יש לי שאלה תזונתית למי שיודע בקשר לכוסמת.

  • פותח הנושא RSPA
  • פורסם בתאריך

RSPA

New member
יש לי שאלה תזונתית למי שיודע בקשר לכוסמת.

קראתי כתבה של פיליס גלזר בה היא ציינה לגבי כוסמת חומה קלויה ש"למרות שהקלייה משפיעה על הערך התזונתי הכללי, היא הופכת את הברזל בכוסמת לזמין יותר."
האם זה נכון? אם כן, האם ניתן לגזור מכך גם לגבי דברים דומים אחרים קלויים?
 
אין לי מושג אבל מה שבטוח

הקליה הופכת את הארומה לכמעט ללא נשוא מבחינתי...
ככה שברזל או לא ברזל זו בכלל לא אופציה אצלנו
 

RSPA

New member
ענין הברזל אצלי חשוב יותר מטעמי מאכל לא סימפטי. לכן שאלתי.

 
אני מניחה אבל התקשתי להתאפק


 

Gidi Shemer

New member
אני משער שהיא מדברת על פרוק החומצה האוקסלית

מהבחינה הזו זה נכון, אבל גם בישול רגיל יספק תוצאות דומות.
 

RSPA

New member
תודה. ועוד משהו קטן רק כדי שאהיה בטוח....

אז זה אולי נוגע בעצם גם בענין החומצה הפיטית וזה אומר גם, שכל השרייה, הנבטה ובישול (חימום?) מסייעים בהקטנת השפעת החומצות הללו ומשפרים הסיכויים לספיגת הברזל.
האם זה נכון?
 
למעלה