שקשוקה

שקשוקה

מטבוחה מוכנה חריפה במידה חוממה במחבת לתוכה נמזגו מצקות מדודות של תערובת קמח חומוס מעורבב עם מים טיפה שמן זית ומלח הימליה שחור. נתתי לזה לבעבע מעט, הקטנתי להבה וכיסיתי, אחרי דקותיים זלפתי מנוזלי המטבוחה על תערובת החומוס שכבר התמצקה. נתתי עוד כמה דקות והגשתי עם לחמניות לטבול ברוטב.

יצא מהמם, מה שנקרא עם יש לזה טעם של שקשוקה, צבע של שקשוקה, ארומה של שקשוקה זו כנראה...קמח חומוס!
 
מרק ירקרק

עשוי מסלק צהוב, זוקיני על קליפתם, צבל, הרבה קורנית טריה, חלב קוקוס, שום, מלח פלפל שחור גרוס, מעט קורנפלור.

את הסלק והבצל קלפתי את הזוקיני שטפתי יתכתי הכל לתוך סיר כיסיתי במים , המלחתי והוספתי הרבה קורנית מהגינה.
כיסיתי ונתתי לזה לרתוח ואז עד לריכוך הירקות. סיננתי ושמרתי את נוזל הבישול. בבלנדר טחנתי את כל הירקות והעלים. החזרתי לסיר עם מעט נוזל בישול. הוספתי חצי ליטר חלב קוקוס, המסתי 3 כפות קורנפלור ברבע כוס מי ברז והכנסתי לסיר תוך כדי בחישה. הוספתי 5 שיני שום שגררתי על זסטר, בחשתי עוד. נתתי לזה כמה דקות ואכלנו בשקיקה.
 
אני כבר רגילה, אמצע השבוע זה רק אצלי

טוב אז
מאפה שכבות
שכבה ראשונה פרוסות דלורית ודלעת יפנית מרוככות על מחבת
שכבה שניה פרוסות פטריות שמפניון צרובות על מחבת בסוף גם שום יחד
שכבה שלישית תערובת של טופו קדיתא, מיצלימון, קצת שקדיה, שליש חבילת גבינת משו משו, קצת שמרי בירה כפותיים קורנפלור, מלח פלפל שחור גרוס- במעבד מזון למשחה חלקה.
שכבה רביעית חופן אגוזים קשיו לא קלויים, חופן גרעיני דלעת, חופן שקדים לא קלויים - כולם במעבד מזון טחונים גס.

הרכבתי הכל בתבנית יחסית גדולה ושילחתי לתנור. לאכול פושר כשמתייצב מעט זה פשוט תענוג
 

Dr T noki

New member
נראה טוב!


אצלי אמצע שבוע -נזיד עדשים אדומות ועגבניות עם חלב קוקוס, יאמי המרק וגם על אורז לבן.

עבור הבכור קציצות עדשים שחורות וחצילים מבוססות באופן חופשי מאד על המתכון של תמר


פריקי עם קשיו ושקדים

כרובית בטחינה (טוב, את זה קניתי)

קוסקוס מלא עם מרק ירקות
 
למעלה