בעוד שלושה שבועות.... ערה"ש!

בעוד שלושה שבועות.... ערה"ש!

השנה החגים "נופלים" באמצע השבוע, ולכן שמחה גדולה לשכירים
(אצלנו עשרה ימי עבודה באוקטובר, ויום בחירה אחד)
ערב ראש השנה - יום ראשון בעוד שלושה שבועות
אנחנו אוהבים לחגוג, אבל בצניעות. עוד לא סיכמנו תפריט, אבל היום ראיתי בבלוג של יוספה בן כהן (yovegan) מתכון ל"לבקוכן" - עוגיות דבש (סילאן כמובן) גרמניות שאני פשוט חייבת לנסות!
 
איך את יכולה לחכות?

אני מתכוונת כבר לנסות
בגרסה נ"ג שתכיל קמח טף בהיר קמח ת"א וקסנטן גאם
ולא יהיה בה ציפורן כי אצלנו זה טאבו
 
התערובת במקרר!

הריח מצויין
טעימות מצד האמצעית העלו שאלות כמו את בטוחה שאין בזה דבש- התבלינים עושים עבודה טובה!
השתמשתי בג'ינג'ר טרי- אין לי בבית ולא מכניסה יבש, בלי ציפורן
בגלל הטף כקמח עיקרי העיסה כהה ממש
את השמן חילקתי בין קוקוס לרגיל והורדתי מעט בכמות כי קמח נטול גלוטן מתנהג שונה עם שומן

נחכה בסבלנות לאפיה
 
בדיוק אתמול

בדקנו מתי זה
ותהינו מי ומי
אחת הבנות תבעה שרק אנחנו נהיה כי ככה הכי כיף...
אני בספק אם זה מה שיקרה בסופו של דבר

תפריט, הו מי בכלל מתעסק בזה כרגע? אני מתה על עוגות דבש, פשוט אהבה עם טעם של ילדות לא אמיתי כי אמא שלי לא אפתה מעולם...וריח העונה בראש השנה אהוב עלי

תמיד יש אצלנו שעועית ירוקה באיזו שהיא וריאציה
כרוב באיזושהי וריאציה
כרשה גם
קישואים
גזר
תמרים
מרק
בלינצ'ס עם "כבד" קצוץ

וכל השאר לפי הרוח הנחה עלי
 
מבחינת האלגריות וההגבלות

אתה צודק
אבל אין סיכוי שיאכלו את זה כאן

אני אנסה את העוגיות של תמר בשינוי קמח
ואת עוגת הדבש הקבועה שלי הבחושה עם השקדים בפנים אולי במקום דבש סילאן אם כי אני חושבת להשתמש בדבש שחבר רודה בכוורת פרטית בהתאם לכללי המוסר הסביר מבחינתי, חופש מרדיה בחורף, גידול פרחי צוף בסביבת הכוורת , רדיה מאד מבוקרת וככה
 

RSPA

New member
כן. התכוונתי שזה נטול גלוטן. למה לא יאכלו את זה?

 
בגלל השילוב

כוסמת טחינה תמרים בננות זה יהיה גדול עליהם
אני מכירה את המאטריה כאן
 

ימימה

New member
אמא שלי, שכבר נושקת ל-90 (שתהיה בריאה טפו טפו טפו
)

עדיין אופה בכל ראש השנה עשרות עוגות דבש ומחלקת לכל ילדיה, נכדיה, ניניה וחבריה...
לפני שנה ביקשה ממני מתכון טבעוני ואפתה גם גרסאות טבעוניות עבורי ועבור האחיין שלי שגם הוא טבעוני.
 

RSPA

New member
אני מתכנן על עוגת דבש תמרים של אבא גיל

המתכון של יוספה נראה טוב אבל הוא קצת מורכב בשבילי...

אני מתכנן, כאמור, משהו יותר פשוט וגם בלי גלוטן ועם זאת - מבטיח.
כאן המתכון של אבא גיל ב"כתוב" >> [URL]http://tinyurl.com/nsjbyxn[/URL]
וכאן ניתן לראות בקליפ איך הוא ממש מכין את זה. [URL]https://www.youtube.com/watch?v=SiBGNaC8740[/URL]
יש בקליפ תוספות מעניינות, למשל - אידוי התמרים לפני צירופם לטחינה במעבד המזון.
 
הצליחו! הצליחו!

כמה מסקנות
ראשית לא צריך כל כך הרבה לימון וכל כך הרבה אבקת סוכר לזיגוג, אפשר חצי מהלימון והשאר מים ובמקום כוס 2/3 מספיק אחרת הזיגוג מאד משתלט על הטעם

מה עוד? אין שום בעיה להפוך את המתכון לנטול גךוטן זה יוצא מצויין וכייפי!
שלישית אני השתמשתי רק בשליש שמן קוקוס והשאר שמן רגיל כדי להימנע מדומיננטיות
השתמשתי בסוכר דמררה ולא בהוא הכהה והוספתי קורט מלח וכפית גדושה קפה שחור עם הל.
תיכף מוסיפה תמונות
 
איזה כיף לשמוע! ולראות

כמה מהר יישמת!! אני זוכרת מילדותי לבקוכן מצופה שוקלד... בטעם גן עדן!
אני בהחלט אנסה, ועם תיבול יותר חזק
 

nowonder

New member
העוגה הזו

אבל עם רבע מכמות הסוכר שיש במתכון, ובלי הציפוי האמריקאי למעלה.
במקום הציפוי אני מרתיחה סיידר, ושופכת על העוגה מיד כשהיא יוצאת מהתנור.
http://www.hotforfoodblog.com/recipes/2015/11/19/vegan-apple-spice-cake-with-maple-buttercream
&nbsp
ולפעמים את גירסה טבעונית של הבסבוסה של סבתא שלי עליה השלום.
 
למעלה