יו כמה משמים כאן!

יו כמה משמים כאן!

היום הכל יצא לי רע
כמעט הכל הקציצות הצליחו
חוץ מהן לא טעים
אז חתכתי מהר סלט ירקות, נסעתי וקניתי חומוס ופלאפל בכפר השכן
הכנסנו שקית של צ'יפס מקפוא שנשאר מאיזה ארוע של הילדים
טחינה ערבבנו אבל זה לא נקרא להכין
סחוג היה לי
פרות בערמות יש
קרטיבים גם
ובזה תם ערב ששי השבוע
 

luliy

New member
איזה קציצות הכנת?

פעם או פעמיים הכנתי קציצות ברוטב עגבניות אבל הם התפרקו. כלומר קודם בתנור ואח"כ בישול ברוטב. מתגעגעת לאיזה קציצה ברוטב כלשהו.
 
שבבי סויה עם

עדשים שחורים ובצל.
השרתי את השבבים וסחטתי, השריתי את העדשים סיננתי וטחנתי עם בצל גדול, במעבד מזון. עירבבתי הכל והוספתי קמח חומוס בערך כוס וחצי כוס מים, ארבע כפות טחינה גולמית לריכוך, הרבה כמון חאוויג' קצת קינמון ורוטב סויה.חצי כפית קסנטן גאם. ערבבתי עד שיכולתי ליצור בכף יד רטובה כדור נינוח.
טיגנתי משני צדדים, הנחתי על מצע ירקות- בצל גזר, דלעת,קישוא. המשכתי לאדות יחד. אחר כך הפרדתי את הקציצות, לירקות הוספתי חלב קוקוס והרתחתי יחד בתוספת תיבול. טחנתי. הגשתי לחוד את הקציצות ואת הרוטב שלהן.
 

luliy

New member
אני הייתי מסתפקת

רק בעדשים השחורות לקציצה בלי שבבי סויה.
איך זה היה יוצא בתנור? יבש?
 

Dr T noki

New member
מבאס כשיש ימים כאלו שלא מצליח

אני בטוחה שאצלך לא נשארים רעבים


אצלנו השבוע ואתמול:

מרק עדשים אדומות, עגבניות וחלב קוקוס, זה טעים גם כמו דאל עם אורז

וריאציה של ארנצ׳יני/סופלי (אורז ריזוטו עם עגבניות ותבלינים מטוגן בשמן עמוק עם ציפוי פירורי לחם).
המקור הלא טבעוני עם גבינה שכמובן אפשר להחליף בגבינה טבעונית מהסוג הנמס כגון מוצרלה, לדעתי טעים גם בלי.

סלט בורגול עבה עם כל טוב - ירוקים מסוגים שונים, שבבי שקדים וקשיו מוקפצים קלות, חמוציות, כרובית מושחמת קלות, אדממה מקולפת, שעועית מש ועדשים חומות, עם תיבול ויניגרט עם סילאן, צ׳ילי מתוק, שמן זית, חרדל מלח ופלפל.

ספגטי בולונז צמחוני

חטיפי תמרים קשיו ושקדים שבכורי מכין

תפוחי אדמה פרוסים מתובלים - בתנור
 
למעלה