השלמות לשאריות משבת

השלמות לשאריות משבת

סלקים צהובים שלמים או חתוכים גדול בסיר עם קוביות דלורית גדולות עם בצל חתוך גדול עם הרבה הרבה עשבי תיבול טריים, מעט שמן זית, מעט מלח, מעט פלפל שחור. על אש קטנה עד לריכוך.
 
מה שכן הצליח בשבת - חלה מעולה (בנסיונות לראש השנה)

הוספתי למתכון הרגיל של החלה: מחית דלעת וקינמון, והשמטתי את המלח.
יצאה חלה מדהימה! מתכון כאן, אבל כל מתכון יתאים.
שווה מאד להכין מחית דלעת לבד, אבל גם אפשר לקנות בפחית שימורים אם אין זמן או חשק.
 
ויש גם תמונה!




 

RSPA

New member
הסוכר במתכון הוא החום כהה או הבהיר (דמררה)?

ובכלל זו העונה של הדלועים. אפשר לצרפם למתכונים שונים והם נותנים את הגוון המיוחד שלהם. אני, למשל, צירפתי דלורית למתכון של ממרח "חומוס" מעדשים אדומות - והפעם (בניגוד לנסיונותי בעבר) יצא לי משהו פגז. זה גם הופך את הממרח ליותר דיאטתי....
 
זה היה דמררה - וקניתי את רעיון המחית שלך

במה אתה מתבל את ה"חומוס"?
פעם הכרתי מישהי באנגליה, אנגליה אסלית, שנהגה להכין חומוס (מגרגרי חומוס) הכי אותנטי שבעולם: היתה מבשלת את הגרגרים בסיר גדול עם שלוש שקיות תה. לטענתה זה נתן צבע וטעם מעולה לחומוס.
 

RSPA

New member
הרעיון עם שקיות התה מעניין. זה תה מסויים? ארל גריי?

אולי אנסה את זה.
בקשר לממרח "חומוס" שהכנתי המרכיבים היו:
כוס עדשים אדומות רחוצות ושטופות הייטב במים + 1/2 ק"ג דלורית מקולפת וחתוכה לקוביות (לבשל ביחד במים רותחים עד התרככות, כ25 דקות. לסנן ואח"כ לטחון עם בלנדר מוט לעיסה חלקה.)
לעיסה הנ"ל מוסיף: 4 כפות שמן זית + 1/2 כוס טחינה גולמית + מיץ מלימון אחד + 2 שיני שום כתושות + מלח ופלפל לבן לפי הטעם.
מערבב היטב הכל ומתקן טעמים ומרקם לפי הצורך.
 
חח אלו היו שקיות טטלי אימתניות, תה שחור רגיל

לא ארל גריי. באנגליה השקית הסטנדרטית היא בערך פי שלוש גדולה מהשקית הסטנדרטית כאן (לדעתי כל שקית 2 או 3 גרם). זה באמת היה משונה.
השימוש היחיד שאני הכרתי לתה שאינו לשתייה היה לשם צביעת בדים!
 
למעלה