שבת?

אצלנו הבישולים התחילו בניסיון

שעלה לא רע בכלל
להכין "פסטרמה" טופו.
השתמשתי בגוש של ק"ג טופו כפרי בריא, חתכתי בו פרוסות דקות כמו במניפות תפוחי אדמה ,הנחתי בתבנית מוארכת ויצקתי רוטב. הרוטב היה תערובת של חרדל, סילן, שמן, פפריקה מעושנת, מירין ופלפל חריף. ערבבתי מרחתי ובמיוחד הקפדתי בתוך החריצים. נתתי לזה לשרות ככה במקרר לכמה שעות טובות. אחרי שעתיים הפכתי את זה בתבנית והחזרתי להשריה.

הוצאתי מהמקרר ונתתי לתבנית קצת להתחמם. הכנסתי לאפיה ב-175 מעלות מכוסה. אחרי חצי שעה הפכתי ונתתי לא מכוסה עוד 10 דקות.
נטרף.
חוצמזה הכנו עוגיות שוקולד וקוקוס נטולות גלוטן שיצאו מצויינות אווריריות ונעימות בפה.

להיום עומדת קערה עם גרגרי חומוס מושרים וחוצמזה אין לי שום רעיון מה להכין .
ניתן לזמן להחליק על פנינו ונראה מה יצוץ
 
בבקשה







 

Dr T noki

New member
נראה טעים

אולי אנסה - לשים בכריך עם ירקות טריים או אנטי פסטי.
 
ובכן

בהשראת המתכון של המרק שתמר הביאה הכנתי דומה בשינויים לפי מצאי הירק בבית, יצא הודי. אני פחות התחברתי האחרים אהבו מאד.

בהשראת הטופו מאמש הנחתי פרוסות טופו קדיתא בשרניות מעל פרוסות דקות של דלעת ובצל ושפכתי תערובת תיבול כמו אתמול, עוד מעט הכל לתנור.

אורז בר ואדום עם תועפות בצל ירוק, סלרי ,עלי סלק ועגבניות, מיצלימון בקיצור המתכון המנצח כמו ריזוטו אבל בעצם בכלל לא.

קישואים עגולים קטנים במיוחד ממולאים תערובת של שקדים מלוחים, שקדים רגילים, בצל ,צימוקים וטופו הכל במעבד מזון. יושבים על מצע קוביות תפוחים דלעת מה שהוצאתי מהקישואים ובצל עם הרבה עלי תיבול טריים- קורנית מכמה סוגים ואזוב, שום.

סלט מסלק צהוב, גזר, כרוב, אפונה ירוקה וזרעי דלעת

סלט עגבניות מלפפונים

טחינה
ונראה מה עוד, לא מזמן הודיעו שיהיו אורחים...
 

קרנף לבן 1

Well-known member
מנהל
אצלי מרק כרוב ובהמשך אבשל

עדשים אפונה ואורז מגוןן בכוסמת דוחן וקינואה
כמו כן אני אוכל שעועית לבנה ברסק עגבניות
 
דאל עם קייל, שיצא מעולה, פלוס

האורז עם הירקות שהבאתי קישור שלו - הכנתי עם שעועית תאילנדית (ירוקה וסגולה) במקום כרובית, ותירס טרי במקום קישואים. זה יצא טעים ברמות!
שעועית תאילנדית מאודה
בטטות בתנור
עוגה או עוגיות - עדיין במחשבות
חלות
ו
היום לצהרים סלט ענק, עם טחינה ופסטו ריג׳לה
 
מקלפת, חותכת או ליתדות-צ׳יפס

או לעיגולי צ׳יפס
מושחת בממש מעט שמן זית, מפזרת מלח גס ולפעמים תימין - ואופה בחום בינוני עד שמשחים!

כשאני מפעילה תנור, אני משתדלת לדחוף גם מגש או שניים של ירקות שיהיה לי לכ השבוע.

דרך אגב, א אוהבים אצלך קולרבי, אז גם שניצל קולרבי זה מעדן מעולה!

צ׳יפס:
http://dapeitamar.blogspot.co.il/2015/04/blog-post_12.html
 
למעלה