עם משהו חם כמו בצל מטוגן ובכלל עם צורך להיות בחוץ שוב ושוב נוטה להחמיץ ממש מהר
 

Dr T noki

New member
בסוף הכנתי פחות ממה שהתכוונתי אבל היה די והותר

- קיש ירוקים בצורת ״פאי שמש״, יצא יפיפה (אפשר למצוא דוגמאות שרובן לא טבעוניות אך ניתנות לטבעון בקלות בגוגל, להתרשם מהצורה המגניבה... זה מרשים ומקסים).
- סלט בורגול גס, קינואה, קשיו ושבבי שקדים, חמוציות, כרובית מושחמת, עדשים שחורות. יצא יאמי ביותר.
- ניוקי ברוטב פטריות בטטה ערמונים ושמנת סויה
- לביבות כרובית , עדשים, טחינה גולמית, קינואה וירוקים
- תפוחי אדמה בתנור
- לביבות אורז בציפוי פירורי לחם מטוגנות
- אמא שלי הכינה חטיפי שוקולד מכל מיני סוגים שלא אכלתי כי מתוק מדי עבורי, הילדים אהבו, היתה גם עוגת תפוחים שלא אני הכנתי.
 
הממ מענין מה תכננת ולא הכנת

כי לי זה נשמע המוני המונים
אבל התכוונתי לקינוחים ,היית אמורה להביא קינוח וסלט או משו כזה וביקשת הצעות, נשארתי סקרנית
 

Dr T noki

New member
כן, הקינוח זה מה שתכננתי ובסוף לא הכנתי

כי אמא שלי כבר הכינה ובשביל עצמי בלבד אני לא אכין (ממילא לא אוכלת כמעט מתוקים). נראה לי שאשמור את ההצעות לארוחות הבאות
מה שהכנת על בסיס לימון וקצף חומוס נראה לי מעניין (רק בלי מנגו כי אני אלרגית
).
 

Dr T noki

New member
אני אנסה לשחזר מה עשיתי

כרובית מאודה ואח״כ בתנור עם ריסוס שמן זית, קוביות בטטה ותפוח אדמה מאודות- למעוך הכל יחד. קצת טחינה גולמית ,בצל מטוגן, קינואה מבושלת. עדשים חומות מבושלות - הכל יחד למעבד מזון. תבלינים - קינמון, מלח פלפל אנגלי, קצת כמון ובהרי (לפי הטעם). ירוקים - מה שהיה ומה שאוהבים (שמתי כוסברה ופטרוזיליה ). אופה בתבנית משומנת עם שמן זית וריסוס שמן זית .
 

luliy

New member
טוב.. זה קצת יותר לביבות כרובית


ובטוחה שזה יוצא טעים. השאלה אם אני יכולה חוץ מלבשל את הכרובית ולמעוך אותה להוסיף רק שקדים טחונים לצורך הדבקה?
 

Dr T noki

New member
אני לא בטוחה שזה יספיק להדבקה

אולי צריך מרכיב חלבוני כמו קטניות או קמח עדשים.

אם את רוצה לביבות רק מכרובית - אני מטגנת בצל/כרישה או שניהם, מוסיפה כרובית מבושלת או מאודה ומועכת אותה, שמה כף-שתיים של טחינה גולמית , 2 כפות קמח כוסמין/מלא, מלח ופלפל, ליצור קציצות על תבנית עם ניר אפיה משומן ולרסס עם שמן זית ולתנור.
 

luliy

New member
אם כך להסתפק רק בטחינה

זה לא מספיק? חובה הקמח... (אותו אני נואשות רוצה להמנע)?
דווקא שמעתי שטחינה זה מדביק טוב.
 
ממרחי חצילים


חצילים קלויים - אני קולה בתנור כי יש גבול לבלגן על הגז
- עם פלפלים קלויים, שום ופטרוזיליה + שמן + חומץ או לימון
- עם פטרוזיליה ושום ולימון כבוש (או מיץ לימון אם אין לימון כבוש)
- אחד מהנ"לים מעורבב עם קצת טחינה גולמית - מעלף!
- טחינה בכל צורה אבל בלי שום
- טופו משי סטייל לאבנה, או עם פפריקה וקימל
 
חצילים


עם טחינה לימון סילן פטרוזיליה שום כוסברה נענע מלח וחריף הכל בבלנדר -שוס לכולם

חצילים מבושלים/אפויים עם סלרי עגבניות שום נהיים מן סלט רך שהולך מעולה בכריכים עם חומוס/טחינה/ממרח טופו נטראלי יחסית...

חצילים קלויים עם מיונז ביתי מחל"ס , הרבה שום, לימון ולעיתים עלים בנוסף, טרוף

סלט ביצים מטופו ומלח הימליה שחור עם מיונז ביתי ועירית קצוצה
 

RSPA

New member
גם אני אימצתי את ה"יש גבול לבלגן על הגז"


ממרחי חצילים אני מתחיל בבישול של חצילים קלופים במים.
סלטי חצילים אני מתחיל בקלייה של חצילים על קליפתם בתנור.
 
מסתבר שחמאת בוטנים

מהווה בסיס מצויין לממרח בסיס, עליו ניתן להניח פרוסות טופו/ירקות קלויים/ ירקות חיים/ קציצות וכו.
מערבבים אותה עם עשב תיבול, עם פלפל חריף, עם חומץ ומעט מלח, עם שום ובצל ירוק קצוץ...
 
למעלה